Nyheter

4 november 2023
Nu har vi kull härhemma. Den 2 november anlände Spiggen och Donners kull. Det blev två små sorrelhonor,vad det verkar en aby och en somali. Den lilla familjen mår bra och ungarna ökar bra i vikt. Nyheter om ungarna kommer här i nyheter och så småningom på ungarnas egen sida.Fader Donner är nu kastrerad och har börjat sin utställningskarriär som kastrat.

24 september 2023
Återigen har det varit långt mellan uppdateringarna. Inte mycket har hänt förutom att Donner, Gabriella och Holly har varit runt på utställningar i Sverige och Norge. Donner är nu Supreme Champion och bägge tjerna Internationella Champions.
Nu är den största nyheten att Spiggen är parad med Donner och troligen väntar ungar i november.
Även fröken Gabriella har träffat en stilig herre och om även dessa två lyckats så blir det även där en kull i mitten av november. Så nu håller vi tummarna att herrarna gjort vad de ska och det bli livat härhemma framåt vintern

20 december 2022
Det har gått nästan ett år sedan jag skrev sist och det beror mycket på att det dels ligger så mycket information på Facebook och dels på att det inte hänt så mycket inom katteriet. De två små honorna Gabriella och Holly blev kvar härhemma och resten av året har vi åkt runt på utställningar. Berenike har omplacerats och fått ett fint boende som ensamkatt nrere i Skåne och fader Donner är numera kemiskt kastrerad. 25 ungar räcker bra och att han pinkat i sin mattes öra när hon sov avgjorde blixtsnabbt saken.
Efter sommaren 2023 hoppas jag kunna planera för ett par nya kullar dels efter Spiggen och dessutom efter Gabriella men nu gäller det att hitta en lämplig hankatt.
På utställningssidan har det gått bra och Donner kan nu titulera sig Grand Int Champion och småtjejerna har får mycket bra kritik som lovar gott för framtiden.

12 mars 2022
Det har hänt mycket på två månader. Vinnies fawn hane har flyttat till ny a ägare i Finland och hans syster Gabriella blir kvar hos mig. Vill så gärna ha kvar något efter Donner.
17 februari fick Berenike sin kull. Jag hade börjat misstänka att hon gick tom men på dag 66 fick hon en blå liten hona. Berenike var måttligt intresserad, ville mycket hellre sköta Vinnies två halvstora ungar så hjälpen kom när Amber, vår lilla Spiggen fick sin kull 18 mars och då även tog hand om Berenikes unge, lilla Holly. Jag kommer även att behålla Holly i katteriet för efter mer än en månads krångel har det blå lilla bousfröet kommit att stå mitt hjärta nära
Spiggens två ungar, en sorrel somalitös och en viltfärgad hane letar däremot efter sina egna hem. Bilder på de små kommer att läggas in på kullens egen sida så fort jag hinner men finns nu att beskåda på min FB-sida och likaså på Aby-somaliringens.

10 januari 2022

Kattungarna växer och frodas. Börjar upptäcka resten av huset, sina vuxna kompisar, hunden Igor och busar i mattes säng nattetid.
Snart kanske de får flytta ur sovrummet för det är misstankar att det blir fler småkatter om ett par veckor. Lilla Spiggen, abyvarianten blev även hon parad av Donner och visserligen verkar fortfarande hon smal men hon har inte löpt om så kanske det finns ett par små fina ungar därinne. Visshet kommer i slutet på månaden. Bara att vänta och hoppas.
Nya bilder har äntligen lagts in på kullens egen sida

30 November 2021
Den 24 november anlände Vinnies kull, en blå hona 95 gr och en fawn hane 108 gr. Nu när de är 6 dagar hoppas och tror jag att de ska klara sig i framtiden. Ungarna växer bra, unge herrn vägde i morse 231 gr och lilltösen 195 gr men hon är tidig och har redan öppnat ett par lite oseende ögon. Unge herrn han bara äter och sover och blir en stor kille. Bilder på de små kommer så småningom.

20 November 2021
Det var länge sedan sidan uppdaterades och i pandemins spår har inte heller mycket hänt. Under sommaren fick lilla Vinnie verkligen en en kull bestående av en frisk kille som fick namnet Frank Ferdinand. Han hittade snabbt sitt nya hem och stolta ägare.
under hösten har äntligen lite utställningar kommit igång och gänget har varit både på Västsvenska kattklubben i Västra Frölunda och på Elfsborgskatten på Tånga Hed. Äntligen blev Donner och Berenike champion och Tootsie blev Premier.
Nu väntar dessutom Vinnie kull i slutet av november och magens rundning ger hopp om att det finns något därinne. Donner har dessutom lyckats förföra lilla Spiggen så vem vet har det lyckats så kommer det en kull med kort och långhår i slutet av januari 2022.
Närmaste äventyr blir nu Billingebygdens kattklubbs KM i början av december, en utmaning när man börjar kräva coronapass.

17 Februari 2021

Tyvärr blir inte allting som man vill. När det borde fötts en kull ungar visade det sig att Vinnie resorberat och det enda som kom ut var en liten torr efterbörd. Vinnie mår bra nu efter två dagars sammandragningar men undrar lite vad som hänt. Hon har ju fått ungar förut. Nu släpper jag pillret på Berenike och funderar på att para om Vinnie igen alternativt låta varianthonan Spiggen få ytterligare en kull.

19 januari 2021

Tiden går fort och nu har alla ungarna flyttat hemifrån. Det är nästan overkligt tyst i huset Det är en tystnad som förhoppningsvis inte ska vara alltför länge. Vinnie och Donner har funnit varandra och i slutet av februari väntas en kull. Det blir en kull med enbart blå och fawnfärgade ungar. Ska bli spännande och med föräldrarnas fina temperament hoppas jag på en riktigt fin kull. Information om kullen kommer att finnas här och på Abysomaliringens hemsida_kattungeannonser..

30 november 2020
En månad har gått och ungarna har vuxit både i storlek och förstånd. Nu har alla 4 hittat sina framtida hem och deras framtida ägare= slavar har varit här och hälsat på. Elliott och Elvira flyttar tillsammans till Göteborg, lilla Eloise blir värmlänning och Elof flyttar till lärdomsstaden Uppsala. Ännu återstår 6 veckor till flytt för det är mycket små kattbarn ska lära sig innan de kan klara sig på egen hand. Nya bilder är inlagda på kullens egen sida.

31 oktober2020
Det där med varianter är svårt och jag har nu insett att båda Elof och Elvira är två små varianter, dvs har kort päls. Kullen växer och frodas och i dag har jag öppnat bolådan så att kattbarnen kan ta sig ut i stora världen eller snarare en bit av sängkammaren. Nya bilder av ungarna ligger också på ungarnas egen sida.

26 oktober2020

Nu är kullen drygt två veckor och växer bra. Mamma Spiggen är en duktig mamma som vaktar sina små. Jag har trots detta fått lov att ta några bilder av gänget. Jag har även lagt upp kullens egen sida där det kommer att finnas bilder av ungarna

13 oktober2020

Den sjunde oktober anlände Spiggens kull. Det blev fyra fina ungar, en viltfärgad somalihane Eliott, en viltfärgad varianthona Eloise, en sorrelfärgad somalihane Elof och sist men inte minst en sorrelförgad somalihona Elvira.Är en smula osäker på hårlaget främst på sorrelungarna så vi får vänta vänta ett par veckor på resultatet. Viktigast är att ungarna mår bra och att mamma Spiggen är en duktig mamma med massor av mjölk.

7 september2020
Sommaren har gått och i dessa Coronatider har det inte hänt så mycket. En glad nyhet är att vår Amulet of Amber mer känd som Spiggen äntligen har löpt och nu väntar ungar i mitten av oktober. Utfallet kan bli både kort och långhår och färgerna troligtvis vilt och sorrel. Spiggens mage börjar redan bli rund och tuttarna är stora och röda. Mer om den här kullen kan ni hitta här på nyheter och annons kommer att läggas ut på Abysomaliringens hemsida.

5 juli 2020

Nu har lilla Daisy hittat sina nya ägare och några nya ungar är tyvärr inte på gång. Amber vill fortfarande inte löpa och ser fortfarande surt på Donner men det är bara att vänta. Under hösten och vintern är även planerna att låta Donner para Berenike och Vinnie samt därefter sätta honom på chip(kemisk kastration). Detta under förutsättning att han inte under hösten sprayar ner hela huset med sin väldoft.

5 maj 2020

Mycket har hänt under den månad som gått. Främst har det fokuserats på Igor och hans operation vilken gick bra och han har kryat på sig helt nu. Charlie har också flyttat nu och meddelar att hon trivs förträffligt med sin egen slav.
Lilla Daisy har kommit lite i skymundan men har utvecklats till en litet busfrö. Ännu har ingen frågat efter henne för i Coronatider står allt på sparlåga men hon hoppas på sikt på ett eget boende. Tills vidare får hon nöja sig med att bita storkatterna härhemma i svans och tassar. Äntligen har det kommit bilder på Daisys egen sida

21 mars 2020
I dag flyttade lilla Cornelia till sin nya familj. . Kvar är Charlie vars matte ska jobba på annan ort ett par veckor.
En glad nyhet är att Tildas lilla unge anlände söndagen 15 mars. Det verkar vara en liten hona och arbetsnamnet är Daisy.
Mor och dotter mår fint och ungen har gått upp från 86gr till 162gr

9 mars 2020
Det har blivit dåligt med uppdateringar. Dels har hunden Igor haft problem med ett stort bråck som förhoppningsvis ska rättas till på stora Strömsholms Djursjukhus men det största anledningen är att bägge småtjejerna har hittat sina framtida slavar och inom några veckor flyttar hemifrån. Bägge tjejerna har visat stor skicklighet i sin terroristutbildning och kan numera allt från att stjäla mat till att gå i hopp-i-pottorna och reta både de stora katterna och Igor hund.
Med viss förhoppning har jag sett att Tilda är dräktig igen och om allt går bra den här gången har vi snart har småkatter här igen.

21Januari 2020

Nu är kullen hela fyra veckor och det visar sig att även lilla Charlie är en hona. Ungarna växer bra och har i dag firat med att få smaka på köttfärs. Charlie åt direkt medan Cornelia var mera tveksam. Hon däremot gick direkt till den för dagen framställda kattungepottan och kissade en stor pöl. Har sällan haft så tidiga ungar men det beror kanske på deras lite slarviga tonårsmor.
Nu har ungarna fått en egen sida med bilder

1Januari 2020
Den 23 december kom Berenikes kull, två viltfärgade ungar som jag efter lite tvekan tror är en hane och en hona.Ungarna växer bra och har mer än fördubblat sin födelsevikt och mamma Nike är en duktig mamma även om hon börjar tycka det är långtråkigt att vara instängd och helst vilja bli uppvaktad av Donner igen. Matte har satt in p-piller och vaktar noga när lilla Nike får komma ut. Planer finns att även släppa pillret på Spiggen framåt mars-20 medan Tilda som lyckades para sig igen efter sin misslyckade kull verkar gå tom denna gång fast vem vet hon har inte löpt om så kanske hon lurar oss. Bilder och nyheter om ungarna kommer att finnas här på Nyheter och på ungarnas egen sida så snart mamma Nike tillåter en fotografering.

19november 2019

Ibland blir inte livet som uppfödare som man tänkt sig. Tildas kull kom en vecka för tidigt och bägge ungarna var döda. Något hade hänt under dräktigheten. Lilla Tilda letar efter sina ungar i dag med juvret fyllt av mjölk men jag hoppas att det ska lindra lite med Galastop. Samtidigt har jag fått klartecken av erfarena smådjursveterinärer att para henne igen när hon löper om.
Jag har även för avsikt att omgående släppa pillret på abyvarianten Amulet of Amber mer känd som Spiggen så det kommer förhoppningsvis att bli ungar även framöver nu i första hand i juletid efter Berenike och Donner. Jag håller tummarna att allt ska gå bra med den kullen.

19 oktober 2019
Så försvann även sommaren och hösten kom. Inte mycket har hänt men vi har varit dels på VKs utställning i Västra Frölunda där Vinnie fick sitt femte och sjätte CACS och Nike två CAC. Unge Donner var uppe i panel ena dagen men fick se sig slagen där men liksom de andra fick han jättefin kritik.
Gänget har också varit på KM på Billingebygdens kattklubb. Tootsie fick även vara med här och hon var den enda i gänget som gick till panel. Största vinsten var i sidoklassen Charmigaste Charmör där gänget kammade hem de flesta vinster. Tootsie 1:a, Vinnie 3:a och unge Donner 4:a. Säg inte annat än att somalin är en social ras.
Den stora nyheten nu är att Donner visat sig veta hur uppvaktar damer. Tilda är dräktig och om allt går väl väntas kattungar i slutet av november.En kull med lilla Berenike planeras i slutet av december om de unga tu lyckas få till det. Mer om detta kommer så småningom här på hemsidan och på abysomaliringens kattungeförmedling samt FB.

10 juli 2019
Så gick våren och sommaren kom och en hel del uppdateringar behöver göras . Den lille blå hanen Donner bor nu hos oss sedan i mitten av april och de övriga katterna har tagit emot honom i olika stadier av entusiasm. De äldre suckar och fräser lite när han blir för bråkig medan Berenike och Spiggen tycker att han är en bra lekkompis men blir rätt trötta på honom när han försöker träna att bli stor pojke.
Vi har varit på två utställningar i vår. Vinnie visade att hon kunde ta det högsta certet alla fyra dagarna, Berenike blev BIV bägge dagar på BiK samt nominerad på söndagen . Hon blev även nominerad en dag på Spinneriets utställning.. Unge Donner fin fin kritik på bägge utställningarna och blev dessutom BIV bägge dagar på BiK när det för ovanlighetens skull fanns tre fertila blå somali. Nu är det sommaruppehåll och vi planerar att åka på VK i september. Donner har äntligen blivit inlagd på kattsidan och ska även inom en snar framtid få lite fler bilder där.. Tills dess önskar vi er alla en fin sommar.

17 februari 2019
Helgerna har kommit och gått och det verkar som om vintern också har tagit slut. Inga ungar blev det heller med den utvalde somalikillen. Han var för ung och ville bara leka med den ack så villiga Amber. Vi var på ÄKs utställning i Göteborg och bägge ungarna fick fin kritik men Berenike blev tyvärr slagen av sin en månad äldre faster men Vinnie tog sin titel och kan nu titulera sig Grand Int Champion. Vi tar nu paus från ungar ett tag i väntan på det som komma ska nämligen en norsk liten hankatt NO*Triforce Donner, nu 8 veckor ung som framåt mitten av april ska bli en i gänget. Vi väntar med spänning och hoppas att allt är bra med hälsa och veterinärbesiktning.

Donner 6 veckor

11 november 2018
Nu har unge Boris flyttat till sin nya familj där även Alva från Tildas senaste kull bor. Jag önskar Boris allt gott i framtiden och vet att han hamnat i ett bra hem.Både han och syrran Berenike är anmälda till ÄKs utställning i Göteborg i början av december samma dag då de två busfröna fyller fyra månader. Spännande att få en bedömning av de två.
Om allt går efter planerna så ska Amber paras under december med en snygg ung somalikille. Mer om detta när vi sett att allt gått som det ska.

9 oktober 2018
Det har gått lång tid och det är dags för uppdateringar. Vinnies ungar växer både till kropp och förhoppningsvis till förstånd. Hankatten Boris är tingad och ska vad tiden lider flytta samman med Alva från förra kullen och bli Göteborgare. Honkatten Berenike blir kvar härhemma och jag hoppas att hon blir en fin liten avelshona vad det lider.
Under veckorna som har gått har har vi även varit på utställningar. Det kan stolt konstateras att lilla Amber nu är Champion och att Tootsie tagit sig hela vägen upp och nu är SUPREME CHAMPION !!!
Nya bilder är nu inlagda på ungarnas egen sida

26 augusti 2018
I dag är en sorgens dag. Eftersom min fina lilla Izabelles juvertumörer växt till sig under sommaren insåg vi båda att tiden var mogen för min mesta och finaste lilla hona att tassa över regnbågsbron. Jag kommer att sakna henne enormt men det är ett beslut som bara jag kan ta och det måste tas. Här hemma finns nu en son, två döttrar och två barnbarn efter henne så hennes minne och linje lever i högsta grad vidare.

12 augusti 2018
På internationella kattdagen 8/8 föddes Vinnies kull. Som väntat blev det två ungar men riktigt fina. Först en sorrelkille och en halv timme efteråt en mörk fin viltfärgad tös. Allt är väl med mor och barn. Nyheter om kullen kommer att finnas här och på kullen egen sida.

