Våra katter

 

 

GIC Pr. S*Catnip's Gleeful Gaia

Viltfärgad somali
Född 2002-11-04
Gaia är katteriets grand old ladyHon är katten som såldes och kom tillbaka som julklapp till oss här i Skara julen 2003, efter att hennes familj fått allergi. Hon visade redan när hon klev ut ur transportburen att hon kände igen sig och ville vara här.
Hon har ett fint temperament samt bra typ och stannade hos oss både som utställningskatt och avelshona. Hon har visat bra resultat på de utställningar hon varit på och sedan november 2004 är hon duktig mamma till I-kullen. Hon har även övertagit rollen efter sin mamma som min lilla datakatt som alltid ska ligga i mitt knä eller trampa runt på tangentbordet när jag arbetar. Den 17 april 2006 födde hon sin andra kull,K-kullen, fyra viltfärgade flickor. Gaia är nu kastrerad och njuter sällskapskattens fria liv men har under 2013 gjort ett inhopp på utställningsarenan med resultat att hon nu är Premier och dessutom har erhållit två BIS-Veteran.

>>> Fler bilder på Gaia

 

GIC. S*Catnip's Impish Izabelle DM

viltfärgad somali
Född 2004-11-18

Izabelle är dotter till Gaia och norske hanen IC Kiachero Demothi. Izabelles namn uttrycker i mycket hennes temperament. Impish = okynning, rackar-Hon är en mästare på att knycka mat, låsa in sig i skåp och hushållsmaskiner, rymma ut genom dörren samt att spinna. Hon travar glatt med svansen i topp ut i snö och blöta bara hennes kompis hunden Jonte är med. Hon älskar att leka med vatten och plaskar glatt runt i hoar och badkar. Hon har blivit en fin liten avelshona och utställningskatt och förvaltar arvet från sin mormorsmor Lövstaviks Kleopatra. På sin första utställning blev hon BIV-tot och sedan har det bara varit framgångar. Izabelle är sedan 7 januari 2007 en jätteduktig mamma till L-kullen och sedan 5 novermber 2007 till ytterligare 2 små ungar i M-kullensamt sedan 14 maj 2009 till yttrerligare tre små ungar i O-kullen I november 2010 fick denna supermamma sin fjärde kull,P-Kullen med två små blå ungar.
Hon har nu hösten 2012 fått sin femte kull S-kullen med tre stycken lovande viltfärgade ungar samt som Grand Finale T-kullen våren 2013.

>>> Fler bilder på Izabelle

 

SP. EC. S*Catnip's Joyful Joker

viltfärgad somali
Född 2005-12-13

Joker är son till Felicia och den norske hanen IC Kiachero Inteus. Husse Lars ville ha en egen katt och så blev Joker kvar som födelsedagspresent. Han har ärvt sina föräldrars färg, form och temperament. Att han är en otroligt trevlig ung man med en ung somaliterrorists uppfinningsrikedom har han redan visat. Sin första utställningssäsong har han krönt med 3 st BIS-Junior och blev 2008 Billingebygdens Kattklubbs bästa kastrat kat. III. Sedan 7 januari 2007 är han stolt pappa till L-kullens småttingar,sedan 5 november 2007 till M-kullen och sedan 24 mars 2008 till N-kullen
Joker är sedan maj 2008 kastrerad och kommer att tävla som kastrat samt vara den goa sällskapskatt han i själ och hjärta är.

>>> Fler bilder på Joker

 

GIP. S*Catnip's Macho Mickel

sorrelfärgad somali
Född 2007-11-07

Mickel är son till Joker och Izabelle. Det har alltid funnits en sorrelfärgad somali härhemma och när Albert dog våren 2007 insåg jag att nästa sorrelunge skulle få stanna. Mickel uppfyller alla krav som jag ställer på en ung somalipojke. Han är snygg och har riktigt bra färg samt främst han är en av de mest sociala katter jag någonsin haft.Han är snäll, kelen och mycket lätthanterad. Mickel är sedan september 2008 kastrerad då han började markera revir som sin pappa.

>>> Fler bilder på Mickel

 

GIC. S*Catnip's Millie Molly

viltfärgad somali
Född 2007-11-07

Molly är dotter till Joker och Izabelle. Inte var det väl meningen att hon skulle bo kvar hos oss men under julen 2007 lyckades hon förgifta sig med julgransfotsvattnet och försäkerhets skull även dricka vattnet till påskliljorna. Detta gjorde henne rejält dålig och hon fick bo kvar i "väntan på hennes utveckling". Nå nu är hon en frisk och glad liten dam som blev bästa kat.III katt på BIKs klubbmästerskap och har fått fin kritik på utställningarna hon varit med på. Sedan julen 2009 är hon tuff och stolt mamma till Xmas-kullens två terrorister och sedan november 2011 även mamma till den enda lilla kattungen i Q-kullen.

>>> Fler bilder på Molly

GIC. S*Catnip's Xmas Carol

viltfärgad somali
Född 2009-12-22

Carol är dotter till Molly och den tyskfödde, norskboende hanen DE Pabu of Kumasasa. Hon är en underbar, välutbildad liten tickad terrorist som gärna hittar på allehanda bus En riktig liten somalidam alltså. Hon har varit duktig på utställningar och blev 3:a på Abysomaliringens lista över vuxna somali. Hon är sedan februari 2012 mamma till R-kullen.

>>> Fler bilder på Carol

IC S*Catnip´s Titbit Tootsie

sorrel somali
Född 2013-06-06

Tootsie är dotter till Izabelle och Helinkas Nilus i Belles allra sista kull. Hon är den sorrelfärgade hona jag väntat på i 20 år. Hon är en liten somalidam i ut i klospetasarna. Orädd, nyfiken och med på allt som händer. Hon följer med hunden Igor på kvällspromenad och låter sig bäras runt av mattes barnbarn. Hon har fått fin kritik på de utställningar hon varit på och hon ska i framtiden om allt går som det ska få bli mamma till små tickade terrorister

>>> Fler bilder på Tootsie


IC S*Catnip´s Tiptop Tilda

viltfärgad somali
Född 2013-06-06

Tilda är dotter till Izabelle och Helinkas Nilus i Belles allra sista kull och 40 minuter yngre än Tootsie Eftersom husse och matte inte kunde bestämma sig för vilken av de små honorna som skulle bli kvar fick även Tilda stanna. Det är ett beslut jag aldrig ångrat. Hon har blivit en riktigt fin somalitös med bra typ och färg och fått fin kritik påde utställningar hon varit på. Om allt går bra och hon börjar löpa så ska hon "giftas bort" med enstilig somaliherre efter sommaren..

>>> Fler bilder på TildaSidan uppdaterad 2014-10-30 © Birgitta von Oelreich 2004

Om du har fastnat i någon annans ramar eller om du inte ser menyn till vänster: Klicka här