Summering av 2003

Jag börjar 2004 med en helt ny hemsida och för att i någon mån ge årets nyheter en bas att stå på kommer här en sammanfattning av vad som sig tilldragit hos oss på Catnip's Somaliuppfödning 2003.

Året började med att tre små terrorister flyttade hemifrån till sina nya mattar och hussar. Goliat flyttade till Kista, Gaia till Partille och storkillen Gilbert till dotter Monica i Lidköping. Mamma Eliza och pappa Asterix vinkade av med lättnad och saknad.

Asterix tappade sin fina päls efter nyår och Felicia var den enda som kunde ställas ut under våren. Det gjorde hon så bra att hon hann bli både Internationell Champion och Grand Internationell Champion på sina nio utställningar och blev samtidigt Bäst i Variant fyra gånger.

Asterix päls växte ut lagom till sommarens utställning i Arendal i Sydnorge och han började sin väg mot Europachampionatet.

Felicia skickades i väg på parning i slutet av augusti men tyckte inte om herrkatten, utan satt och surade en vecka och fick sedan åka hem. Väl hemma igen satte hon igång att löpa igen med hela sitt sinne riktat på pappa Asterix. Ett riktigt uthållighetsprov följde, både på husets dörrar och ägares sömnlöshet, då damen löpte veckavis.

Pappa Asterix fortsatte tävlandet, ibland tillsammans med sonen Gilbert, och vid Lucia blev Asterix Europachampion. Under året träffade han också vackra damer och var vid årets slut far till 23 vackra välskapta barn. Tyvärr hade även dessa två ting samt lillfröken Gaias återvändande till följd att han kastrerades före jul.

Unge Gilbert hann också i årets sista skälvande minuter, på nyårsafton, bli far till tre vackra barn innan han gick samma öde till mötes. Moder är S*Windjammer's Itzy Bitzy, boende i Göteborg.

I december flyttade alltså lilla fröken Gaia tillbaka till oss, då hennes nya familj fått problem med allergi. Strax innan hade även gamla Beatrice (även kallad Bim) flyttat tillbaka. Hon har de sista tre åren bott hos dotter Kristina i Örebro. Mattes jobbande samt en allergisk pojkvän gjorde att det blev problem. Hon flyttade ursprungligen för att hon inte samsades med de andra i gänget, men hon är värd en ny chans.

Dessa två nya katter mildrade sorgen en smula efter gammelmor Kleopatra, som fick sluta sina dagar då juvertumörerna började ge tecken på metastasering bland annat till lungorna. Hon fick sluta som jag alltid har velat, ensam med mig hemma i köket.

Året 2003 avslutades alltså med sex katter i gänget samt Jonte hund, ingen dålig början på 2004!


Sidan uppdaterad 2006-01-31 © Birgitta von Oelreich 2004

Om du har fastnat i någon annans ramar eller om du inte ser menyn till vänster: Klicka här