7 juli 2018
Uppdateringen har tyvärr återigen varit dålig vilket jag ber om ursäkt för. Inte mycket har hänt under våren förutom att Tootsie, Vinnie och lilla Amber varit på utställningar. Vi började med BiKs KM i Skara där damerna fick bra kritik och lilla Amber blev publikens favorit och nu kan titulera sig Miss Skara Vi har även varit på Breed Bis i Sandviken och på Spinneriets utställning på Tånga hed. Vinnie och Tootsie har tagit sina cert och lilla Amber har fått jättefin krtik. Nu återstår bara 3 st cert till för att Tootsie ska kunna kalla sig Suprime champion och det hoppas vi ska gå i höst. Vinnie får stå över utställningar ett tag för hon har träffat en vacker herre och vi kan glatt meddela att kattungar väntas, om allt går bra, i mitten av augusti. Nyheter om den kommande kullen kommer att finnas på nyhetssidan och på kattungesidan

11 Januari 2018
Uppdateringen har tyvärr varit dålig vilket jag ber om ursäkt för. Sedan en vecka har nu tre av fyra ungar i Tildas kull flyttat till sina nya ägare medan lilla Amber blir kvar hos mig och förhoppningsvis ska bli en liten hona som för Catnipskatterna vidare.Anton har flyttat till en familj nere i Skåne, Amanda ska bli starten på en uppfödning i Norge och lilla Alva flyttade som sällskapskatt till Göteborg. Nya bilder har även blivit inlagda på AA-kullens egen sida Bättre sent än aldrig. Vi önskar våra utflyttade småttingar allt gott för framtiden

20 november 2017

I dag är kullen 2 veckor och ögonen har öppnats. Ungarna äter och sover men har de sista dagarna börjat trava runt en smula i bolådan. Mamma Tilda har gott om mat så ungarna har nästan tredubblat sin födelsevikt nu.
Ungarna har nu fått en egen sida och har fått bilder inlagda där.

13 november 2017
Den 6 november kom Tildas kull. Det blev två små viltfärgade somalihonor, en korthårig sorrelhona och en stor viltfärgad korthårig hane. Allt är väl med mor och ungar och de har i dag en vecka gamla dubblat sin födelsevikt. Nyheter om kullen kommer ni att kunna läsa här och bilder kommer så snart mamma Tilda tillåter på kullen egen sida.

15 oktober 2017

Nu har Vinnies tre små killar flyttat till sina nya hem. Zeb flyttade till Anders och Ewa i Norrahammar, Basse till Madeleine Solna och unge Zaffran till Eva-Lena i Stockholms innerstad. Rapporter har kommit att allt är väl med de tre små busfröna.
Här hemma är det tyst och lugnt men redan i v. 45 kommer Tildas efterlängtade kull, hennes tredje. Blivande fader är S*All Inclusive Graffiti en snygg viltfärgad ABY-variant vilket gör att i denna kull kan det födas både korthåriga abyvarianter och långhåriga somali. Färgerna blir troligen vilt eller sorrel. Nyheter om kullen kommer att finnas på den här sidan men ännu återstår det mer än tre veckor innan det är dags.

28 augusti2017
Nu är äntligen nya bilder inlagda på kullens egen sida.

26 augusti2017
Tja lite ändringar i kullen har det blivit. De två små honorna har till slut visat sig vara ett par hanar. Matte skäms en smula men så är det. Zarah tituleras numera Basse och lilla Zoe kommer att heta Zaffran i stamboken. Alla tre har hittat sina nya ägare för t.o.m. den som ville ha en hona föll för unge Basses charm. Bilder på de små kommer under de närmaste dagarna.

26 juli 2017
Nya bilder på ungarna är inlagda på kullens egen sida.

24 juli 2017
Ungarna är nu hela 12 dagar unga och har öppnat sina ögon och ökat sin födelsevikt med hela 300 %. Det är tre rätt runda figurer som börjar kravla runt i lådan och mamma Vinnie har gott om mjölk. De första bilderna av kullen ligger nu uppe på kullens egen sida


12 juli 2017

Natten till tisdag anlände äntligen Vinnies kull.Nu har vi tre nya små ungar härhemma. Det blev två små fawnfärgade honor Zarah och Zoe samt en viltfärgad hane Zebastian. Mamma Vinnie och ungarna mår bra och ungarna har under sitt första levnadsdygn gått upp mellan 15 och 20 gram vardera. Ungarnas utveckling kommer man att kunna följa här på nyheter samt med bilder på ungarnas egen sida när mamma Vinnie tillåter närmare fotografering..

30 maj 2017
Det blev en lång tid mellan uppdateringarna. Det har också varit en lugn period härhemma och endast en enda utställning, VK:s utställning i Västra Frölunda där Tootsie och Vinnie tog sina cert men Tilda blev slagen av en mörkare somalidam i sin bästa ålder. Alla tre kattdamerna fick tyvärr kritik att de trodde på en tidig vår och därför var bikinibrudar.
Vi har också fått rapporter från våra utflyttade småttingar som alla sköter sig exemplariskt. De har även visat typiska somalitakter som att klättra uppför tegelväggar, charma stora rottisdamer och vara allmänt busiga. Lilla Yasmin har varit på utställningar och tagit sig ända upp i panel så vi är riktigt stolta över tösen.
Vinnie har haft herrbesök i början av maj och vi tror och hoppas att de unga tu fick ihop det till slut trots en massa morrande och fräsande. Om allt går som det ska väntas kull i början av juli där alla färger kan vara möjliga.
Så håll tummarna för vår sommarkull som jag hoppas och tror blir riktigt fin.

22 december2016
Nu har alla ungar hittat sina nya ägare och kommer att flytta efter nyår. Det kommer att bli tomt efter de fyra små tickade terroristerna men jag tror och hoppas att har hittat riktigt bra hem. Nu funderar vi på en kull framåt våren efter vår lilla blå hona Vinnie men måste vänta tills den tilltänkta hanen vuxit till sig en smula och vet vad det handlar om.
Vi önskar er alla en riktigt
GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!!!

14 November
Ungarna har under den här månaden gått ur sin bolåda, lärt sig vad en potta är och ännu bättre att använda den De har också lärt sig äta riktig mat och även om Yasmin tyckte att mammas variant var bättre i början så äter de alla med god aptit.
Yames är numerad tingad och ska flytta norrut . Alla småtjejerna har intressenter men vem som ska flytta vart är ännu inte bestämt men jag hoppas och tror att de alla får fina hem.
Nya bilder av de små är äntligen inlagda på kullens egen sida

10 oktober 2016
Tootsies kull växer så det knakar och lilla mamma har tillåtit viss fotografering. Nu finns de första bilderna på kullens egen sida.

4 oktober 2016
Den 29 september föddes Tootsies kull Den består av sorrelhonor och en viltfärgad hane Allt har hittills gått bra och ungarna växer och frodas.Nyheter omn kommer att finnas här och så småningom med bilder på kullens egen sida när mamma Tootsie tillåter fotografering.

25 augusti 2016
Tootsie har varit och besökt CH SE* Vesselkattens Vätte uppe i Örebro. Ett besök som om allt går bra kommer att resultera i en kull i början av oktober. Tootsie börjar redan runda sig och tuttarna lyser rosa. Matte misstänker att det finns tre eller fyra små nya liv därinne. Det blir en spännande kull för bägge föräldrarnas gener gör att alla fyra färger är möjliga d.v.s. vilt,blått,sorrel och fawn.

31 juli 2016
En uppdatering av Catnip´sgänget. Kattungarna har under våren flyttat till sina nya familjer och allt verkar gå bra. Tootsie, Tilda och Vinnie har under våren och försommaren åkt runt på utställningar i Göteborg, Örebro, norska Ski och fagra Forshaga. Tootsie kan nu titulera sig Grand Internationell Champion, Vinnie Internationell Champion och Tilda har om matte räknat rätt bara ett cert kvar till Grand. Nu planerar vi för en kull med Tootsie under hösten medan de två övriga tjejerna ska få åka på utställning ett par gånger till i höst.

24 februari 2016
Nu har alla tre ungarna träffat sina blivande familjer och är tingade med kontrakt och handpenning. Lilla Wirginia hamnar nere i Skåne och de andra två i samma familj uppe i Stockholmstrakten. Själv har jag tagit mig igenom Paw Peds kurs G3 och är helt och hålletgodkänd. Det känns befriande men kursen var mycket lärorik. Nya bilder är inlagda på ungarnas egen sida

31 januari 2016
Ungarna växer och mår bra och har i stort sätt fyrdubblat sin födelsevikt. Ögonen är öppna och öronen börjar stå upp och så även svansen. Wilhelmina som är minst börjar fundera på att det finns en värld utanför bolådan men förhoppningsvis tar hon sig inteut på ett par dagar än. Nya bilder på ungarna finns på deras egen sida

18 januari 2016
Nu har w-kullen fått en egen sida där det kommer att finnas bilder av deras utveckling

16 januari 2016
Nytt år och nya händelser. Söndagen 10 januari föddes Tildas kull och nu har det gått så lång tid att jag vågar hoppas att de små ska klara sig. Det blev en viltfärgad gosse, Wilbur , en viltfärgad hona Wilhelmina och en sorrel tös Wirginia. ungarna är riktigt fina alla tre och växer så det knakar. Bilder kommer så småningom här på hemsidan men ett par stycken finns redan nu uppe på Abysomaliringens FB-sida.

1 december 2015
Det har nu gått mer än tre veckor sedan den unge fawnfärgade hanen S*J-Star Dendrobium Nobiile var här och ännu har inte Tilda löpt om. I stället har hennes tuttar blivit stora och rosa, hon har en ökad aptit så vi har all anledning att tro att besöket blev lyckat och att det kommer att födas en kull här hemma i mitten av januari. Färgerna kommer troligen bli vilt och sorrel men om Tilda även bär på dilutionsgenen kan det även bli blått och fawn. Nu är det bara att vänta och se tiden an men Tilda verkar medveten om vad som kommer att hända.

27 oktober 2015
Det har gått ett tag utan uppdateringar men så blir det ibland. Under tiden har Tootsies ungar flyttat till sina nya hem. Vilma bor nu i fagra Österlen, Vanessa i Jönköping och unge Viktor har flyttat till von Gulda katteri i Tyskland som blivande avelshane. Allt har gått bra, Vilma och Vanessa trivs i sina nya hem, Vanessa hälsade på när BiK hade sitt KM i höstas och visade sig vara en ung dam med jättefin färg och typ. Unge Viktor blev Bäst in Show på sin första utställning så både jag och hans nya ägare är mer än nöjda med killen som förutom att vara snygg har fått ett jättebra temperament.
Här hemma har Vinnie och Tilda varit på ett par utställningar med fint resultat och nu i helgen även tillsammans med Tootsie deltagit i World Winner Show i Malmö. Det gick som väntat, Tilda blev slagen i sin klass av en mer utfärgad hona, Tootsie fick sitt cert ,CAGCIB, och lilla Vinnie sin EX 1. Glada var vi även att Vinnies pappa Sinian Blue Shadow blev Bäst i Variant och blev tvåa vid nomineringen.Nu vilar vi under resten av 2015 och hoppas att Tilda ska löpa om snart för det väntar en ung hane på att få träffa henne. Om allt går bra så kommer alltså 2016 inladas med ny kull men ännu är det osäkert om de unga tu får till det.
Liten Vinnie har även fått en egen profil på kattsidan, hon ska ju stanna hos oss och tassa fram som vår lilla nya avelshona.

29 juni 2015

Ungarna är nu 8 veckor och är nästan helt tredimensionella.De har erövrat hela huset inklusive Igors bädd och mattes säng. De äter med viss tvekan både blötmat och torrfoder men än smakar mamma Tootsies mjölk väldigt bra. Tre av ungarna har hittat nya hem och den fjärde, lilla blå Vinnie har kloat fast sig i mattes hjärt och ska stanna här hos oss i Skara.
Tråkiga saker har också hänt. Gaia vår åldriga dotter har tassat över regnbågsbron. Hon fick problem med njurar och urinvägar så när hon också hade rejält ont fick hon somna in imattes knä och för mattes hand.
Sorgen är stor för Gaia var stammor och min alldeles speciella lilla katt. En tröst i bedrövelsen är att hennes lilla barnbarnsbarn Vinnie stannar här hos oss och ska om allt går bra föra släkten framåt.Nya bilder är inlagda på v-kullens egen sida

25 maj 2015
I dag är kullen 3 veckor. Ögonen är öppna och ungarna vandrar ostadigt omkring i bolådan. De börjar ana en värld utanför den och det kommer inte att dröja länge innan de försöker klättra ut.
Nya bilder av de fyra är inlagda på kullens egen sida

14 maj 2015
De små växer så det knakar. Nu har alla utom lilla Vilma öppnat ögonen men som det ska vara så är omvärlden ännu väldigt dimmig för ungarna. Men med väl utvecklat luktsinne hittar de snabbt sin egen tutte och har mer än fördubblat sin födelsevikt.
Bilder av ungarna finns nu inlagda på v-kullens egen sida.

9 maj 2015

Den 4 maj kom Tootsies kull, 2 viltfärgade honor, 1 blå hona och en blå hane. Alla fyra och deras mamma befinner sig väl. Tootsie har massor av mjölk och ungarna växer så det knakar. En av töserna kommer att stanna här men de tre övriga kommer att vara til lsalu för passande hem. Man kommer att kunna läsa om ungarnas utveckling här på nyheter samt även så småningom på deras egen sida med bilder så snart mamma Tootsie tillåter fotografering

29 April 2015
Jodå visst är Tootsie dräktig, minst tre stycken nya små liv kan kännas därinne i magen som mer och mer liknar en säck potatis. Bolådan är bäddad och Tootsie letar efter alternativaboplatser som byrån med underkläder eller i garderoben med tröjor. Ja även Igors bädd har inspekterat och provsovits. Nu är det bara att vänta och alla aktiviteter för matte , hund och katt har ett litet förbehåll "Vi är med om vi inte sitter och väntar vid en bolåda" Inte undra på att kattuppfödare har skurgumsknän och ont i ryggen.
Igor hund arbetar hårt på kurser med rallylydnad och spår. En träningstävling i det förstnämnda har vi hunnit med med nästan godkänt resultat, det var matte som gav fel kommando.

22 Mars 2015
Förra helgen flyttade Tildas ungar till sina nya hem och jag önskar dem all lycka i framtiden. Härhemma är det lugnt och tyst. Alla katter vilar ut men nu kan vi avslöja att Tootsie haft besök av en vacker ung herre vid namn Sinian Blue Shadow. Alla tecken tyder på att de unga tu fann varandra och attTootsie väntar ungar omkring 10 maj. Tootsie har inte löpt om och hennes tuttar lyser hallonröda.

23 Februari 2015
Nya bilder av de små är nu inlagda på kullens egen sida

15Februari 2015
Nu är alla tre småkillarna tingade och deras framtida ägare har varit och hälsat på. Ytterligare en månad har jag glädjen att ha dem kvar härhemma men sedan bär det av. Umberto och Urban flyttar till Stockholm och Ulysses till Kalmar. Ungarna har den sista månaden vuxitbåde i kropp och förstånd och är nu (tyvärr) helt tredimensionella. De tar sig upp på bord och bänkar och finns både där de ska och inte bör finnas. Helt normala somalipojkar med andra ord.
Tootsie har varit på Nerks utställning i Örebro och skötte sig riktigt bra och tog sitt CACIB men blev slagen i nomineringen. Hon träffade också en vacker ung hane som om allt går bra ska paras med henne så snart hon löper. Mer om detta så snart de unga tu har träffats och jag vet om det blev ett lycket möte.

19 januari 2015
Tiden går fort och småkatterna växer och utvecklas. De har nu gått ur bolådan, går på pottan med viktig min och stort ståhej samt har börjat äta riktig mat. Mamma Tilda försöker hålla ordning på sina småkillar men har det inte lätt. Det har inte Igor hund det heller för hans sköna bädd ockuperasofta och han får finna sig i att både vara värmedyna, barnsköterska och lekobjekt. Tror att han tycker det är rätt trevligt trots allt Nya bilder är inlagda på ungarnas egen sida
Det ska också nämnas att det nu finns intressenter på alla tre ungarna. De kommer på besök under närmaste helgerna så att de får se om tycke uppstår.

28 december 2014
Lagom till ungarnas tvåveckorsdag har jag lagt upp de första bilderna på ungarnas egen sida. Mamma Tilda och ungarna mår nu riktigt bra efter de första dagarnas krångel och börjar att med svansarna som små antenner traska runt i sin bolåda.

24 december 2014
Den 14 december landade storken med tre stycken små viltfärgade killar. Den första tiden har varit en veritabel berg och dalbana då lilla mamma Tilda fick svår mjölkstockning som tyvärr utvecklade sig till en juverböld. Nu efter veterinärbesök, medicinering, matning och extramatning av killarna börjar det vända. Killarna växer och lilla Tilda har börjat äta igen. Killarna verkar bli tre fina mörka gossar som troligtvis kommer att få namnen Umberto, Ulysses och Umbra. Bilder av de små kommer så småningom på deras egen sida men det får bli efter jul.

5 december 2014
Med knappt två veckor kvar till nedkomst börjar Tildas mage bli rund och knölig. Det sparkar nu så matte kan känna små tassar därinne och det är med spänning vi väntar på de små.
Annars är den stora nyheten att Carol nu flyttat hemifrån till en egen familj i Stockholm. Det är hon verkligen värd och vi önskar Helene och Gustav all lycka med vår fina lilla Carol. Hon är verkligen värd en egen familj och att få vara i centrum.

10 november 2014

Nu kan jag med glädje meddela att vi om allt går bra väntar kattungar i veckan före jul Tildas tuttar lyser smultronröda och matte tror sig känna små kattungar. Mer information om kullen kommer att finnas här på nyheter och på kattungesidan. Så välkomna med förfrågningar.

