Till minne

EP & EC Mizton's Super Sonic Simon

Sorrel somali
Född 1989-10-30 - Död 1997-07-27

Simon var min allra första somalikatt. Inköpt till sällskap blev han så mycket mer. Han blev min läromästare vad gäller utställningar och framtida avel. Han blev en fin utställningskatt och en duktig avelshane men främst var han det jag köpt honom som, min härlige kompis och följeslagare, en riktig sällskapskatt.

Fortfarande kan jag känna hans tass mot min axel, se den gnistrande blicken och känna frågan; "OK, hur hade du tänkt det här?"

Han dog, eller snarade avlivades, alldeles för ung i sviterna av en tumör i urinblåsan men här hemma traskar hans avkomma omkring i form av en son, barnbarn och barnbarnsbarn.

Tack Anders Lilja, som lät mig köpa honom och därmed ledde mig in på denna härliga kattras.

>>> Fler bilder på Simon

 

GIC Lövstaviks Kleopatra

Viltfärgad abessiniervariant
Född 1991-11-29 - Död 2003-12-02

Kleo var dotter till Simon och hade en abessinier som mor, EC Lövstaviks Berenike. Hon var med andra ord en korthårig abyvariant med anlag för långhår.

Hennes kullar lade grunden till mitt lilla katteri och genom henne fick jag uppleva det som sällan ges möjlighet till i mitt yrke, naturliga förlossningar. Med självklarhet födde hon fram fyra kullar friska fina barn men hon väntade alltid på mig och mitt sällskap. Föda ensam? Aldrig!

I hennes sista kull föddes hennes enda somalidotter Eliza, vilken nu för honkattslinjen vidare genom sina döttrar Felicia och Gaia.

Kleo gjorde trots sitt "blandade" ursprung en imponerande utställningskarriär och blev med tiden Grand Internationell Champion. Hon avslutade det hela med ett sista CACE och en nominering till panelen.

Liten och smidig och med brinnande blick fostrade Kleo både egna ungar och hundvalpar och långt upp i åldern var hon flockledare i mitt katteri.

>>> Fler bilder på Kleo

 

GIC S*Catnip's Elfish Eliza

Viltfärgad somali
Född 1999-07-13 Död 2004-10-16
Eliza var Kleopatras enda somalidotter. Hon var en liten men naggande god tjej som har visat sig ge fina ungar tillsammans med Asterix.

Hon hade nu avslutat sin utställningskarriär och var sällskapskatt Hon var också min datakatt som alltid kom när hon hörde datorn starta. Då skulle hon sitta i knät , spinna och umgås.

>>> Fler bilder på Eliza

 

EC S*Catnip's Adventorous Albert

Sorrelfärgad somali

Född 1992-12-13 Död 2007-05-06

Min första egenuppfödda kille som både har varit en fin utställningskatt och en duktig avelshane.

Han var numera kastrat och mattes största och mesta gosekatt som gärna ville vara lekfarbror till kattungarna, tigga mat vid bordet, ta egna små promenader och sova under täcket i mattes säng. Med stor sorg i hjärtat lät jag honom slippa mer tandvärk och efter långt liv ligger han nu under syrenbusken i trädgården, hans favoritplats på äldre dar.

>>> Fler bilder på Albert

 

 

EC & EP. S*Catnip's Fairy Felicia

Viltfärgad somali
Född 2001-11-16 Död 2012-12-06
Felicia är dotter till Eliza och Asterix och därmed tredje generationen i mitt lilla katteri. Hon är en härlig dam med fin typ och färg samt ett ljuvligt temperament. Hon har med sin uppfinningsrikedom och sina ögon fyllda med aby-look gett uttrycket "tickad terrorism" ett ansikte härhemma. Hennes energi känner inga gränser och sin husse lindar hon runt både svans och tassar. Vill hon ha mat en tidig morgon ställer hon sig bara mitt på sin husse och skriker tills han matt av allt oljud och i ömhet om sin terrorist traskar ut i köket. En dylik liten dam, hon väger knappt tre kg , kan naturligtvis inte heller leka med små bollar eller stickade möss. Nej hennes käraste leksak när hon var ung var en två dm hög plyschnalle som hon släpade runt huset.
Hon har gjort mycket bra ifrån sig på utställningarna, blev Aby-Somaliringen bästa vuxna somali 2003 och 2004 Hon är sedan 18 mars 2004 stolt mamma till tre små viltfärgade terrorister i H-kullen samt sedan 13 december 2005 till ytterligare två småkillar i J-kullen.
Felicia är nu kastrerad och verkar stortrivas med sin nya tillvaro samt lyckades med bedriften att efter ett lyckosamt utställningsår bli Aby-somaliringens bästa kastrat 2007.Som numera dubbel Eurpachampion är hon vår vinstrikaste egenuppfödda kisse och kommer bara att visa upp sig inom närområdet och då som senior.
Under sommaren 2012 fick Fia juvertumörer som visade sig vara inoperabla och metastaserande. Hon fick därför sluta sina dagar härhemma i sin husses knä och med huvudet i mattes hand precis som vi hade önskat.

Tack Fia för 11 fina år.

