IGOR

 

Vår lille schipperkekille, född 2011-05-06

 

>>> Fler Igorbilder

I familjen har alltid funnits en hund även om han inte hittills varit presenterad på katteriets sida. Katter och hundar har följts åt sedan min ungdom och det har aldrig varit något problem att introducera en ny familjemedlem. hund och katt har levt sida vid sida i familjeflocken. Äldre katter har fostrat valp och äldre hund har tagit till sig kattungar. När vår gamle keeshund Jonte före midsommar blev så dålig i sina bakben att han med ålderns rätt fick sluta sina dagar blev tomrummet stort. Vi hade funderat över flera olika raser men valet föll på en liten schipperkekille, en liten belgisk vallhund.
Så möt Stollehoppens Ignorant Igor vår nye familjemedlem.

Igor var vid ankomsten 8 veckor gammal inte mycket större än våra honkatter. Det var inte så att katterna fnissade åt den lille parveln men gamla Fia gick resolut mot honom i köket och fällde honom över ända samt luktade noga på honom sedan suckade hon och gick. De andra katterna har under de första veckorna reagerat olika. De erfarna honorna har i stort struntat i honom medan unghonan Carol med skräckblandad förtjusning låter sig jagas och väl i säkerhet ligger och fiskar efter honom med tassen. Hankatterna har varit en smula skeptiska till nyförvärvet men har nu accepterat det lilla busfröet.
Igor själv tycker de nya kompisarna är lite för bra på att hoppa upp på bord och stolar när han kommer men i stort har katter och hund funnit varandra. Igor har även börjat sin bana som "utställningshund" genom att följa med på TERAKs utställning i Norge och där charma både domare och utställare. På den här sidan ska vi följa Igors utveckling till en stor...;-)))) förståndig hund.

19 oktober 2011
Nu har vi haft Igor i drygt tre månader och vi har inte på något sätt ångrat vårt val av hund. Igor har utvecklats till härlig liten kille som med glädje hänger med på allt vi gör, ja med undantag för vissa hundförbjudna saker. Han har avslutat Valpkursen på Skara Brukshundsklubb och även om han inte gick ut som kursetta så fick vi godkänt i alla moment. Vi hade väl synpunkter på vissa kontaktövningar som att gå förbi en tallrik med köttbullar utan att ens försöka ta dem. Igor tyckte det var stort slöseri :-) och matte fick hålla hårt i kopplet. Vi ska i alla fall anmäla oss till lydnadskurs i vår för om matte orkar skulle det vara roligt att pröva på agillity i framtiden
Igor har även hjälpt till att bygga KM för Billingebygdens kattklubb och han var en stor humörhöjare där han gnodde fram i lokalen för att hälsa på alla och undersöka alla knyten och kassar.Under själva utställningen var han instängd på sekretariatet och hjälpte till med resultatlistorna.
Fast hans främsta uppgift är trots allt att hålla reda på husets katter, trädgårdsarbetet och samt att leka och se efter husse och mattes barnbarn, en nog så viktig uppgift för en liten hundkille
Vi har även gått med i Svenska Schipperkeringen, rasringen för schipperken

25 augusti 2012
Ett år har snart gått och vår lilla valp har blivit en stor pojke. Ja t.o.m. en något för stor pojke enligt rasstandarden men en härlig hund, precis en sådan som jag önskat mig. Lagom stor att hänga med överallt och lagom liten att sitta i cykelkorgen när han blir trött, vilket händer mycket sällan. Igor har under året gått både valpkurs och lydnadskurs 1 i brukshundsklubbens regi och faktiskt lyckats riktigt bra. Nu ska vi försöka oss på lydnad 2 och agility om vi får plats på kurserna.Vi har även provat på utställning i SKKs regi men det roade ingen av oss speciellt även om resultatet Very Good är betydligt bättre än vad det skulle vara på en kattutställning. Tveksamt om det blir fler försök.
I övrigt har Igor varit med i Danmark en vecka i våras och tyckt det var helt ok både med boende och utflyckter. Han har också lärt sig att leka i vatten både salt och sött men tycker att simning inte riktigt är hans stil ännu.
Han har också insett att en av hans uppgifter är att se til husses och mattes barnbarn vilket han tar med stort allvar även om hans framtoning ibland blir lite hårdhänt.


Sidan uppdaterad 2012-08-26 © Birgitta von Oelreich 2004

Om du har fastnat i någon annans ramar eller om du inte ser menyn till vänster: Klicka här