30 oktober2014
Det har gått månader sedan nyheterna uppdaterades men det har inte hänt så mycket i vår lilla kattvärld. Tilda och Tootsie har varit på utställningar i Norge samt i Alingsås och Göteborg. Nu kan bägge tjejerna titulera sig Internationell Champion. Ännu bättre är att deras mamma GIC S*Catnip´s Impish Izabelle nu fått 5 st avkommor som minst är IC så min fina Belle är nu DM (Distinguished Merit) Matte är riktigt stolt över sin prinsessa.
Tilda har för snart tre veckor sedan träffat en snygg och charmig herre och många tecken tyder på att mötet varit givande och att vi förhoppningsvis kan få småkatter här framåt jul. Mer information kommer när vi är mer säkra på saken .

5 juni 2014
Nu är även Molly ilugn och glad kastrat och hon verkar trivas i den rollen. Hon har slutat att slicka sig och blivit mycket öppnare och keligare.
Carol, Tootsie och Tilda har varit på BiKs utställning och äntligen kan Carol titulera sig Grand Internationell Champion. Nu ska hon slippa utställningar på ett tag och så småningom bli kastrerad. Hon letar också efter ett nytt hem där hon kan få vara i fokus.
För småtjejerna gick det bra och bägge tog sina cert men blev slagna i nomineringarna även om det var mycket nära för lilla Tootsie på söndagen. Nu gäller det i Alingsås om en vecka men först ska vi fira de två små terroristernas 1-årsdag i morgon.
I övrigt väntar vi på att Tilda ska börja löpa så att hon ska få träffa sin utvalda hene efter sommaren.
Äntligen har lagt in Tootsie och Tilda i kattpresentationen. Det tog tid men nu börjar livet bli lite ljusare för oss alla på många sätt.

11 mars 2014
Tiden går och även om det inte händer så mycket på katterifronten så finns det en del att rapportera. Vi har varit på utställning i Göteborg, GRK, med Tilda och Carol. Det blev fin kritik för bägge och liten Tilda blev BiV och Carol tog sitt certifikat även om domaren inte var nöjd med hennes figur. Lite senare åkte vi till Örebro och Nerk där även Tootsie fick följa med. Alla fick fin kritik men konkurrensen var hård och även domarens kritik mot Carols lite runda mage men certet fick hon och nu återstår bara ett cert till Grand Int Champ.
Mamma Izabelle är nu äntligen kastrerad, hon mår jättebra och är nog nöjd med att ha avslutat sin avelskarriär. Nu står Molly i tur för ett likadant veterinärbesök. Hon får lämna över till sina småsyskon.
I övrigt kan bara rapporteras att systrarna T fortfarande gör skäl för namnet "Tickade Terrorister" och arbetar hårt med att förbättra säkerheten på vårt tjuvlarm genom att inta högsta hyllan i bokskåpet på alla möjliga och omöjliga sätt och därmed utlösa larmet. Matte ställer upp lådor och försvårar för kattjejerna och larmsupporten funderar över nya lösningar. I övrigt är de två kattdamerna just så underbara som bara små somalikatter kan vara och matte ångrar inte för en sekund att hon behöll bägge.

13 December 2013
För ett par veckor sedan hade vi det brått. Både Kattens Dag på Granngården i Lidköping och gänget var med på bägge. Ja det var Tilda och Tootsie som visade upp sig på Granngården och den alltid lika sociala Tootsie knöt som sig bör vänskapsband över rasgränserna. Hon hittade en holländs herdehundstjej som hon fattade tycke för och det blev ömsesidigt. Lidköpingstidningens fotograf Sören Turesson var där och fotade något omakaparet

Igor gick med i Skaras Tomteparad på söndagen eller snarare han fickåka skrinda dragen av en snäll schäfertik. Tyvärr fotade jag inte det hela så bilden på Igor är från förra årets parad som gick i snö och kyla.

12 novemberi 2013
Det har nu gått mer än tre månader sedan sidan uppdaterades. Detta beror till stor del på att andra ting fått gå före. Min älskade make och katternas Husse gick bort i början av augusti och sedan var varken tiden, orken eller viljan tillräcklig för att uppdatera.
Ungarna har under tiden blivit stora. De bägge hanarna har flyttat tll sina nya ägare. Theo bor numera i centrala Helsingfors som sällskapskatt och Tim i Skövde med en bengalkille som kompis.. Tim lär i sinom tid vara intresserad av amorösa äventyr om tillfälle och vacker dam finns. Bägge de små honorna blev kvar härhemma. Tootsie var helt självklar, har man väntat på en sorrel hona i tjugo år så ska hon bara stanna. Tilda blev husses val och det var inget dåligt val. Tilda kommer nu att stanna hos oss och även om aldrig hennes husse fick uppleva hennes första kull eller hennes framsteg på utställningsbanan så är hon en del av sin husses tankar om framtiden och ska så förbli.
Några nya kullar är för ögonblicket inte planerade förrän Tootsie och Tilda blir stora och könsmogna. Förhoppningsvis kommer en kull på hösten 2014. Vi planerar en smula just nu och letar vackra pojkar. Töserna ska ju också utställningsmeritera sig en smula och på den enda utställning de varit på, VK i september; fick bägge fin kritik och Tootsie blev BIV totalt på sorrelsidan.
Vi planerar också att försöka omplacera Carol eftersom hennes förlossningar inte varit tillfredställande. Hon kommer då att att omplaceras som kastrat.

28juli 2013
Tiden går fort i sommarvärmen och uppdateringarna har inte blivit av. Kattungarna är nu 7 veckor och helt inställda på att upptäcka världen De klättrar springer och till sin mammas och min förtvivlan hittar de gömställen som ingen förut tänkt på. De diar fortfarande men det är mest socialt nu för de äter både torr och våtfoder med god aptit. Theo och Tim är nu formelt tingade och har träffat sina blivande ägare. Theo ska om allt går bra flytta till Finland och Tim till Skövde. De bägge honorna blir kvar här hos oss för husse och matte kunde inte bestämma sig. Husse vill ha Tilda och matte har ju i 20 år velat ha en sorreltös och nu finns det en.
Nya bilder finns nu också på ungarnas egen sida

25 juni 2013
Kattungarna är nu snart tre veckor, ögonen är öppna och det börjar bli spring i de små benen. Ännu är det bolådan som gäller men allt oftare sticker det upp en liten nos ovanför kanten. Mamma Belle har mat så det räcker och de bägge hanarna vägde i morse 380 gr medan lilla Tilda har kommit lite på efterkälkenmen hon tar nog igen det när hon börjar äta annan mat och får ett eget fat att äta från.
Theo och Tim har intressenter och om allt går som det ska kommer de att få riktigt bra hem. Vad det gäller Tootsie och Tilda så ligger det nog närmast till att de får stanna kvar hos oss. Har man väntat på en sorrel hona i 20 år så nog ska hon bli kvar och husse har fäst sig vid lilla Tilda. Nya bilder är inlagda på kullens egen sida men ännu är det svårt att få de små att posera.

11 juni 2013
Den 6 juni på självaste nationaldagen gjorde Izabelles kull sin entré. På två timmar fick hon fyra ungar, 1viltfärgad hane Theo, en sorrelhane Tim, en sorrelhona Tootsie och sist och minst en viltfärgad tös Tilda. Alla ungarna verkar må bra. Belle är en supermamma med massor av mjölk och och vet hur man tar hand om en kull. Både Tim och Tootsie har i dag dubblat sin födelsevikt och de bägge andra ligger inte långt efter.
I 20 år har jag väntat på en sorrelhona att fortsätta med så om inte något händer med Tootsie blir hon kvar här hos oss som blivande avelshona. Men
nu gäller det främst för de små att växa och utvecklas till de fina små katter som de har alla möjligheter att bli. Bilder på de små kommer att finnas på kullens egen sida så snart mamma Belle tillåter närmare fotografering.


29 Maj2013

I två helger har nu gamlingarna Gaia och Joker varit på utställningar. Först på Elfsborgskatten och helgen efter bägge dagarna på vår egen klobb BiKs utställning. För Joker har det gått så där, han blev i vilket fall nominerad till panel på Elf men slagen bägge dagarna på BiK. Han fick i alla fall fin kritik och enda men stora anmärkningen var hans runda och goa mage. För gamla Gaia snart 11 år gick det lite bättre. Hon fick fin kritik, kan nu titulera sig Premier och som grädde på moset blev hon Bäst in Show/ Veteran bägge dagarna på BiK.
För Gaias dotter Izabelle är det nu en vecka kvar på dräktigheten och spänningen stiger. Magen är rund, ungarna sparkar och Belle väntar och stönar. Hoppas att det blir en hona att spara denna gång, tror verkligen på den här kullen.

8 Maj2013
Nu kan vi konstatera att lilla Belle och hennes kavaljer Helinkas Nilus gjorde det som förväntades av dem. Belle är dräktig och om allt går bra så har vi en kull i början av juni. En spännande kull för det kan bli alla fyra färgerna i den, alltså vilt, blått, sorrel och fawn , fast det är nog bara tre ungar därinne. Men vem vet lilla Belle har överraskat förr.

14 Apil 2013
Ett litet ljus i kattungemörkret. Belle löpte snällt redan efter tre veckor och åkte på påskdagen till Göteborg för att träffa en stilig kattherre. Tycke verkar ha uppstått och om allt går väl (håll tummarna) så lär vi ha kattungar på självaste nationaldagen.

23 Mars 2013
Inga roliga nyheter. När Carols kull till sist kom till världen med kejsarsnitt var alla tre ungarna döda. Varför är oklart men troligen hade vattnet gått tidigare, ungarna hade torkat och viss inflammation tillstött. Enda ljusglimten är att Carol mår bra igen, äter och leker och har livmodern i behåll. Nu får hon vila ett tag och vi hoppas att Molly och Belle kommer igång med löp så att vi framåt sommaren trots allt får små kattungar. Inte alltid bara rosor att vara uppfödare, törnerna är både långa och vassa.

22 februari 2013
Nu är det helt klart att Carol är dräktig och väntas föda i mitten av mars. Carol är redan präktigt rund om magen och visar tydligt att hon är den som bestämmer i kattgänget. Troliga färger på ungarna blir vilt och sorrel.
Nyheter om kullen kommer att finnas här och så småningom på kattungesidan.
Kimmie verkar ha skött sig bra hos sin blivande familj så det verkar som hon kommer att flytta permanent till sin nya familj vilket skulle vara det allra bästa för vår goa lilla kattjej som älskar människor men inte att bo i en kattflock.

19 Januari 2013

Nu har alla våra kattbarn flyttat till sina nya ägare. Först ut var Simone som för drygt en vecka sedan flyttade till Uppsala för att bo med sin nya ägare Elisabeth i ett studentboende. Dagen efter flyttade Sylvester till Norge. Han ska trevlig och stolt sällskapskatt till Siri söder om Oslo. Som sist ut flyttade lilla Sabina. Hon flyttade bara rakt över Skara och ska bo i samma familj som systerdottersonen Rufus från vår förra kull och hans familj. Enligt rapporter har flyttarna gått bra och alla har anpassat sig till sina nya hem. Det har blivit tomt och tyst härhemma, inga små klampande tassar eller vilda jakter. Ännu mer tomt blev det i dag då Kimmie flyttade iväg för att provbo hos sin nya famil. Kimmie är både mobbad och en stor mobbare så en flytt till en alldeles egen familj har varit en sedan länge stor önskan från både oss och henne. Jag tror och hoppas att allt ska gå bra och att familj och kisse ska trivas med varandra.
Sä länge till hoppas vi trots allt att det inte ska bli lugnt för i årets första dagar besökte Carol en stilig herre i Göteborg och vad vi har förstått utföll besöket till belåtenhet för alla parter. Så om allt går som det ska väntas ungar i mitten av mars. Mer information kommer så snart vi är mer säkra både här på nyheter och på kattungesidan.
Vi hoppas också att lilla Molly ska löpa ordentligt i vår för det finns en hane utsedd även till henne.

8 December 2012
Både tråkiga och roliga saker har hänt i katteriet.
I veckan som gick fick lilla Fia sluta sina dagar. Juvertumörerna visade sin elaka sida och med den rätt vi människor har att låta våra fyrfota vänner slippa att ha ont så fick Fia avsluta sina dagar härhemma i husses knä och huvudet i mattes hand. Trots att det tyvärr var väntat så blir ändå sorgen stor och lilla Fia kommer att för alltid finnas i våra hjärtan. Tack Fia för 11 fantastiska år både härhemma och på utställningarna.
Till de roliga händelserna hör att alla tre ungarna nu är tingade och efter väl genomförd (troligen flerfaldig) julgransplundring kommer att flytta till sina nya hem. Nya bilder är inlagda på ungarnas egen sida

Sist men inte minst så firar s*Catnip´s 20 årsjubileum nu den 13 december.
Då föddes vår första kull med killarna Adorable Adam och Adventurous Albert!
19 november 2012

Tiden går och kattungarna växer. Vid drygt tre veckors ålder hände det som vi väntat på och ändå hoppats att det skulle dröja. Vi sängdags bestämde sig ungarna att lämna bolådan. Likt en flock fågelungar slängde de sig över bolådekanten och för att i någon mån få sova på natten var det bara att flytta om bolåda, hämta småpottor och allt annat som behövs när tre kattungar bestämmer sig för att erövra världen. Tyvärr dröjde det bara ett par nätter innan de kom på att husses och mattes säng är den bästa sovplatsen så nu sover vi en något orolig sömn bland småkissarna som inte riktigt har förstått att man sover på natten och busar på dagen.
Tre av våra kattdamer har också passat på att fylla år. I början av november fyllde gammelmor Gaia 10 år , 16 november fyllde Fia 11 år och i går 18 november fyllde lilla mamma Izabelle hela 8 år. Inte illa att då sköta sina tre små busfrön så duktigt som han gör. Hurra för våra fina somalidamer!!!!
Nya bilder är inlagda på kullens egen sida

25 oktober 2012
Kattungarna är nu två veckor och ögonen har öppnats på dem alla tre. Mamma Belle har mat i överflöd och ungarna har gått upp i vikt ordentligt. Nya bilder av de små är inlagda på kullens egen sida
Igor har i skuggan av alla kattproblem fått en rejäl infektion med hälta och feber. Nu är han kry igen men går fortfarande på antibiotika. Vad lätt det är att missa en en smygande infektion när det är så mycket annat runt och man tar problemen som att hundstackaren känner sig undanskuffad.
Molly har också blivit friskförklarad och ska "bara" ha smörjande ögondroppar så nu går vi förhoppningsvis mot friskare tider :-).

17 oktober 2012
Torsdagen 11 oktober landade storken med vår S-kull. Den består av tre mörka fina viltfärgade ungar. En hane med arbetsnamnet Sylvester och två honor med arbetsnamnen Simona och Sabina. Födelsevikterna var bra, 120 gr, 95 gr och 92 gr och de har nu på fem dygn lagt ytterligare 100 gr var till sin vikt. Mor och ungar mår bara bra och Belle är en toppenmamma och har gott om mat och stort tålamod. Bilder, ännu endast gruppdito finns inlagda på kullens egen sida.
Vi kan också rapportera att Mollys ögonoperation gick bra och att hon troligen vid nästa återbesök blir av med sin irriterade tratt och kan minska medicineringen. Fia däremot blev aldrig opererad. Hennes tumör hade redan satt andra små tumörer i juvret och efter samråd med veterinärerna beslöt vi att avstå från operation och och hoppas att tumörerna inte ska växa alltför fort. Fia verkar nöjd och glad som det är och vi hoppas att det kommer att vara länge än.

25 september 2012
Hösten har gjort sitt intåg och med den höstens aktiviteter. Igor och matte går på nybörjaragility och lydnadskurs 2. Agilityn älskar lille Igor och även matte tycker det är kul, behövde börja på gym igen för att kunna hänga med. Lydnadskursen behöver vi bägge, Igor är i särklass minst av eleverna de flesta andra är rottisar och andra lika stora killar.
Izabelle är i alla händelser mycket dräktig nu, lägger sig med värdighet och kräver uppmärksamhet och god mat. Det blir spännande väntan på vad som finns i den magen.
Vi, dvs Carol, Kimmie och matte har även varit på VKs stora utställning i Göteborg. Där fick vi sällskap av lilla Ruby som vuxit till mycket vacker men lite blyg unghona. Utställningen gick bra, katterna fick sina cert och mycket bra kritik men blev slagna av bättre katter vid nomineringen.
På sjukvårdssidan har vi haft det lite trist. Knappt hade Joker blivit av med sina stygn förrän Igor skar sig på en söderslagen flaska och behövde sys. Dessutom har Molly fått pigmentförändringar på hornhinnan och gamla Fia en juvertumör. Bägge damerna har fått tid för operation hos veterinären nästa vecka. Vi kommer att bli ett litet djursjukhus med BB i ena ändan och eftervård i den andra ;-)

25 augusti2012
Nu när sommaren går mot sitt slut kommer en uppdatering från sommarens händelser. Vi har haft en skön om ock något våt sommar. En utställning har vi också hunnit med. I början av juli åkte Carol och Kimmie till Värmlands kattklubbs utställning i Forshaga.Damerna fick sina cert men mer blev det inte men man får vara glad ändå. Vi har också hälsat på unge Rufus som bor här i stan. Han hade på några veckor blivit en stilig ungkatt som efter bara någon minut kände igen sin hundkompis Igor och kunde busa med honom som vanligt.
Under sommaren har vi väntat på att Izabelle eller Molly skulle börja löpa och i början av augusti visade Izabelle att hon var mogen att besöka Messi i skogarna norr om norska Halden. I dagarna tycker jag att Belles tuttar börjar bli rosa så om allt går väl väntas kattungar i mitten av oktober.
Sommarens sista vecka har gått en smula i moll då det visat sig att vår herr Joker plockat i sig en bred gummisnodd som fastnat mitt i tunntarmen. Joker fick tillbringa ett par dygn på Skara Djursjukhus och efter operation har han nu blivit av med sin snodd och jag är glad att Joker nu är pigg igen och att han var försäkrad. Jag vill också tacka alla glada veterinärer och djursjukvårdare för ett jättebra jobb och trevligt bemötande. Nu återstår några dagar med skonkost, ståltrådsstygn på magen och innevistelse för herrn och en stor påminnelse att även gamla herrkatter kan hitta på dumheter och att gummisnoddar, band och snören är farliga.