>>> Fler bilder på Felicia

GIC Pr. S*Catnip's Gleeful Gaia

Viltfärgad somali
Född 2002-11-04--2015 -06 -24
Gaia var katteriets grand old lady Hon var katten som såldes och kom tillbaka som julklapp till oss här i Skara julen 2003, efter att hennes familj fått allergi. Hon visade redan när hon klev ut ur transportburen att hon kände igen sig och ville vara här.
Hon hade ett fint temperament samt bra typ och stannade hos oss både som utställningskatt och avelshona. Hon har visat bra resultat på de utställningar hon varit på och sedan november 2004 är hon duktig mamma till I-kullen. Hon har även övertagit rollen efter sin mamma som min lilla datakatt som alltid ska ligga i mitt knä eller trampa runt på tangentbordet när jag arbetar. Den 17 april 2006 födde hon sin andra kull,K-kullen, fyra viltfärgade flickor. Gaia är nu kastrerad och njuter sällskapskattens fria liv men har under 2013 gjort ett inhopp på utställningsarenan med resultat att hon nu är Premier och dessutom har erhållit två BIS-Veteran. Gaia fick som många andra katter njur och urinvägsproblem och fick därför sluta sina dagar som alla de andra med mattes hjälp och i mattes knä. Vi sörjer alla vår fina gamla kattdam
Tack Gaia för 12 fina år och fina ungar

>>> Fler bilder på Gaia

GIC. S*Catnip's Millie Molly

viltfärgad somali
Född 2007-11-07- 2016-02-10

Molly är dotter till Joker och Izabelle. Inte var det väl meningen att hon skulle bo kvar hos oss men under julen 2007 lyckades hon förgifta sig med julgransfotsvattnet och försäkerhets skull även dricka vattnet till påskliljorna. Detta gjorde henne rejält dålig och hon fick bo kvar i "väntan på hennes utveckling". Nå nu är hon en frisk och glad liten dam som blev bästa kat.III katt på BIKs klubbmästerskap och har fått fin kritik på utställningarna hon varit med på. Sedan julen 2009 är hon tuff och stolt mamma till Xmas-kullens två terrorister och sedan november 2011 även mamma till den enda lilla kattungen i Q-kullen.
Molly är sedan våren 2014 lycklig rund kastratdam. Vintern 2016 fick Molly problem med urinvägar och eksem så hon fick tassa över regnbågsbron till de övriga katterna och hundarna.
Tack Molly för 8 fina år

>>> Fler bilder på Molly

 

SP. EC. S*Catnip's Joyful Joker

viltfärgad somali
Född 2005-12-13--2017-08-03

Joker är son till Felicia och den norske hanen IC Kiachero Inteus. Husse Lars ville ha en egen katt och så blev Joker kvar som födelsedagspresent. Han har ärvt sina föräldrars färg, form och temperament. Att han är en otroligt trevlig ung man med en ung somaliterrorists uppfinningsrikedom har han redan visat. Sin första utställningssäsong har han krönt med 3 st BIS-Junior och blev 2008 Billingebygdens Kattklubbs bästa kastrat kat. III. Sedan 7 januari 2007 är han stolt pappa till L-kullens småttingar,sedan 5 november 2007 till M-kullen och sedan 24 mars 2008 till N-kullen
Joker är sedan maj 2008 kastrerad och kommer att tävla som kastrat samt vara den goa sällskapskatt han i själ och hjärta är.

Tyvärr finns inte Joker med oss längre. Efter en tid med urinvägsproblem förvärrades hans tillstånd och han fick tassa över regnbågsbron för att möta sin husse på andra sidan. Tack för alla fina minnen älskade Jocke!

>>> Fler bilder på Joker

GIC. S*Catnip's Impish Izabelle DM

viltfärgad somali
Född 2004-11-18 Död 2018-08-26

Izabelle är dotter till Gaia och norske hanen IC Kiachero Demothi. Izabelles namn uttrycker i mycket hennes temperament. Impish = okynning, rackar-Hon är en mästare på att knycka mat, låsa in sig i skåp och hushållsmaskiner, rymma ut genom dörren samt att spinna. Hon travar glatt med svansen i topp ut i snö och blöta bara hennes kompis hunden Jonte är med. Hon älskar att leka med vatten och plaskar glatt runt i hoar och badkar. Hon har blivit en fin liten avelshona och utställningskatt och förvaltar arvet från sin mormorsmor Lövstaviks Kleopatra. På sin första utställning blev hon BIV-tot och sedan har det bara varit framgångar. Izabelle är sedan 7 januari 2007 en jätteduktig mamma till L-kullen och sedan 5 novermber 2007 till ytterligare 2 små ungar i M-kullensamt sedan 14 maj 2009 till yttrerligare tre små ungar i O-kullen I november 2010 fick denna supermamma sin fjärde kull,P-Kullen med två små blå ungar.
Hon har nu hösten 2012 fått sin femte kull S-kullen med tre stycken lovande viltfärgade ungar samt som Grand Finale T-kullen våren 2013. Belle är nu kastrerad och får vara min alldeles speciella "gosekatt"

>>> Fler bilder på Izabelle

 

GIP. S*Catnip's Macho Mickel

sorrelfärgad somali
Född 2007-11-07 Död 2020-05-28

Mickel är son till Joker och Izabelle. Det har alltid funnits en sorrelfärgad somali härhemma och när Albert dog våren 2007 insåg jag att nästa sorrelunge skulle få stanna. Mickel uppfyller alla krav som jag ställer på en ung somalipojke. Han är snygg och har riktigt bra färg samt främst han är en av de mest sociala katter jag någonsin haft.Han är snäll, kelen och mycket lätthanterad. Mickel är sedan september 2008 kastrerad då han började markera revir som sin pappa.
På försommaren 2020 visade min fina kille att han inte ville vara med längre. Han fick sluta sina dagar i mitt knä härhemma och tassar nu på andra sidan regnbågsbron tillsammans med alla andra Catnipskatter.

>>> Fler bilder på Mickel

 

 


Sidan uppdaterad 2021-05-08 © Birgitta von Oelreich 2004

Om du har fastnat i någon annans ramar eller om du inte ser menyn till vänster: Klicka här