Omplacerade

 

Ibland kan man behöva omplacera en katt.Det kan vara ett äldre avelsdjur som på gamla dar antingen blir mobbad av yngre djur eller som tröttnat på alla kattungar och stoj. Det händer inte ofta men när det händer och man ser att katten trivs på sitt nya ställe känns det skönt.

 

EP. EC. Asterix av Fristad

Viltfärgad somali
Född 2000-09-24
Asterix är katten som jag köpte delvis av en slump. Jag hade tänkt använda hans pappa Sanddrop's Vebjörn till min hona men på en utställning i Strömmen mötte jag Asterix, fyra månader gammal och till salu. Om han tar BIV-ungdjur köper jag honom, tänkte jag. På kvällen var allt klart och Asterix åkte med till Skara.

Han har blivit den hankatt jag önskat mig; snygg att se på , en mycket bra avelshane samt inte minst en otroligt social, pratglad och mysig herre som kan gå ihop med husets övriga katter och som har hunden till sin bäste kompis. Han är en utmärkt modern pappa till de två kullar jag har fått efter honom och Eliza. Han har tagit hand om ungarna så snart kattmamman tillåtit det, putsat dem i baken, lekt med dem och lärt dem hur en katt ska uppföra sig.

Han har nu avslutat sin avelshanekarriär efter 23 välskapta trevliga ungar och efter dubbelt Europachampionat även sin utställningsdito. Han ska nu få vara hemma som sällskap och lekfarbror till framtida kullar.

Tack Tanja Braatu för förtroendet att få köpa honom!

Asterix flyttade i februari 2007 till Katarina och Fredrik i Ödsmål. Där får han vara ensamkatt med viss frigång och han låter meddela att han trivs förträffligt med tillvaron.

>>> Fler bilder på Asterix

 

IP. GIC. S*Catnip's Kindly Kimmie

viltfärgad somali
Född 2006-04-17

Kimmie är dotter till Gaia och den norska hanen CH Lucas Amaze av Sina Bass. Hon skulle säljas men kom tillbaka till oss efter en vecka hos den nya ägaren. Hon har sedan tidig kattungetid bevisat att hon är vår utbrytardrottning samtidigt som hon är en otroligt charmig liten dam och ett veritabelt matvrak som äter i stort sätt allt som inte springer ifrån henne.Vi har sakta men säkert kommit fram till att hennes plats är här hos oss. Hennes härliga temperament går inte att motstå och hennes första utställningssäsong med fyra nomineringar till panel och ett BIS- Ungdjur är inte heller fy skam. Välkommen lilla Kimmie tillbaka till oss. Hon är även Aby-Somaliringens vinstrikaste somali i Norden 2006. Sedan 24 mars 2008 är hon stolt och sliten mamma till N-kullens två små tjejer. Kimmie är nu kastrerad och en go sällskapskatt. Hon har även börjat en karriär som utställningskatt på kastratsidan och kom 2011 på andra plats bland vuxna somali inom Abysomaliringen och än mer hedrande på 21 plats på SVERAKs årets kattlista över kastratdamer kat III.
Vintern 2013 Flyttade Kimmie till enegen familj, något som hon verkligen ville och behövde. Här kan hon få en egen familj och dessutom tillgång till en stor trädgård
Vi önskar vår Kimmie-katt lycka till hos sin nya familj Ellen, Marte. Patrik Björn och greyhounden Molly i Skara

>>> Fler bilder på Kimmie

 

GIC. S*Catnip's Xmas Carol

viltfärgad somali
Född 2009-12-22

Carol är dotter till Molly och den tyskfödde, norskboende hanen DE Pabu of Kumasasa. Hon är en underbar, välutbildad liten tickad terrorist som gärna hittar på allehanda bus En riktig liten somalidam alltså. Hon har varit duktig på utställningar och blev 3:a på Abysomaliringens lista över vuxna somali. Hon är sedan februari 2012 mamma till R-kullen
Hon kastrerades i november 2014 och flyttade 5 december 2014 till en egen familj i Stockholm.

>>> Fler bilder på Carol

 

 

 

 

 

 

text


Sidan uppdaterad 2014-12-05 © Birgitta von Oelreich 2004

Om du har fastnat i någon annans ramar eller om du inte ser menyn till vänster: Klicka här