9 juni 2012
Nu har kattungarna flyttat iväg till sina nya ägare. På själva nationaldagen skjutsade vi ner fröken Ruby till hennes nya matte Emilia i Göteborg. Ruby fann sitt nya hem bra och vinkade nöjd hej då när vi åkte. Unge Rufus blev hämtat kvällen efter, han skulle ju bara till andra sidan av stan. En mycket stolt husse Henrik bar iväg sin nya kompis och rapport därifrån visar att unge Rufus redan bott in sig.
Igor har haft avslutning på Allmänlydnad !. Han fick MVG på alla genomförda prov och en stolt matte har redan anmält honom till nästa kurs samt till Agillity vilket jag tror kommer att passa honom och ge mig en massa motion.
Vi har i dag även varit på Schipperkespicialen i Vänersborg. 33 anmälda hundar men alla kom inte och det hela blev en lerig, blöt tillställning men Igor fick sitt VG trots att han studsade fram i blötan och vägrade ta ett enda vettigt travsteg med all tikdoft i nosen.

14 Maj 2012
Oj vad tiden runnit iväg. Månaden bara försvann utan att jag hann göra några uppdateringar. Av detta kan man sluta sig till att det har varit full fart härhemma. Bägge kattbarnen är nu tingade och ska om dryga tre veckor flytta till sina nya hem. Rufus stannar ju i Skara medan Ruby har hittat sin matte i Göteborg. Kattbarnen har under månaden utvecklats till fina tickade terrorister vars dygnsrytm inte helt överensstämmer med vår.. De har en bra aptit och äter både torrfoder och burkmat (samt annat de kommer över) Igor får passa sin mat annars hamnar den i en hungrig kattungemage. Kattbarnen har även lärt sig att klättra högst upp på klöspålen men ner var det lite värre. De har också förra helgen intensivt umgåtts med små människobarn vilket både var spännande och lite farligt. Nå efter ett par dagar traskade de efter våra barnbarn i hopp om tappade matbitar och oväntade upplevelser.
Igor har även varit på sin första utställning. Det gick riktigt bra med fin kritik och ett Very Good i betyg men vi ska nog inte hålla på med det så mycket i framtiden även om Igor är anmäld till Schipperkespecialen i Vänersborg om en månad.
Även ett par av kattdamerna, Fia och Kimmie , har varit i elden. BiK hade sin årliga utställning i Falköping i helgen och damerna gjorde bra ifrån sig. Kimmie tog sina cert bägge dagarna och Fia fick sina HP och var bägge dagarna nominerad till Panelen. Enda plumpen var att hon som veteran blev slagen av en snygg brittdam men det är sånt som händer. Roligt var också att återse lilla Q som var på sin första utställning. Hon fick jättefin kritik och var en hårsmån från att bli nominerad. Även Ofelias dotter i första kullen var där och gjorde bra ifrån sig, blev Int Champ. på lördagen och tog sitt första CAGCIB på söndagen. Lite roligt var att alla somali (8st) utom en hade Catnip´skatter i stamtavlan. Nya bilder på ungarna är inlagda på deras sida.

19 April 2012
Fria och glada skuttar nu två små kattbarn runt på golvet. Sedan i går har de även kommit underfund med hur man tar sig upp i sängen så nu har husse nattkamrater på huvudkudden. I går var Rufus nya familj på besök, tycke uppstod och Rufus är nu tingad och kommer att stanna här i Skara med en egen familj. Nya bilder är nu inlagda av de inte längre så små (700gr) kattbarnen på deras egen sida.

9 April 2012
Glad Påsk önskar vi alla. Nu är de små trollen fyra veckor och de har utvecklats ordentligt. I påskatid öppnades dörren till omvärlden och Rufus och Ruby vandrade ut i sängkammaren. Efter ett par timmar var de förbluffande stadiga på sina tassar och snart hade de utforskat hela golvet och faktiskt även besökt pottan med gott resultat. I dag har det serverats en smakportion nötfärs och de små smaskade och åt. Rufus gjorde även under mamma Carols överseende en sväng ut i resten av huset. han hälsade på store Igor och flera av de vuxna katterna innan matte tog och bar in honom till lådan igen. Nya bilder av de små finns nu på kullens egen sida. Igor har blivit stor nu och går på SBKs kurs i allmänlydnad samt tränar på att kunna uppföra sig i en utställningsring på Skaraborgs Kennelklubbs Öppet hus i Håkantorp. Han tycker det är jättehäftigt med alla andra hundar men sköter sig bra.

29 Mars 2012
Två veckor har gått och de små växer och frodas. Mamma Carol verkar ha bra med mat ungarna snuttar duktigt. Unge Rufus har mer än fyrdubblat sin födelsevikt och Ruby ligger inte långt efter. De vacklar runt i lådan nu men det gårvingligt och långsamt. Mamma Carol är fortfarande mycket vaksam och kommer vid minsta pip för att försvara sina små. Trots detta har jag lyckats ta några foton av ungarna och de ligger nu på kullens egen sida
I går var och hälsade på Gudrun Calvert, Sinians och såg hennes små aby och abyvariantungar. De var helt ljuvliga och rekommenderas verkligen till alla som söker en underbar liten katt

14 Mars 2012
Lördagen 10 mars föddes Carols kull. Från början var de fyra stycken men första kvällen hade kullen drastiskt reducerats till två små troll,en viltfärgad hona och en sorrel hane. Efter fyra dagar stiger nu hoppet att de ska klara sig. De äter och sover och har på fyra dygn ökat närmare åttio gram så mamma Carol har mat så det räcker. De små som fått namnen Ruddy Ruby och Ruthless Rufus ser för tillfället ut som ett par smä välgödda sorkar, Mamma Carol vakar över de små så de få foton som vi lyckats ta har varit mot hennes vilja. Kullens utveckling kan följas dels här på nyheter och dels på kullens egen sida där nu de första korten ligger inlagda

11 Februari 2012

I dag flyttade lilla Q till sina nya ägare. Hon flyttar till Michelle och Erik i Motala där hon får en liten bengaltjej som kompis och en lugn huskatt som extramamma. Härhemma letar Igor efter sin lilla kompis medan katterna vilar ut efter sin busiga lilla unge. Igor har släpat ut sin bädd i hallen, där ligger han och hoppas att hans egen lilla lekkamrat ska komma tillbaka
Carol är dräktig, hon är rund om magen och tuttarna lyser röda. Om allt går som det ska kommer det en kull i mitten av mars 2012.. Mer nyheter om denna kull kommer att finnas dels här på Nyheter samt på Kattungesidan

16 januari 2012
Tiden går fort och nu i helgen var lilla Qs blivande ägare här och hälsade på. Tycke uppstod och lilla Q blir om knappt en månad Motalabo och får dela sitt liv med Michelle och Erik samt deras lilla bengalflicka.
Om Carols amorösa äventyr lyckats vet vi ännu inte men ännu har hon inte löpt om så om ett par veckor vet vi besked. Nya bilder på unga fröken Qs egen sida är nu inlagda

3 januari 2012
Gott Nytt År på er alla!!
Nu har jul och nyår passerat och vi har haft besök av barn och barnbarn härhemma. För Igor och lilla Q var det en spännande tid och mycket nytt att uppleva. julgranen höll sig på foten mot alla odds fastnajad i taket som den är. Lilla Queenie är den som förändrat sig mest. Leker och busar med sina kompisar Igor och storasyster Carol. Mamma Molly försöker tappert att släpa hem sin unge till bohålan men med mindre och mindre lycket resultat.Q är en envis liten dam och vet vad hon vill, knycker mat från Igor och försvarar den med stort morrande.
Carol som envist vägrade att löpa har helt plötsligt mjuknat. En vacker herre har inlånats och ljud inneifrån "brudkammaren" ger hopp om att de unga tu gör vad som förväntas av dem. Mer om dessa händelser när vi vet om de lyckats. Nya bilder av lilla Queenie och hennes svarta kompis är nu inlagda på hennes egen sida

17 december 2011
Nu är lilltösen Queenie hela en månad gammal. Hon har under sista veckan tagit sig ut från bolådan och gnor nu runt i vår sängkanmmare. Hon har även fått smaka på nötfärs vilket föll henne i smaken så att mjölkersättningen bara var BLÄÄÄ. Vår lille Igor tycker hon verkar vara en kul kompis så han väntar bara på att vi ska plocka ner gallret som nattetid skiljer dem åt. Molly har inte så mycket mjölk längre men sköter fortfarande hygienbiten och den uppfostran en liten katt behöver för att klara sig i framtiden. I övrigt har inte mycket hänt. Carol har inte tänkt sig att träffa någon herre detta år så nu börjar vi julstöka i stället.
Nya bilder är inlagda på Quennies bildsida

28 november 2011
12 dagar har gått med med viss oro och arbete för när lilla Queenie var fyra dagar orkade hon inte dia och Molly tyckte att det var inte så roligt längre. Matte fick rycka in under fyra dagar med mjölkersättning och varmvattensflaskor i bolådan. Som den lilla kämpe Queenie är, repade hon sig och nu har Molly insett att det är hon som ska värma och försörja sin dotter. Som tur var övertog Molly rätt snart hygienbiten och putsade sin dotter fram och bak så att hon kunde kissa och bajsa. Tack Molly för hjälpen. Vi tror nu så mycket på framtiden att vi törs visa lite bilder av vår lilla somalitös.
Nu väntar vi på att storasyster Carol ska börja löpa så att vi kan få en kull till i vinter.

16 november 2011
I dag föddes Mollys dotter. Det blev ingen stor kull, det var bara två stycken men den andra ungen , en jättestor hane lyckades inte komma loss i tid utan dog vid förlossningen. Molly och hennes lilla tös befinner sig väl och lilla Queenie ser redan efter 8 timmar ut som en liten välnärd sork. Bilder på den lilla tjejen kommer när mamma Molly tillåter.

19 oktober 2011
I helgen hade BiK sitt klubbmästerskap i Tidaholm och från oss for Fia, Kimmie och Carol. Vi åkte mest för att göra lite reklam för rasen och berätta att vi ska ha ungar om en månad. Nå det gick riktigt bra för oss, Fia slog Kimmie, blev bästa kastrathona men sedan var det stopp. Fia blev slagen av den sex år yngre burman i nomineringen. För Carol gick det bättre, hon slog alla sina fertila konkurrenter och blev nominerad till panel. I panelen blev hon slagen av en brittunge som sedan blev Klubbmästare totalt.
Men sidoklassen Vildast i Vilda Västern vann Carol över flera sköna konkurrenter så hennes svansföring var hög när vi lämnade utställningen. Nu blir det vintervila, njaaa vi ska ju ha kattbarn, först Molly och sedan har vi sett ut en sorrelkille till Carol som hon ska få träffa framåt jul om damen löper igång som hon ska och allt annat fungerar.
Det finns till sist lite nyheter på Igors sida, vår lille valp som växer och blir stor

4 oktober 2011
Nu har det gått tre veckor sedan Mollys besök i Norge hos den stilige herrkatten CH S*Skraselkattens Messi. Till vår glädje ser vi att Mollys tuttar växer och har blivit hallonröda. Vi hoppas och tror att det ska bli besök av storken här i slutet av november.
Så ni som under sommaren har hört av er och frågat efter somaliungar, nu är det dags att höra av er igen.
Mer information om den blivande kullen kommer här på nyheter och om drygt en vecka borde jag kunna känna fosterblåsor. En spännande tid börjar nu.

13 september 2011
En månad har gått och det finns en del att berätta. Vi har varit på utställning i Borås. Vi, det var Carol, Kimmie och Matte. Vi fick dessutom sällskap av Pralina med mattar. Resultatet blev riktigt bra, både Carol och Kimmie nominerades till panelen men blev slagna där och lilla Pralina fick en jättefin kritik men gick tyvärr inte vidare. Veckan efter var Carol, Kimmie och Matte på VK:s utställning i Göteborg. Resultatet blev lika fint där så vi är riktigt nöjda. Nu återstår bara BiKs klubbmästerskap i oktober av årets utställningar. Nu ska vi vila och förhoppningsvis göra ett par kattungekullar i vinter.
Igor har börjat i valpkurs nu och förhoppningsvis ska både matte och hund bli en smula klokare men det är bara att konstatera att lille Igor är klassens busfrö, jätteduktig men en smula okoncentrerad.
Till sist, det ni blivande kattungeköpare har väntat på; Molly har börjat löpa och befinner sig hos sin utvalde herre. Det har kommit rapport att de tu har gjort vad som förväntades och nu håller vi tummarna att vi ska få små kattbarn om drygt två månader. Vem herrkatten är avslöjas när vi vet hur det gått. Håll utkik på hemsidans nyheter och kattungesidan

3 augusti 2011
Nej, Molly har inte behagat löpa ännu trots att hankatten väntar på henne men vi hoppas fortfarande att hon ska vekna.
I slutet av juli for vi till TERAKs utställning i Skien. Ett fint väder och bra utställning gjorde det till fin sommarresa. Carol och Kimmie tog sina cert bägge dagarna och kan nu titulera sig Internationell Champion resp. Internationell Premier.Kimmie var även nominerad till panel på söndagen men slagen där av en britt. Igor som hängde med som maskot charmade domare och utställare. Inte många små valpar som har halva domarkåren som beundrare.
Igor har nu fått en egen sida här på hemsidan och den ska så småningom även fyllas på med bilder från hans liv och levene.
I helgen blir det utställning igen. Carol och Kimmie ska visa upp sig tillsammans med S*Catnip´s Pretty Pralina och hennes mattar. För Pralina blir det debut och vi håller svansar och tummar för vår blå lilla tjej.

19 juli 2011
Nej, Molly har inte behagat löpa under försommaren trots att hon fick tillbringa ett par veckor hos sin tilltänkta kavaljer. Hoppas hon kommer på bättre tankar efter sommaren ;-)
Under tiden har vi varit på utställning både i Alingsås och i det fagra Värmland. Kimmie kan nu titulera sig Premier och Carol har bara ett cert kvar till Int Ch. Kimmie lyckades dessutom bli nominerad till panel i Värmland men tyvärr slagen där av en snygg britthona.
Det som annars har varit den sorgligaste händelsen är att vår gamle Jontehund fått lämna oss. hans bakben blev plötsligt så mycket sämre att det inte fanns något annat val. Ingen ny hund direkt sa husse men hur det nu blev så finns här nu en liten schipperkekille 10 veckor gammal. Katterna är inte helt positiva men eftersom han vid ankomsten var lika tung som honkatterna ser gänget framåt med tillförsikt. Det går säkert att få ordning på det busfröet också tycks katterna tänka. Så i slutändan var det kanske tur att vi inte har kull på gång just nu men i höst ska väl Molly löpa och herrkatten har lovat vänta.
Nu står en tur till TERAKs utställning i Skien, Norge på tur med Kimmie och Carol och med lille valpen Igor som maskot.

16 maj 2011
Det har under ett par månader inte varit mycket att rapportera. Inga ungar och inga utställningar.
Två saker har dock hänt som vi är mycket stolta över.
För det första så blev lilla fröken Xmas Carol årets katt i BiK bland de fertila katterna i kat III och ännu större är att vår Fairy Felicia på SVERAKs officiella lista blev 8:a bland kastrathonorna och 5:a på seniorlistan kat III samt BIV SOM n. Förutom en senior på sjätteplats på seniorlistan var hon ENDA SOMALI PÅ LISTORNA!!!!!!!
I helgen var vi på BiKs utställning i Mariestad. Med var Carol, Kimmie och så Fia som nu gjorde sin troligen sista utställning. Kimmie och Carol tog sina cert bägge dagarna, Carol blev Champion och Fia fick sina Hederspris men blev mycket hedersamt slagen i seniorklassen för samtliga katter där var minst EC eller EP och dessutom två eller tre år yngre än Fia. På söndagen avslutade hon i alla fall sin långa karriär med en nominering till panel. Kan också tilläggas att alla tre katterna fick jättefin kritik bägge dagarna.
Nu går vi och väntar på att Molly ska börja löpa så att vi framåt hösten ska få höra små tassar igen;)

2 mars 2011
I lördags och tisdags flyttade kattungarna till sina nya hem och en stor frid har lagt sig över kattgänget. Visst letar Carol efter sina lekkamrater och visst undrar Izabelle en smula vart hennes små busfrön tagit vägen men mest sover katterna och de har återtagit sina favoritplatser i husses och mattes sängar.
I lördags reste Pralina, som nu ska kallas Caramelle, till sin familj i Tidaholm där hon förutom sin tvåbenta familj ska dela hus med två hundar och två papegojor varav en stor blågul arakille. Rapporter har influtit i mängd vilka visar att den lilla damen befinner sig väl men kanske har ett ohälsosamt intresse för arafjädrar och smörbyttor.
Pimpim flyttade i tisdags. Han flyttar även han inom Skaraborg och ska bo i en barnfamilj i ett stort hus vid Vänerns strand tillsammans med en väldig bengalkastrat. Även därifrån har kommit rapport att allt är väl och att han tillbringat sin första natt utan sin mamma tätt tryckt mot sin husses ansikte.
Jag är mycket säker på att de två små blå har hittat bra hem.
Till sommaren planerar vi nu en kull efter Millie Molly, upplysningar om den tilldragelsen hittar ni när det närmar sig under nyheter och på kattungesidan Hjärtligt välkomna med förfrågningar.

7 februari 2011
Nu har även Pimpim hittat nya ägare. Pralina har ju varit tingad långt innan hon var född så nu har vi inte längre några kattbarn till salu. Samtidigt som det är vemodigt att skilja sig från dem nu när de närmar sig tio veckor så vet jag att vi kommer att glädjas med de nya ägarna när de får uppleva en liten somalis utveckling till en stor katt. Samtidigt har vi nu men sorg i sinnet insett att Kimmie behöver ett hem där hon får vara ensamkatt och få mycket uppmärksamhet och kärlek. det vore skönt att hitta någon som motsvarar de kraven.

25 januari 2011
De små blå terroristerna växer och frodas. De gör huset osäkert för stora katterna men främst Carol , Mickel och Joker försöker leka och samtidigt lära dem vad en riktig somali bör kunna allt under överinseende av mamma Izabelle. Nya bilder är inlagda på kullens egen sida

16 januari 2011

Så här några dagar inpå det nya året kan meddelas att Pralina har hittat sin nya ägare eller om det är tvärtom. Pimpim letar däremot fortfarande efter ett eget boende. Under tiden växer och utvecklas de små och är nu i full färd att upptäcka hela huset och dess innevånare. Mamma Belle håller ett vakande öga på de små blå men de smiter gärna i väg för att leka med Carol och Mickel. Nya bilder finns inlagda på kullens egen sida

30 december 2010

I 2010 års sista skälvande minuter har vi nöjet att meddela att vår kille S*Catnip´s Xmas Joy , numera boende hos Matianne Rainer, Dab Galehs katteri, har blivit pappa till tre viltfärgade ungar. Vi önskar den lilla familjen och deras ägare Marianne all lycka!
Till er alla:
ETT GOTT NYTT ÅR 2011

28 december10 2010
GOD JUL i efterskott till er alla!!
Så här i julens slutskede kan rapporteras att de små blå nu fått lämna bolådans skyddade värld. Efter två dagars arga pip gick vi med på att vända bolådans hål mot yttervärlden och två små kattbarn blickade ut mot en stor värld fylld av stolsben och sängfötter samt några rörliga dito. Hunden Jonte som surat utanför dörren fick också flytta in igen vilket mamma Belle bara ansåg vara rätt, hon fick en barnvakt till när hon behövde besöka pottan. Vad Jonte tycker om kattbarn som i arla morgonstund nosar och pillar på hans tassar kan väl diskuteras men han sover betydligt bättre bredvid husses säng.
I en julhälsning fick jag till min glädje bilder på D-kullens bägge katter, de i dag äldsta katterna, bägge varianter, födda i december 1998. Tack Hasse och Åsa för fina bilder på två sköna katter! Bilderna finns på Catnip´skatterna.
Jag har också lagt in bilder av de små kissarna på deras egen sida.

15 december10 2010
Kattbarnen växer och utvecklas. Med fortfarande dimmig blick kravlar de runt i bolådan. Redan börjar de visa olika temperament. Medan Pimpim äter,sover och tar det mesta med ro har Pralina traskat runt lådan på riktigt raka ben, klagar högljutt när hon blir upplyft men är samtidigt riktigt nöjd när man pillar henne på den runda magen. Undrar om dessa karaktärsdrag kommer att bestå? Då blir Pimpim en riktig myskatt som gjord att bara gosa med medan Pralina blir en utåtriktad, undersökande och mycket nyfiken liten katt. Nya bilder finns nu på kullens egen sida

5 december10 2010
Nu har Izabelle under strikt överinseende tillåtit viss fotografering och de första korten av den lilla familjen finns på kullens egen sida

2 december10 2010
På eftermiddagen tisdagen 30 november, inom loppet av en kvarts timme, föddes Izabelles kull. Det blev två stycken blå ungar, en hona och en hane. Arbetsnamnen blir Pralina och Pimpim. Födelsevikterna var 102gr och 93 gr. I morse efter drygt 36 timmar var vikterna 121gr resp 127 gr så mamma Belle har gott om mat. Bägge ungarna verkar ha fin färg och särskilt hanen har en riktigt fin bottenfärg och är mörkt grafitgrå. Allt är väl med kullen och mamma Belle är som vanligt en supermorsa. Bilder på de små kommer att läggas ut på deras egen sida så fort mamma Belle tillåter en närmare fotografering.. Nu är det mat och sömn som gäller. Välkomna att höra av er om de två små blå.

10 November 2010
Nu syns det tydligt att Izabelle är dräktig. Hon har rundat sig och tuttarna är stora och rosa. Eftersom det är hennes fjärde kull kan jag se att hon uppför sig som vid tidigare kullar, kräver magmassage, god mat och är om möjligt ännu kelnare än vanligt. Det blir en spännande kull för alla färger (förutom silver) är möjliga d.v.s vilt, sorrel, blått och fawn. Mer nytt om kullen kommer att finnas här under nyheter och när det blir så dags på kullens egen sida.
Vi, dvs Fia, Molly och Carol med husse och matte har varit på VK:s utställning i Göteborg i helgen. Det gick så där. Molly och Carol tog sina cert, Fia fick sitt HP, Molly blev bästa vuxna viltfärgade somali men både hon och Fia blev vid nomineringen till panel slagna av varsin burma. Fia tog revansch i seniorklassen genom att bli 2:a av sex stycken välmeriterade honor endast slagen av en två år yngre burma :-(.
Vi hade också glädjen att träffa Belles dotter Ofelia, som fick fin kritik och den lille hankatt Messi som hennes ägare köpt och som blev BIV-tot och nominerad till panel. Det är en fin pojke som jag gärna vill använda både till Molly och Carol när lillkillen blivit stor. Grattis Tove och Jan till två fina katter.

3 Oktober 2010
Förra veckan reste Izabelle till en trevlig herre i närheten av Hallandsåsen. Det lär har setts och hörts aktiviteter och ljud som tyder på att de tu funnit varandra. Om så är fallet beräknas Belle nedkomma med en kull i början av december. Om några veckor vet vi om så är fallet.

5 September 2010
I höstens första skälvande minut var vi på utställning i Borås. De som åkte var förutom matte, Fia, Molly och lilla Carol. Joker och husse stannade hemma, den förstnämnda därför han likt Gustav II Adolf blivit tämligen fet och husse för pannan krånglade. Det gick riktigt bra för oss tjejer.
Carol fick sin Ex 1 med bra kritik men blev vid nomineringen slagen av en snygg occicat
Mamma Molly blev Grand Int Champion, BIV-tot och nominerad till panel.
Fia den otroliga tog sitt HP, blev 3:a som seniorhona men tog sedan revanch genom att nomineras till panel. Tyvärr fick inte damerna domarnas röster där men vi är ändå mer än nöjda
Nu väntar vi på att Izabelle ska börja löpa och hennes tilltänkte ska växa till sig så han vet vad som väntas. Vem vet förhoppningsvis kommer det nya små kattbarn framåt vintern om allt går som det ska. Mer om detta när alla bitar har fallit på plats.

8 Augusti 2010
Sommaren har gått rasande fort och lusten att uppdatera har varit minimal. Det kan i alla fall rapporteras att vi varit på TERAKs utställning i Porsgrunn. Vi det är förutom husse, matte och hunden Jonte Joker och lilla Carol. Joker behövde ett norskt sista CAPS för att bli som det numera heter Suprime Premier. Vd förra försöket blev nämligen hans trivselvikt lite för stor och han missade sitt cert. Nu gick det mycket bättre, Joker kan nu titulera sig SUPRIME PREMIER och blev på lördagen dessutom nominerad till panel. Lilla Carol som debuterade som ungdjur blev till vår glädje BIV-total bägge dagarna och slog betydligt äldre och mer meriterade katter. Hon fann sig också väl tillrätta med att bo på hotell gick för första gången ut och gick i koppel på grönområdet kring hotellet. Nya bilder är också inlagda på katternas bildsidor främst lilla Carols

20 Juni 2010
Förra helgen var vi på utställning på Elfs utställning i Ulricehamn. Bortskämda som vi blivit gick det sådär. Joker och Molly fick sina cert bägge dagarna, Fia sina HP och lilla Carol X1 men sedan var det intemer. Konkurrensen var mördande så vi är ändå nöjda med en riktigt bra kritik på hela gänget. Joker är nu stoppad i Sverige så nästa utställning förvår del blir TERAKs utställning i Porsgrunn i slutet av juli.
Carol har nu även fått en egen ruta på kattsidan. Den ska även vad tiden går kompletteras en egen bildsida.

31 Maj 2010
För ett par veckor sedan var Fia, Joker och lilla Carol på Spinneriets utställning i Ale-Surte. Förutom att lokalen var JÄTTEKALL så var det en som vanligt trevlig och välordnad utställning. På Lördagen gick allt vår väg; Joker och Fia var uppe i panel där tyvärr Joker blev hedersamt slagen medan vår Fia bliv BIS-Kastrat och BIS-Senior. Lilla Carol fick se sig slagen men med fin kritik, På söndagen blev det för vår del "fel" domare och de katter Fia slog på lördagen slog nu henne redan i grundomgången.

Det har tyvärr också nått oss att Gaias dotter Kattja söker ett nytt hem. Hennes husse har fått en svår allergi så Kattja måste flytta. Om det är någon som kan tänka sig att sammanbo med en trevlig liten somalidam, kastrerad, vaccinerad och försäkrad så hör av er. Mer information finns på kattungesidan samt kan även fås på mail eller telefon.

21 April 2010
Mycket har hänt under den månad som gått och inget har blivit skrivet främst därför att det var så mycket annat i görningen men också för att datorn mycket illvilligt gav upp och en ny måste införskaffas och program installeras. Nu är allt på plats så låt oss se vad som hänt.
För en månad sedan reste Joy och jag ner till hans nya ägare i Schweiz. Med bil till Landvetter, flyg till Zürich och sedan med bil över norra delen av landet kom vi till den alpdal, gränsande till Frankrike, där Joys nya ägare och somaliuppfödare bor. Joy kommer att få det bra det är jag övertygad om efter att fått förmånen att träffa och bo hos Marianne och hennes somali under ett par dagar. Hennes uppfödning heter Dab Galeh och förutom Joy har Marianne importerat en liten hona från Mojave´s
Väl hemkommen från denna resa var barnbarn, påsk, datorbekymmer och trädgård som gällde.
I helgen var det utställning på den egna klubben, Billingebygdens kattklubb, i Lidköpings stora bandyarena. Vi har fått en jättefin utställninslokal med massor av utrymme och luft. Det stora problemet denna gång var det isländska vulkanutbrottet och flygförbudet som stoppade fem av våra domare. Efter mycken slit av utställningsledningen hittades fem skandinaviska domare som landvägen kunde ta sig till utställningen. Heder åt dessa som ställde upp med så kort varsel.
Från Catnip´s ställde Fia, Joke, Mickel och lilla Carol upp. Det gick mycket bra för katterna! Lilla Carol fick Ex 1 bägge dagarna med mycket lovande kritik, Joker tog sina CAPS och är mer än hälvten mot Suprime Champion (bantningen har gett resultat) Mickel blev på söndagen Grand International Premier och slutar därmed sin utställningskarriär. Han tycker inte det är roligt längre. Och till sist allas vår lilla Fia, EC.EP S*Catnip´s Fairy Felicia, Hon blev på lördagen BIS-kastrathona, på söndagen blev hon BIS-kastrathona, BIS-senior katIII samt Nurith Pahls Sweethart. Allt detta vid en ålder på 8,5 år!!Att S*Catnip´s blev BIS-uppfödare katIII bägge dagarna är liksom grädde på moset!! I uppfödningen ingick också Ofelia som kom resande från Norge och på lördagen blev stolt Champion och på söndagen tog sitt första CACIB.

9 Mars 2010
I Februari gästade vi GRKs utställning och både Joker och Fia kom med i 5 bästa ringen för Kat III-kastrater. Joker så bra att han åter blev BIS-kastrat!
Kattbarnen växer och utvecklas. Joy har också nu blivit tingad och ska så snart han fyllt 12 veckor flytta till Schweiz. Nya matte är flygrädd så Joy och matte Birgitta ska flyga till Zürich och därifrån åka bil upp till en liten stad vid franska gränsens alper. Det ska bli en spännande tur för bägge två. Carol, hon blir kvar hos oss, vi tror hon kan tillföra en hel del med sin färg och svärta och inte minst sitt härliga temperament.
Nya bilder är inlagda på kullens egen sida

10 Februari 2010
I lördags var Catnip´sgänget på Nerks vinterutställning i Örebro Vi var de enda somalina dvs Mickel, Joker och lilla Fia. Det gick över förväntan!! Mickel i fällning tog sitt sjunde CAGPIB, Fia blev slagen som senior men blev nominerad till panel i kastratklassen och där tyvärr hedersamt slagen av en oövervinnerlig norsk koratdam. Joker slutligen, han han tog sitt CAPS, blev nominerad till panel och BIS-kastrat! Bantningen gav effekt!!! Vi hurrar alla för vår duktiga Jocke!!!!
Ungarna växer och frodas. De har börjat invadera både husse och mattes säng och det övriga huset. Mamma Molly vakar över sina små och de övriga katterna flyr för mamma Mollys nya ranghöghet så tussar och mattor ryker.
Nya bilder är inlagda på kullens egen sida.

18 januari 2010
Det mesta i katteriet rör sig om de små ulltottarna. Nu när de närmar sig fyra veckor har de äntligen fått möjlighet att utforska världen. . Från bolådans trånga utrymme till ett helt rum, skillnaden är enorm, och småkatterna gnor runt med Molly oroligt traskade efter eller helt enkelt släpande sin dotter tillbaka till boets trygghet. Joy som är en liten tuffing har redan både knaprat på mammas torrfoder och smakat av burkmaten medan Carol är lite mer återhållsam. Nya bilder av de små är inlagda på kullens egen sida.

6 januari 2010
Så här bland helgerna har jag äntligen fått tid att göra ordning en sida med bilder av de Catnipskatter som flyttat härifrån. Listan är inte på något sätt fullständig och jag ber er kattungeköpare, som då och då läser om våra bravader, att sända in några bilder på kissarna. Under tiden välkommen in att titta vad det blev av de små ulliga Catnipskatterna som stora.
Xmaskullen växer och har vid två veckors ålder i går tredubblat sin födelsevikt.

3 januari 2010
Ett GOTT NYTT ÅR önskar vi er alla från Catnip´s
Nu har Mollys kull blivit hela 12 dagar och de två små växer så det knakar. De har bägge fått ögon, först kom Carol och ett par dagar senare hennes bror Joy. Mamma Molly har mjölk som en holsteinko och vaktinstinkt som ett lejon. Några bilder har vi i nåder och under sträng övervakning fått ta och de ligger nu på kullens egen sida.

28 december 2009
På årets mörkaste dag, vid midnattstid 22 december anlände Mollys ungar. De som klarade resan ut är Xmas Joy en viltfärgad hane (107 gr) och Xmas Carol ,en viltfärgad hona (102 gr)Det fanns en tredje unge också men hon blev redan innan födelsen en liten julängel. Molly och ungarna mår bra, de är bägge riktigt mörka och har i dag fördubblat sin födelsevikt. Molly är en duktig mamma med massor av mat och stor vaktinstinkt. Det är bara att konstatera att det kommer att dröja några dagar innan ungarna kan presenteras i bild på sin egen sida.

11 december 2009
Tiden går och sedan länge kan vi konstatera att Pabus besök var lyckat. Mollys mage är rund, tuttarna röda och matte har lyckats hitta åtminstone tre små kattbarn därinne. I övrigt är allt bra med alla inför jul och till vår stolthet kan vi berätta att Joker nog lättat ett halt kilo och hans lilla mamma Fia något mindre. Visserligen surar Joker över matransonerna och Fia tigger vid bordet som om svälten var nära men de har blivit både piggare och finare att se.
NU ska vi börja förbereda julen och julstorkens ankomst.

9 november 2009
För drygt tre veckor sedan fick Molly herrbesök av tyskfödde, norgeboende Pabu av Kumasasa. Det verkar som tycke uppstod för lilla Molly har inte löpt sedan dess och hennes små tuttar lyser hallonröda Om allt går som det ska och inte Molly lurar oss så har tomten alldeles speciella julklappar i säcken i år. Om någon vecka ska vi försöka känna efter små kattbarnsnötter i Mollys mjuka mage. Nyheter om den väntade kullen kommer att finnas här och på kattungesidan.
Joker och Fia är efter höstens utställningsresultat satta på viktminskning, ett diskretare ord för det mer direkta bantning. Bägge tycker att livet är pyrt och matransonen skrämmande liten men vi tycker oss skönja en viss minskning av Jokers midjemått. De andra katterna lider också för nu serveras även deras mat under kontrollerade former.
Lilla Ofelia är ute på utställningar och får fin kritik och i lördags kom det glädjande beskedet om nominering till panel. Vi hurrar och grattar vår lilla blå tös och hennes norska ägare Tove och Jan.. Om Ofelia kan du läsa på hennes egen hemsida.

12 oktober 2009
Nu har hösten gjort sitt intåg och vi har varit på utställning, först till Tönsberg och nu i helgen till vår egen BiKutställning i Tibro. Till VERAKs utställning i Tönsberg for Joker, Mickel och Molly. Alla skötte sig bra, Mickel och Molly fick bägge dagarna sina cert och Mickel var uppe i panel på lördagen. Joker fick sitt sista CAGPIB på lördagen och kan nu titulera sig Grand Int Prem men på söndagen pekade domaren på hans runda mage och drog hans cert. Vi mötte även unga Oops Ofelia och hennes nya ägare. Ofelia hade vuxit ut bra och fått en fin färg. Till gammelmattes stora glädje fick hon fin kritik bägge dagarna och var en hårsmån från panel, bara en liten maskad brittunge var i vägen. Tack VERAK för en jättetrevlig utställning!!!
Till Tibro följde även Fia med. Lokalen var kall och rörig men för våra katter gick det riktigt bra. Joker tog sina första CAPS, Mickel sina två CAGPIB medan Molly på söndagen blev slagen i konkurrens. Slutligen vår lilla Fia, hon blev BIV-kastrat på lördagen och blev Best in Show - Senior på söndagen!

Ett stort HURRAAAA!!! för vår egen EC, EP S*Catnip´s Fairy Felicia !!!

Vi har också fått rapporter från vår sista kull:
Ofelia trivs bra i Norge, är kompis med katter, hundar och har ju varit på utställning. För henne gäller stora utställningen i Moss nästa helg så vi håller alla tummar och tassar.
Oscar alias Dexter har flyttat till Göteborg och hjälper matte att bli tandläkare, sköna bilder visar att han lever livets glada dagar.
Olivia kom och hälsade på förra veckan. Hon har blivit stor och tuff dam med riktig rävsvans och byxor. Hon har storebror Ludvig som kompis och hindrar att han blir en soffpotatis.
Slutligen har Molly börjat löpa härhemma med 14 dagar emellan så nu väntar vi på utlovad kavaljer. Mer följer när han kommit till oss och herrskapet förhoppningsvis fattat tycke för varandra.

16 augusti 2009
Förra helgen och i veckan flyttade kattbarnen till sina nya ägare. Först ut var Ofelia som flyttade till Degernes ovanför Halden i Norge. Rapport därifrån talar om att Ofelia befinner sig väl och har blivit kompis med familjens ena hund samt sover under täcket hos matte Tove på natten. lördagen flyttade sedan Oscar till sina ägare i Västerås fast först blev det en tur till sommarvistet på Öland där Oscar och husse Claes enligt SMS från matte blivit ett radarpar. Sist ut var Olivia som i veckan flyttade hem till storebror Ludvig och hans familj. Ludvig var i början lite storebrorssur men nu jagar och busar de två och allt är frid och fröjd. Härhemma vilar de gamle ut, bara Mollie saknar de små men ... framåt vintern planerar vi att sammanföra henne med en vacker pojke och om tycke uppstår och allt går bra kommer ett nytt gäng kattbarn i vinter. Innan dess väntar semester för matte och husse samt utställningar i Tönsberg och Tibro.

29 juli 2009

I helgen fann slutligen vår lilla Olivia sin nya ägare. Marita och Anders som äger storebror Ludvig tyckte att de ville ha en lillasyster så om ett par veckor flyttar den lilla damen rätt genom Skara till sitt nya boende. Husse Anders förbereder flytten genom att planera för en stor rastgård.
I övrigt kan bara konstateras att småkatterna inte är så små längre. Oscar är visserligen fortfarande åtminstone ett par hekto tyngre men även tjejerna består mest av muskler, klor och en omättlig mage.
Tittade idag in på Pappa S*Patitas Mr Asks hemsida och fann där till min förtjusning inte bara bilder på honom utan även en massa bilder på O-kullen tagna när Asks ägare Emma och Johnny var och beundrade vad Ask tillverkat. Tack snälla Johnny för jättefina bilder.

24 juli 2009
Nu går semestern i på sitt slutvarv. Vädret har varit svensk sommar och här hemma har vi haft besök av två av våra barnbarn. Först kom Hedvig 1år som med stor energi umgicks med kattungarna i dagarna fem. Efter ett par dagar delade gänget allt från pälsmöss och småbollar till gröt och pure´.Veckan efter kom hennes 4-åriga kusin Emma så nu kan vi konstatera att denna kull är mer barnvan än de andra och att små barn och kattungar delar varandras intressen . Mamma Belle höll hela tiden uppsyn över vad som hände så till den grad att hon en kväll höll på att hamna i badkaret tillsammans med Hedvig. Bilder på besöket finns på kattungarnas sida.
Ofelia har också hittat sin familj nu och hon ska så småningom flytta till Halden i Norge.
Tyvärr har inte lilla Olivia haft samma tur. Fyra familjer har visat intresse för henne men av olika orsaker är hon ännu kvar. En familj ville hellre ha en Main Coon, en hade familjeorsaker, en upptäckte att Skara inte låg bredvid Solna och en hade inte diskuterat färdigt med familjen om kisse skulle vara innekatt eller ej.
Olivia är dock fortfarande vid gott mod, busar med sina syskon, biter mamma i svansen, knycker mat där hon kan och är på alla sätt och vis en helt underbar liten tjej!

6 juli 2009
Efter en vecka med så mycket sol och värme att datorarbete inte var lockande kommer här lite nyheter från Catnip´sgänget. Först kan vi i alla fall dementera att Skara flöt bort under åskvädren och skyfallet som kom i förra veckan fast blött blev det. I förra veckan var även pappa Asks ägare här och Johnny som är duktig fotograf tog mängder av bilder på kattungarna varav en del nu är inlagda på kullens sida.
Kattungarna fick i samband med detta också möjlighet att för första gången ser världen utanför och som den sanna upptäckarkull dessa är traskade de glatt och oförskräckt ut i det fria. Mamma Belle lockade efter sina små men fick begära hjälp av de tvåbenta för att kunna samla dem igen. Gänget har även varit ute i rastgården och de tycks trivas även med den typen av utevistelse men det är klart att som att kuta fritt var det ju inte.
Ungarna har också vuxit till sig, Oscar väger nu över kilot och hans systrar runt 8 hg. Aptiten är inte heller något fel på och eftersom de nu lyckas ta sig upp på köksbordet så kan smakbitar av lite olika slag slinka ned..
I går var vi på utställning i Forshaga där Värmlands kattklubb hade sin jubileumsutställning. Joker, Mickel och Molly tog alla sina certifikat och Joker var nominerad till panel men hans runda mage gjorde att en annan katt vann.
Slutligen kan nämnas att Oscar hittat sin familj och tycke har uppstått och papper skrivits medan Olivia och Ofelia har har intresserade familjer men inget är bestämt ännu.

18 juni 2009
I dag är kullen 5 veckor och nyfikna på omvärlden. Så snart sängkammardörren står öppen drar trion ut på äventyr med svansarna i topp. De passerar under Jontehund och fräser lite avvaktande till denyfikna stora katterna. Deras personligheter kan smått anas. Oscar är rund och go med en stor aptit på mat och livet. Olivia vill upptäcka allt, högt som lågt och Ofelia är inte minst längre. Hon är ledaren ut i världen och den som kommer först när jag kommer vare sig det gäller mat eller kel. Nya bilder på trion är inlagda på kullens egen sida

8 juni 2009
I går var vi på Nerks utställning i Örebro. Vi, det var Husse, Matte, Fia, Joker, Mickel och Molly. Det gick så där. Alla fick sina certifikat men sen var det stopp.Joker var för tjock, Mickel vindögd och Molly hade helt plötsligt stressmjäll i svansen. Bara Fia knogade vidare med nominering men blev som vanligt slagen av manxen Louise både som senior och i panel.
Vi hade också glädjen att träffa Oscars blivande mattar och vet nu att han får ett bra hem.
Kattungarna har rekordtidigt gått ut ur bolådan. Redan vid 21 dagars ålder började Ofelia att klänga på lådkanten så det var bara att öppna. Nu kutar tre små terrorister sängkammaren runt till mamma Belles stora förtvivlan och hon ryter som en tiger för att få in dem i boet för mat och vila. I går kväll slängde hon upp Ofelia till oss i sängen med bön om hjälp så nu sover vi mycket försiktigt om hon skulle försöka igen när vi sover. Ungarna har trots denna motion faktiskt fyrdubblat sin födelsevikt så Belle måste ha gott om mat även om hon börjar se lite luggsliten ut.
Nya bilder av de små är inlagda på kullens egen sida

30 maj 2009
Nu är kattbarnen drygt två veckor och med stora ögon har de börjat följa vad som händer runt dem. de har nu alla tre tredubblat födelsevikten och mamma Belle äter allt vad hon förmår för att få tillräckligt med mjölk. Oscar och olivia är nu bokade för nya hem men ännu har ingen med bestämdhet fallit för lilla duvblå, ljuvliga men ack så tuffa Ofelia. Nya bilder på kullen finns nu på kullens egen sida

23 maj 2009
I går hade Billingebygdens Kattklubb kattvisning i Lidköping. Det var vårmarknad och massor av folk och vår lilla visning med 18 katter i 8 raser var mycket välbesökt. Massor av barn ville klappa kisse och jag tror vi fick några nya medlemmar till klubben. Med från Catnip´s var våra mest klappvänliga katter, Gaia, Kimmie och lilla blyga Mickel.
Kattbarnen växer och frodas, alla tre har med råge dubblat sin födelsevikt och ögonen börjar öppnas. Mamma Belle har motvilligt gått med på en kortare fotografering. Bilderna finns på O-kullens egen sida.

17 maj 2009
Torsdagen 14 maj på morgonen kom Belles efterlängtade kull. Förvåningen blev stor när först ut var en blå liten hona som raskt följdes av en viltfärgad kille och en lika viltfärgad tös. Inte hade vi trott att Belle var dilusionsbärare. Genen visade sig öppet för 5 generationer sedan, tala om resseciv gen vilken osynlig smyger fram flera generationer. Mor och barn mår fint och de små har ökat bra. Oscar från 100 gr till 149 gr på tre dygn och systrarna Olivia från 99 till159 samt lilla Ofelia från 90 till 133 gram. Mamma Belle verkar ha gott om mjölk och ungarna tar för sig. Asks husse och matte har redan varit här och beskådat underverken. Bonusfarafar och bonusfarmor verkade mycket nöjda och kunde trösta Ask att hans enda kull blev bra. Ask är kastrerad sedan ett par veckor tillbaka.

4 maj 2009
För ett par veckor sedan hade Billingebygdens Kattklubb sitt KM. Vi deltog med Fia, Joker, Kimmie, Molly och Mickel. Det gick bra för allihop men bäst för lilla Molly som blev bästa vuxna djur i kategori III samt lilla Fia som blev bästa kastrat och bästa katt i kategori III totalt.
Nu i helgen åkte Joker, Kimmie, Molly och Mickel med husse och matte till LIRAKs utställning i Lörenskog i Norge. Vädret var fint, vägen vacker och hotellet att rekommendera. Stavs Gästgård i Skjetten har ett förflutet som fängelse och senare som dårhus för kvinnor och man har försökt behålla den gamla stilen med halvmetertjocka väggar och mathålen kvar i dörrarna. Utställningen gick bra och katterna tog sina cert bägge dagarna. Kimmie blev Grand Int Champion, Molly Int Champ. och Mickel Int Premier så vi har all anledning att vara nöjda.
Hemma igen väntade en rund och go Belle på oss. Hon ligger numera helst utsträckt på sidan och stånkar märkbart när hon ska hoppa. Nästa vecka är det dags om allt stämmer och går väl.

6 april 2009
Glada nyheter!!! Belle har löpt om och nu har hon åter igen besökt sin utvalde MR Ask. Han hade tydligen läst på för Belles tuttar är hallonröda, magen börjar bli rund och matte tror sig ha känt fosterblåsor.. Beräknad nedkomst blir i mitten av maj. Nyheter om den blivande kullen kommer att finnas dels här på nyheter och på kattungesidan.
I lördags var vi på utställning i Hallstahammar. Det gick riktigt bra för Joker, Mickel och Molly som alla tog sina cert men bäst gick det för vår lilla Fia som blev nominerad till panel och dessutom två i seniorklassen.(av 6 katter av mycket hög klass) Det var 11 somali på utställningen, nästan rekord och vi tackar Västerås kattklubb för en trevlig utställning.

2 februari 2009
Det är bara att konstatera att den goda Belle har lurat oss. Visserligen har hon inte löpt om men det är högst tvivelaktig om hon är dräktig. Det är bara att vänta och se och så resa till den längtande herren igen.
Roligare är det att berätta att vi var på Nerks utställning i Örebro i söndags. Med hela gänget i olika fällningsstadier gick det över förväntan.
Fia tog HP, blev nominerad till panel och blev bästa senior kat III!
Joker tog sitt cert CAGPIB och hade blivit nominrad enligt domaren om han inte "tappat" svansen.
Kimmie tog sitt CAGCIB och blev Bäst i Variant
Molly tog sitt sista CAC och kan titulera sig Champion
Och sist men inte minst Mickel som nu kan titulera sig Premier och även han blev nominerad till panel med mycket fin bedömning
Vad gjorde det då att Fia och Mickel blev slagna i panelerna, vi är mer än stolta över vårt gäng---framförallt för deras otroliga temperament hela långa dagen.
Tack Nerikes kattklubb för en fin utställning !!

11 januari 2009
Ett gott nytt år önskar vi er alla!.
Strax före jul besökte Izabelle en trevlig och charmig herre och det verkar som om tycke uppstod. I varje fall har hon inte löpt om och hon äter med god aptit. Om någon vecka ska tuttarna bli rosa och jag ska kunna känna små fosterblåsor i hennes redan något rundade mage. Vi håller tummar och tår att allt ska gå bra. Vidare information om kullen kommer att finnas här på nyheter och på kattungesidan

7 december 2008
I går var vi på utställning i Mölndal. ÄK hade sin årliga höstutställning. De hade för året bytt lokal och lokalen var riktigt bra utom att alla utställare endast hade TRE toaletter att dela på samt att parkeringen bestod av en leråker. Hur det gick? Jo Joker, Kimmie, Molly och Mickel tog sina cert vilket var tacknämligt med Jokers rondör och ungkatternas babyullsfällning. Med Dushara Golden Crown som konkurrent till nomineringen var utgången given och vi var glada att Mickel ens fick komma fram igen. Ett stort plus och hurra för Jumjums dotter J-Star´s Tellus som blev BIV-tot och slog både kusin Molly och faster Kimmie.
Härhemma tror vi oss ha hittat en lämplig make till Izabelle så nästa steg är att damen ska börja löpa i höstrusket. Håll tummar och svansar att hon tinar upp och att en kull små kattbarn kommer framåt våren. Nyheter kommer när vi vet mer!

19 oktober 2008
Förra helgen hade vår hemklubb BiK sin årliga utställning i Tibro. Från Catnip´s deltog Joker, Kimmie, Mickel och Molly. Till vår glädje kom även Ludvig på lördagen. Resultatet blev blandat. På lördagen tog alla utom Mickel sina cert då Mickel blev slagen storebror Ludvig vilken till allas glädje blev nominerad till panel. I panelen blev han slagen av sin pappa, vår goe Joker som blev BIS-kastrat. På söndagen då inte Ludvig var med lyckades Mickel med samma bravad och även han blev slagen i panelen av farsan Joker. Tyvärr blev Kimmie och Molly slagna i sina klasser av i domarens ögon bättre damer men vi är ändå mer än nöjda. 2 BIS kastrat och ytterligare två nomineringar! Damerna återkommer senare i höst när Kimmie klätt på sig bättre och Molly vuxit till sig.

3 oktober 2008
En lång sommar har gått och inom katteriet har inte så mycket hänt förutom att liten Natassja reste iväg till sina nya ägare och enligt rapport därifrån mår bara bra, umgås med sin kattkompis och nu kallas Simba.
Härhemma har livet flutit på. Två små barnbarn har fötts, semestrar, dop ,regn och bygge av ny kattgård har fyllt vår tillvaro. Enda nyhet på kattfronten är att även Mickel nu är kastrerad men lyckligt ovetade om de fröjder som han missat.Vår nya kattgård

I slutet av augusti for vi med Joker, Fia, Mickel och Molly till MSK:s utställning i Kungsör. Joker och Fia tog sina cert, Mickel och Molly gjorde sina sista insatser som ungdjur med bra kritik.
Förra helgen reste vi med Fia, Joker och Kimmie till Norge och VERAKs utställning i Tönsberg. Resultatet blev över förväntan. Fia blev EUROPAPREMIER på lördagen, vår första egenuppfödda dubbeleurpakatt, och blev dessutom nominerad till panel bägge dagarna. Tyvärr slagen av en snygg britt men matte äoch husse är ändå omåttligt stolta över vår lilla Fia.
Joker tog sina cert bägge dagarna, kan titulera sig Premier, och blev som grädde på moset BIV-kastrat på söndagen. För Kimmie gick det sämre, hon blev bägge dagarna slagen i sin klass av en bättre färgad norsk somalidam men Kimmie lovar att återkomma. Tack VERAK för en trevlig utställning.

14 juni 2008
Nu är hemsidan uppdaterad och Mickel och Molly har äntligen fått egna bildsidor och är presenterade på kattsidan

10 juni 2008
I lördags åkte Joker, Fia, Mickel och Molly till Nerikes kattklubbs utställning i Örebro. Det blir sista utställningen före sommaren och nu blir det sommarlov. Det fanns sju somali på lördagen och alla var släkt. Förutom Catnip´sgänget deltog Fias brorson Windjammers Midnigt Cowboy, Jokers halvsyster Josefin av Revebo samt Mickels och Mollys kusin på pappas sida Lovis av Revebo. Fia tog sitt cert, Joker debuterade som kastrat och Mickel och Molly fick fin kritik. Alla var uppe för nominering men blev slagna av mycket vackra katter.
En sorglig nyhet är att Kimmies kullsyster Knockout Kleo som skulle omplaceras p.g.a. trafikerad väg, hann smita ut, bli överkörd och dödad innan vi kunde hitta ett nytt hem. Vi känner mycket med Kleos familj som verkligen gjorde allt för att låsa in sin kisse.
Lilla Natassja slutligen förbereder sig för sin flytt nästa vecka. Hon har lärt sig gå i sele , upptäcka trädgården iförd denna, hon är nämligen sin mors tös och en rymmardrottning som varken rastgård eller manande ord kan hålla i styr. Bilder av denna nästan resfärdiga dam är nu inlagda på hennes sida

25 maj 2008
Nu har lilla Natssja hittat sin nya familj och om tre veckor drygt reser hon den långa vägen till Piteå. Hon tränar nu hårt för att bli en självständig tuff liten katt. Hon tränar dagligen brottning med Mickel och Molly, är helt tredimensionell och snuttar bara ibland på mamma Kimmie. I övrigt slåss hon med det övriga gänget om maten och de stora backar snällt bakåt av förvåning över det lilla energiknippet.
Förra helgen var det utställning i Ulricehamn och Joker kan nu med stolthet benämnas EUROPACHAMPION!!! För de andra i gänget gick det också bra. Molly blev Bäst i Variant på lördagen och slog därmed far sin, Fia tog sina cert bägge dagarna och blev tillsammans men Mickel nominerad till panel på söndagen. Där tog det slut för konkurrensen denna utställning var jättetuff men vi är stolta och glada över resultaten
För Joker medförde dock utställningsresultatet att han under den gångna veckan kastrerades. Förhoppningsvis kommer nu dofterna härhemma inte vara så mycket herrkatt, vi håller nu tummarna för hittills har han inte skvätt sedan det nesliga ingreppet.

2 maj 2008
Tre veckor har gått och lilla Natassja har under tiden blivit en stor liten fröken som numera äter köttfärs, går på lådan och övar brottning med Mickel och Molly. Hon har blivit en tuff liten dam som varken räds Jonte hund eller sin stora pappa utan vandrar huset runt med svansen rakt upp.
De andra katterna har dels varit med om Billingebygdens Kattklubbs KM där Belle, Gaia,Molly och Mickel var med. Gaia och Molly blev nominerade till panel och lilla Molly blev bästa korthår totalt och slog därmed alla vuxna och kastrater. Mickel tog det hela med ro. Han var med på Herre på täppan vilket han,som den store charmör han är, naturligtvis vann.
Mer seriöst var det när Joker, Fia, Molly och Mickel åkte till Spinneriets utställning i Lerum veckan efteråt. Fia och Joker tog sina cert och alla fick riktigt fina bedömningar av domare Lotte Borch. Joker har nu bara ett (1) cert kvar till Europachampion och vi håller alla tummarna att han tar det snart trots sin urfällda svans för hans strilande går oss en smula på nerverna. Lilla Molly börjar också bli vuxen så p-piller är sedan denna helg ett måste.
Nya bilder på lilla Nassja finns på hennes sida

10 april 2008
Det blev en tråkig vecka med ett ännu tråkigare slut. Kattuppfödarnas gissel , övre luftvägarnas virus drabbade lilla Nicolina som trots antibiotika, stödmatning mm inte gick att rädda då infektionen vandrade ner i lungorna.. För att bespara henne ett mer långdraget lidande och ett slut i andnöd avlivades hon i dag Alla sörjer vi vår lilla tjej, jag får visst aldrig min sorrelhona.
Hennes syster Natassja växer nu i frånvaro av konkurres så att det knakar. Matchvikt i morse 408 gr. Det är den tyngsta unge jag någonsin haft. Hon är tack och lov pigg och jag hoppas att hon så förblir. Hon är redan tingad och ska om allt går vägen flyga i väg till sin nya ägare vad tiden lider. Det är det bara hennes mormormormor Kleopatra som gjort tidigare. Hon reste en gång i tiden som jetpack Umeå t.o.r på amorösa äventyr och berättade högljutt i kabinen vad hon tyckte om den saken. Väl på jorden igen var hon drottningen som klev ur buren ( men så hade hon ju en drottnings namn)

5 april 2008
En vecka har gått och ungarna växer så det knakar. Ögonen har öppnats och ungarna betraktar omvärlden med dimmig blick.Kimmie vaktar och mater och börjar bli en lite sliten morsa.
Förra helgen var vi på Dackekattens utställning på Elmia i Jönköping. Hoppet var inte så stort men både Joker och Fia fick sina cert trots att Joker fäller och Fias rondör är lite väl stor. Mickel och Molly som gjorde sin debut fick jättefin kritik men tyvärr blev hela gänget slagna vid nomineringen.
Nya bilder är inlagda på N-kullens sida

28 mars 2008
Natten till annandag påsk 24 mars anlände Kimmies kull. Efter lång väntan och mycket arbeta föddes två små somaliflickor, en vilt och en sorrelfärgad. Arbetsnamn Natassja och Nicolina. Kimmie och döttrar befinner sig väl och Kimmie har visat sig vara en supermamma med massor av mjölk och vaktinstinkt värdig ett lejon. De andra katterna stannar nyfikna på andra sidan sängkammardörren. De vuxna katterna vet vad som gäller men Mickel och Molly kan inte fatta varför de helt plötsligt inte får sova hos husse och matte. Annars har dessa busungar utvecklats riktigt fint. Ingen kan missta sig på att Mickel är en unge hane och Molly trippar ack så feminint i hans spår på jakt efter nya bus och upptäckter. De första bilderna på de nya kattbarnen är nu inlagda på deras egen bildsida

28 mars 2008
Äntligen har Jokers enträgna uppvaktning av Kimmie gett resultat. Kimmies tuttar lyser hallonröda och matte har med stor försiktighet kunnat känna små kattbarn i magen. Om allt går som det ska tror vi på skärtorsdagen då namnet är Joakim eller Kim hela dagen. Det skulle passa vår speciella kisse Kimmie utmärkt och vara helt i hennes stil.

9 februari 2008
Drygt en månad in i det nya året kan vi rapportera att de två terroristerna växer så det knakar. Lilla Molly blev ju nästan tre veckor efter i utvecklingen och tar igen det med stormsteg och Mickel har utvecklats till en riktigt trevlig ung man med sinnet inställt på bus och upptäckter. Molly traskar efter honom snar att lära sig allt han kan och mer därtill.Vi har bestämt att Mickel ska bo kvar hos oss och eftersom ingen ens frågat efter Molly så tränger hon sig allt djupare in i våra hjärtan så vem vet.... Kimmie har inte löpt på över tre veckor nu och OM hon inte lurar oss igen så lär det bli påskkattungar i år!
Joker och Fia representerade Catnip´s på Nerks stora utställning i Örebro i januari. Till vår förvåning och stolthet blev bägge nominerade till panel men tyvärr slagna där. Tufft av Joker som i januari börjar byta päls och Fia som har en viss rondör. Med på utställningen var också unge Ludvig som tog sitt första CAP och blev hedersam trea i nomineringen. Det var gott om kastrerade herrkatter i sin bästa ålder. Vi alla här på Catnip´s håller tummar och tassar för Luddes framfart på utställningsbanan. Nya bilder är inlagda på M-kullen sida och ett par även på Kimmie

8 januari 2008
Det nya året började bra. Molly drack av vattnet i julgransfoten och fick en rejäl diarre´som bara kunde stoppas med kemoterapeutika, vätskebehandling och diet. Lilla Molly lättade rejält men börjar äta upp sig igen och är nu en liten pigg och busig tjej.
Lagom till nyår satte den omättliga Kimmie igång att löpa IGEN. Men den här gången verkade det gå mer efter regelboken och nu har hon varit tyst i en vecka. Runt halsen ser hon ut som hönan Agda och hon verkar riktigt förnöjd. Vem vet hon kanske läste om hur många ungar som är till salu just nu och väntar av den anledningen
Nya bilder av terroristerna är inlagda på deras sida.

21december 2007
Mickel och Molly är nu "tredimensionella" och tillbringar mer tid i husses och mattes säng än i sin egen bolåda. De spisar nötfärs, kattungemat och torrfoder men tycker fortfarande bra om Belles mammamat. Ett par nya bilder är nu inlagda på busfrönas sida.
hur det har gått med Joker och Kimmies bröllop är fortfarande en gåta. Joker uppvaktar henne fortfarande ömt med slickar och kurr och Kimmie hon bjuder ut sig då och då på det allra skamligaste......fast det verkar när det kommer till kritan, som även hon är nöjd med slickar och lek. Det är bara att vänta och se.
Till slut EN RIKTIGT STOR JUL OCH NYÅRSHÄLSNING TILL ER ALLA från oss på Catnip´s

27november 2007
Lådan är nu vänd och porten öppen mot hela stora sovrummet På darrande tassar och svansen i vädret smög sig ungarna ut i stora världen. Lite smakprov på majsvälling har vi också prövat och Mickel lät sig väl smaka medan Molly var mer tveksam. Nya bilder är nu inlagda på kullens egna sida
Det kan också berättas att Joker och Kimmie har haft bröllop i dagarna åtta och om de lyckades att åstadkomma nya små kattbarn får vi veta om några veckor.

15 november 2007
Nu tio dagar gamla och nästan 200 gram tyngre börjar vi tro att Mickel och Molly ska klara resan ut i världen. Mamma Belle har massor av mat och de små äter och äter. Bägges ögon har nu börjat öppnas och naturligtvis var Molly först. Mamma Belle har också tillåtit lite fotografering så välkomna att beskåda två små underverk på deras bildsida

11 november 2007
Natten mellan söndag och måndag kom då äntligen Izabelles kull. Snabbt och utan större problem föddes ett till synes helt friskt llitet gäng kattbabys. Men aldrig får man vara riktigt glad. En elak bakterie hade smugit sig in och inom loppet av 48 timmar hade skaran reducerats till två, de sist födda och i livmodern mest skyddade. De två som blev kvar, en sorrelkille Macho Mickel och en viltfärgad tös Millie Molly verkar helt ok och har på fem dygn mer än fördubblat sin födelsevikt. Genom allt krångel har jag blivit klar över en sak. Om inte ungarna under uppväxten visar exteriöra brister som vita fläckar och svansknickar kommer åtminstone Mickel att stanna i huset. Saknaden efter en sorrelkatt har blivit alltför stor. Lilla Molly får under uppväxten visa vad hon går för, en liten tös efter Joker är också mycket lockande.
Bilder på de små kommer så snart lilla mamma Belle tillåter.

20 oktober 2007
Förra helgen var det dags för Billingebygdens höstutställning. Från oss härhemma deltog Fia, Kimmie och Joker. Joker fick vara med endast på söndagen då det var onödigt att ställa bröderna Joker och Jumjum mot varandra. Alla katterna tog sina certifikat, Fia kan dessutom nu titulera sig Grand Internationell Premier och var på söndagen nominerad till panel. Gladast var vi att unge Lucky Ludvig var med och fick en mycket bra kritik. Hans bottenfärg är den djupaste sorrel man kan tänka sig och när tickingen bryter fram blir han en mycket stilig ung man. Om det finns en lillasyster med samma färg i Izabelles växande mage kommer hon att stanna kvar hos oss. Izabelle är nu mycket dräktig och kan stor svårighet nå sin egen rumpa.Hon stånkar när hon hoppar och har något beslöjat i blicken. Små sprittande kan redan kännas över magen och väntan börjar bli spännande. Det är snart bara två veckor kvar tills vi får se de små liven.

19 september 2007
Efter en sommar i regnets och väntans tecken har nu höstens utställningar startat men låt mig först berätta om vår väntan. Hösten 2006 kom nyheten att genen för sjukdomen PRA på katt nu var funnen. Läs gärna mer om PRA (progressiv retinal atrofi) på Abysomaliringens hemsida. En svensk veterinär VMD Kristina Narfström, vilken forskar i USA har funnit genen och även utformat en gentest. Nu ville hon ha ett antal svenska abessinier och somali att testa. Jag anmälde Joker och nära 80 DNA-prov sändes till USA. Fyra månader senare kom svaren . De svenska katterna hade flera okända bärare bland sig däribland vår Joker. En gentestad bärare har den sjuka genen i enkel uppsättning och kan inte få sjukdomen (recessiv nedärvning). Däremot måste avkomman testas innan de används i avel Genetiska bärare får och bör användas i avel så att inte avelsbasen utarmas i en liten ras men får då endast användas till gentestade normala partner.Avkomman kan inte få sjukdomen om den andra föräldern är normal
Nu var det viktigt att testa Izabelle och Kimmie och väntan blev lång över sommaren. I augusti kom Izabelles svar, hon var normal och därmed är det ingen fara för de ungar hon har med Joker. I fredags kom äntligen Kimmies svar, även hon är normal. När vi fick Izabelles svar släppte vi hennes p-piller och till vår stora glädje skiftar nu hennes tuttar i hallonrött och ett litet gäng med tickade terrorister beräknas komma till världen i början av november med Joker som pappa
Nu till utställningarna; För två veckor sedan var det VK:s utställning i Mölndal och Fia,Joker och lilla Kimmie var med. Alla katterna tog bägge dagarna sina certifikat, Joker blev bäst i variant bägge dagarna och på söndagen slog lilla runda Fia till. Hon tog både kastrat-BIV och blev nominerad till panel men tyvärr slagen där.
I helgen var det norska Tönsberg som gällde. Sex somali deltog bägge dagarna, tre svenska Joker, Fia och Kimmie. Det gick jättebra för alla utom lilla Kimmie som fick Jokers halvsyster den vackra Jemina av Revebo i samma klass och blev slagen med en noslängd bägge dagarna. I övrigt var fyra somali i panel bägge dagarna, två svenska och två norska. Fyra BIS erhölls , ett svenskt och tre norska. Joker blev Bäst i Variant bägge dagarna och var nominerad till panel men slagen där, Fia tog en BIS på lördagen men blev slagen på söndagen med siffrorna 2-3.Stolta men trötta vilar nu katterna ut här hemma medan husse och matte kämpar med att renovera vardagsrummet.

18 juli 2007
I helgen var nästan hela gänget Catnip´skatter på utställning i vackra Arendal på Norges sydkust. Resultatet blev över förväntan; Joker är nu GIC, Fia IP, Kimmie IC och Izabelle GIC. Joker blev dessutom Bäst i Variant och nominerad till panel bägge dagarna. Fia blev även hon på lördagen nominerad till panel men både hon och Joker fick se sig slagna i slutstriderna. En riktigt lyckad helg trots att regnet vräkte ner på lördagen. Vi tackar Agderkatten för en riktigt trevlig utställning.

29 maj 2007
Söndagen 27 maj bytte Asterix även lagligt husse och matte. Efter en provtid under våren hade vi alla kommit överens om att han skulle fortsätta att bo hos Katarina och Fredrik i Ödsmål. Asterix har som ensamkatt utvecklats till en riktig knäkatt och en stor personlighet. Han visade med stor tydlighet i helgen att han valt sin familj och inte ville följa med hem igen. Han hälsade med stort igenkännande på oss och främst Jontehunden när vi kom men när det var tid att åka satt han i husse Fredriks knä och vinkade adjö. Han får det jättebra med egen husse och matte, möjlighet till utevistelse på stor tomt, långt till bilväg och grannar med undulater i voljär. Vi alla härhemma önskar Asterix all lycka i sitt framtida liv.

21 maj 2007
Mycket har hänt sedan sist men först av allt en tyst minut för gammelonkel EC. S*Catnip´s Adventurous Albert som inte finns bland oss längre. För en tid sedan märkte jag att han åter igen hade svårt att äta och tugga hur hungrig han än var. Med sorg i hjärtat lät jag honom slippa fler besök på djursjukhuset och han fick somna in i mitt knä härhemma. Han ligger nu under syrenbusken som var hans favoritplats i trädgården.
Helt försvunnen är han inte, hans gener finns i både Izabelle och lilla Kimmie även om det är i sjätte led.
Vad som övrigt hänt är att vi varit på på utställning, både på BiKs KM och på stora Spinneriet i Lerum och Elfsborgskatten i Ulricehamn. Det har gått riktigt bra för våra katter och Joker är nu halvvägs till GIC, Kimmie kan titulera sig Champion och har bara sitt norska cert kvar till Internationell dito. Fia som har börjat sin kastratkarriär slår oss alla med häpnad, rundnätt och mycket damig showar hon på domarbordet och det ska till den berömda manxen Lakesjoens Louise för att slå henne.Fia är även hon stoppad i Sverige och ska åka till Norge nästa gång.
Med oss på KM och en dag på Spinneriet var unge Ludvig. Det gick riktigt bra, bra kritik både från domare och de andra uppfödarna så jag hoppas och tror att den unge mannen kommer ut fler gånger.

9 april2007
I påskveckan flyttade de tre små somalibarnen till sina nya hem och det både mycket lugnt och väldigt tomt efter dem. Leopold flyttade på tisdagen till Carina och hennes familj i Bollebygd, Liza for på onsdagen till Björn, Petra och Michael i Kungsbacka där hon får somalidamen Zuni av Iatik som sällskap. Som siste man ut reste Ludvig den 2 km långa vägen till Marita och Anders i andra ändan av Skara. Alla vi två och fyrbenta härhemma önskar de tre små terroristerna all lycka i sina nya hem.

Vi kan också med stor stolthet berätta att Abysomaliringens två vinstrikaste somali i Norden finns hos oss.
1: S*Catnip`s Kindly Kimmie
Delad 2:a IC S*Catnip´s Joyful Joker

Det är särskilt roligt då bägge katterna är födda och uppväxta hos oss och deras mammor faktiskt är helsyskon.
Nya bilder är inlagda på Albert, Kimmie och L-kullen

11 mars 2007
Nu är L-kullen nio veckor och börjar bli tre personligheter. Lovely Liza är precis så ljuvlig som namnet säger, kelen, social och med glupande aptit. Hon är störst i gänget och slår med lätthet omkull sina bröder. Lord Leopold är upptäckaren och äventyraren. Han är den som först hittat vägen upp på diskbänken, in i diskmaskinen och även in i ugnen om inte husse stoppat honom.Han ska undersöka allt , klänga på allt och hans nyupptäckta aptit på räkor renderade husse en blödande fingertopp i går kväll. Räkan var hans helt klart. Till sist lille Lucky Ludvig. En filosofiskt busfrö som har blivit mycket nogräknad vad gäller maten. Så länge han hjälpligt kan snutta sig mätt på mamma Belle duger inte vad som helst. Nå undantag finns, köttfärs och kyckling duger så hoppet finns att den unge mannen inser, med hungern skrikande i magen, att kosthållet måste varieras. Under veckan har gänget avmaskats och i kväll även fått sin första vaccination. Det innebär av avresetiden närmar sig med stormsteg. De tre sista veckorna härhemma innebär för ungarna att lära sig bli självständiga individer, att lita på människan men ändå stå stadigt på sina små tassar för att lätt komma in i den nya familjen. Visst är det alltid svårt att lämna ifrån sig en kull men samtidigt är kattungar i tolvveckors åldern ett gäng med fullblodsterrorister så när alla de små avrest brukar de stora katterna inklusive kattmamman sova i flera dagar. Nya bilder är inlagda på kattungesidan.

5 mars 2007
I lördags läste jag på Skaratidningens förstasida att en katt blivit utsatt för så grovt våld att den senare måste avlivas på djursjukhuset. Det ger anledning till flera reflektioner; dels att man aldrig slutar förvånas över människans ondska. Hur kan man misshandla ett djur så illa eller om det mot alla misstankar var en olyckshändelse varför inte höra av sig till ägaren. Tanken om våld kvarstår dock, samma katt fick för ett par år sedan sina bakklor avklippta in till klobenet på samtliga tår.Detta ger i sin tur en koppling till nästa tanke, varför släpper man efter en dylik händelse ut sin katt nattetid? Vad får människor i gemen och även kattägare att släppa ut sina djur utan tillsyn och i synnerhet nattetid? Ingen skulle komma på tanken att släppa ut sin hund hur mycket den än gnällde av lust att komma ut på egna privata strövtåg men med en katt går det bra. En katt klarar sig alltid heter det, men det är en stor präktig lögn, varken sommarkatter eller som i det här fallet en femårig kastrerad raskatt ( somali, dock ej av min uppfödning) klarar sig särskilt länge med de faror som finns i form av fordon, elaka människor och en modern synnerligen kattfientlig omgivning. Detta är orsaken till att jag inte säljer till människor som tänker låta sina katter fritt promenera i omgivningarna. Jag vet att jag inte helt lever som jag lär. Min gamle Albert får sommartid gå fritt ute dagtid. Han är fjorton år och äventyrslystnaden har märkbart avtagit men när kvällen kommer gäller det att ta in den gamle farbrorn annars slängar han tio år av sin ålder och vandrar ut det stora okända. De nätterna ligger vi och väntar med spänning på att han ska tala om att han är tillbaka och med alla delar i behåll och sömn blir det inte mycket bevänt med.

27 februari 2007
I söndags hade Boråskatten utställning och med på resan var Fia, Joker,Kimmie samt Jumjum med matte. För Fia var det första gången som kastrat och nog var hon rätt rund men kritiken var hyfsad trots att pälsen inte riktigt växt ut ännu och hon blev hedersamt slagen i nomineringen av en snygg cornish rex. Joker och Kimmie tog sina cert och Joker kan nu titulera sig Inernationell Champion. Kimmie var uppe för nominering men blev slagen där. Jumjum tog bäst i variant och matte Jessica var ack så stolt över sin katt. Sist men inte minst; Joker blev Årets Katt kat III i Billingebygdens kattklubb och Kimmie kom hedrande 2:a
Även liten Ludvig har nu hittat sin familj. Han stannar som många andra skarabor kvar i sin barndoms stad. En familj var hos oss i lördags och tycke uppstod, Ludvig gnagde fingrar och farmor Gaia charmade blivande husse. Slutligen är bilder inlagda både på Felicias sida och kattungesidan

18 februari 2007
I helgen har Leopold och Liza träffat sina blivande ägare och tycke har uppstått, kontrakt har upprättats och nu återstår för de tvåbenta en lång väntan på att de små ska få ut och resa.En väntan som även bör innefatta en del tankar om att det är en liten unge med behov av skydd, ömhet och stor kärek som de nu får i sin vård. Nu är endast lille Ludvig kvar men vi hoppas och tror att även han ska hitta ett eget hem där människorna anser att han är det vackraste som finns. De tre ungarna har nu lärt sig att äntra husse och mattes säng så nattetid börjar sömnen bli något störd. De små har en otolig aptit på livet i allmänhet och mat i synnerhet och den mesta vakna tiden går ut på att äta och busa med varandra och sin unga moster Kimmie, vilken med stor inlevelse lär sina unga adepter alla knep och finter en ung somali behöver kunna. Nya bilder är inlagda på kattungesidan.

4 februari 2007
I helgen har äntligen bollådan vridits så att blivit en öppning ut mot stora världen. tre små katter har snabbt tagit vår sängkammare i besittning och alla delar av golvet har noga genomsökts. För första gången har också kullen fått smaka på lite nötfärs. Liza åt direkt medan Leopold smakade försiktigt och Luvig var mycket misstrogen på nymodigheten. Som den duktiga lilla katt Liza är provade hon även pottan med godkänt resultat.
Vi kan nu även berätta att Asterix flyttat hemifrån för provbo hos Lars dotter Katarina och hennes fästman Fredrik i ett hus på Västkusten. Faller det väl ut kommer han bosätta sig där permanent. I de första rapporterna meddelas att han verkar trivas förträffligt. Nya bilder är inlagda på kattungesidan.

29januari 2007
I helgen for husse,matte ,Joker och Kimmie till Lilleström och Liraks utställning. Joker tog sitt cert men inte mer, bra gjort med utbarrad svans och tappad babypäls. Kimmie Blev Ex1 och vann Bäst i Variant totalt över Joker, en halvsyster till Joker samt en vuxen hane. Tyvärr blev hon slagen i nomineringen av en snygg occicat men domaren pussade på nosen och sade något om "amore" så Kimmie var rätt nöjd ändå.Hemresan gick p.g.a. E6ans usla tillstånd genom ett snötäckt Värmland, en väg att rekommendera just nu.
Kattbarnen växer och frodas. Unge Leopold gör försök att ta sig ur bolådan men är framtassarna för svaga men snart så. Nya bilder är inlagda på kattungesidan samt på Joker och farmor Fia

22januari 2007
Nu är kattungarna 2 veckor, ögonen är öppna och nyfiket börjar de titta upp i lådan. Mamma Belle har släppt lite på vaksamheten vad det gäller den närmaste familjen men kommer som en oljad blixt om ungarna skriker.Nya bilder av de små är inlagda på kattungesidan
Vi gratulerar även Jokers bror Jumjum som blev nominerad till panel på Nerikes Kattklubbs stora utställning i lördags!!

15 januari 2007
Nu är de tre småkatterna drygt en vecka och på Liza börjar ögonen öppna sig. De tre har bara ett fåtal mål här i livet; att äta sova och växa. De har också uppnått en betydande vikt. I går kväll vägde Leopold 217 gr, Liza 214 och lille Ludvig 199 gr. De första bilderna på kullen är nu också inlagda på kattungesidan.
De bägge viltfärgade ungarna har nu familjer som är intresserade men ännu inte Ludvig. Jag tror han blir en fin pojke, färgen börjar komma och huvudet är kort och brett, lik gammelonkel Albert med andra ord, något han kan vara stolt över.

9 januari 2007
I söndags 7 januari fick Izabelle sin efterlängtade kull. 4 små världsmedborgare såg dagen ljus men tyvärr klarade inte en av dem det första kritiska dygnet. De tre kvarvarande är däremot pigga matfriska och tillbringar sin tid med att äta, sova och växa. De tre med arbetsnamnen Liza, Leopold och Ludvig är en viltfärgad tjej, en viltfärgad kille och så till allas glädje en sorrel kille. Det är nu klart att pappa Joker är sorrelbärare, att mamma Izabelle med sin sorrelpappa var det visste vi redan. Födelsevikterna var 91gr, 91 gr,och 84 gr men redan i morse efter 36 timmmar var vikten mer imponerande: 126 gr, 130 gr och lille Ludvig 121 gr Alla de stora katterna svajar med svansen och hurrar..........fast Kimmie är jättesur för att hon inte får sova i husses säng.

16 december 2006
Julen närmar sig med stormsteg och trots busväder och regn har vi lagom till Lucia firat en dubbel födelsedag härhemma. Gamle Albert, min allra första egenuppfödda somali, fyllde 14 år och trots en del problem med dåliga tänder ( sk.FORL) är han stll going strong. Unga Joker, vår yngsta kille fyllde samma dag 1 år så lussekattskvoten är stor.
Izabelle blir bara rundare och rundare och snart får vi se vad som finns därinne, förhoppningsvis små fina kattbarn med Belles elegans och Jokers otroliga färtg. Välkomna att tinga ungar i en riktigt trevlig kombination där bägge föräldrarna förutom en mycket bra exteriör har det i alla sammanhang det viktigaste, ett underbart temperament.

4 december 2006
I helgen avslutade vi utställningssäsongen 2006 med Ädelkattens utställning i Kungälv. Joker och Kimmie fick representera Catnip´skatterna och gjorde det med den äran. På lördagen blev Joker svensk champion och på söndagen tog han sitt första CACIB, ännu lite för tonårsvalpig för att kunna mäta sig med de helt utvuxna hanarna. Kimmie blev Ex1 på lördagen och god tre i en knivskarp nominering men på söndagen tog hon revanch och nominering till panel. Aldrig har vi upplevt en sådan utställningssäsong. Izabelle har blivit både svensk och int. champion och har bara två cert kvar till GIC. Joker har tagit 2 BIV, 4 nomineringar till panel och där 3 BIS och så slutligen lilla Kimmie som tagit en BIV varit nominerad till panel 4 gånger och tagit en BIS. Nu blir nästa utmaning Lilleström i Norge men...............innan dess ska vi bli fler Catnip´skatter.
Det är nu utom alla tvivel att Izabelle är dräktig. Tuttarna är hallonröda, magen börjar bli rejält rund och matte har känt minst tre små nya världsmedborgare vilka om allt går som det ska kommer att födas i början av januari.

14 november 2006
I mer än fem veckor har datorburken varit på reparation så några nyheter har varit svårt att berätta.
Under tiden som gått har BiK haft sin utställning i Tibro och Joker, Izabelle och Kimmie deltog. Det gick riktigt bra för alla tre. Joker slog sin bror och systerson och tog sina två första cert bara 1 dag över tio-månadersgränsen men blev sedan slagen i Bäst i Variant av Kimmie på lördagen och Belle på söndagen. Izabelle tog sina cert och är nu bara två cert från Grand Internationell Champion. Så Kimmie till sist, på lördagen BIV men slagen i nomineringen av en läcker liten brittunge, på söndagen med annan domare slog hon samma brittunge, blev nominerad till panel och där slagen vid lottning vid lika röstetal. Illa surt men vi har haft en härlig säsong. Joker 3 BIV, 4 nom till panel och där 3 BIS-Jun och Kimmie 1 BIV och 3 nom till panel varav 1 BIS-ungdjur och slutligen Izabelle som tagit alla cert utom ett och 1 BIV.
Izabelle har nu tagit paus vad gäller utställningarna och hoppas att bli mamma efter nyår. Hon och Joker har varit amorösa och nu väntar vi alla med spänning på resultatet.

2 oktober 2006
I helgen var det utställning i Moss, Östfolds Fylke i Norge.Izabelle, Joker och lilla Kimmie prövade lyckan igen. På nätterna bodde vi i Sarpsborgs Hotell och Badeland. Det sistnämnda utnyttjades bara av husse och matte medan de fyrbenta kompisarna vilade ut på rummet. Utställningen i Mosshallen var stor och likaså konkurrensen. Joker fick bägge dagarna stryk av sin vackra halvsyster Jemina av Revebo vilken på lördagen dessutom blev BIS-jun. Izabelle tog på lördagen sitt CAGCIB med god kritik men fick på söndagen sitt cert draget då mycket var fel. Två meningar om samma katt, det utställningens verklighet. Lilla Kimmie till sist tog sitt Ex 1 på lördagen men blev slagen i nomineringen av en snygg liten brittisk korthårsflicka På söndagen var rollerna omvända och Kimmie vann både nomineringen och blev dessutom Bäst in Show-ungdjur med röstsiffrorna 4-0!!!
Jag är mycket glad att Ingers och Kajs (Kimmies kortvariga ägare) agerande fick mig att köpa tillbaka denna härliga lilla tjej vilken med glimten i ögat och svansen högt drar fram genom min tillvaro. Sannolikheten att hon blir kvar hos oss ökar för var dag som går.

23 september 2006
Förra helgen började höstens utställningar. Husse och matte for med Izabelle,Joker och liten Kimmie till VERAKs utställning iTönsberg. Izabelle behövde norska certifikat, Joker träning och för lilla Kimmie var det en kombination av träning och försök till försäljning. Allt gick över förväntan utom att Kimmie följde med hem igen:-)). Katterna skötte sig utmärkt både på resa, hotell och utställning. Resultatet på utställningen var också långt över vår förväntan.
Izabelle blev Internationell champion på lördagen och tog CAGCIB på söndagen
Kimmie fick X1 på lördagen men blev slagen i nomineringen till domarens bästa ungdjur, på söndagen blev hon domarens bästa ungdjur och nominerad till panel men tyvärr slagen där. Bägge dagrna fick hon jättefin kritik som super, lovely, promising, exellent och slutomdöme Stephes little princess.
Joker till sist men inte minst; Han blev bägge dagarna Bäst i Variant och Bäst in Show-junior dessutom röstetal 5-0 på lördagen och 4-1 på söndagen. Husse seglade länge runt bland molnen av stolthet över sin kattkille.

6 september 2006
Nu går sommaren mot sitt slut och vi är tillbaka från semestern. Sonen Johan har under ett par veckor varit kattvakt medan vi de enda två regniga veckorna denna sensommar for till Kreta och värmen. Katterna går fortfarande stora delar av dagen ute i rastgården men är betydligt lättare att ta in på kvällarna. Joker börjar bli hankatt och har fumligt börjat uppvakta kattdamerna med växlande framgång. P-piller är ett måste fram tills jag släpper dem på Izabelle i höst. Kimmie då hur mår hon? Jodå alldeles förträffligt. Hon växer så det knakar, äter allt inklusive hönökara utan smör, smörstekta kantareller och även råa dito samt idag alfagroddar. Hennes utbrytartalanger slog nytt rekord i går då hon lyckades bryta sig ut ur rastgården igen. Matte fick tillbringa dryga två timmar med att hoppande rund bland villahäckarna locka på henne utan resultat. När vi efter ett sista desperat letande i omgivningarna tillsammans med Jonte och storasyster Izabelle kom tillbaka igen, mötte Kimmie oss utanför ytterdörren glad och god som alltid. Hon är nu inlåst i huset i väntan på att husse ska täta de senaste rymningsvägarna. Måtte hon snart bli stor och rund så att hon inte kan klämma sig ut längre.

3 augusti 2006
Jaha för knappt två veckor sedan blev vi åter sju katter härhemma. Efter nio dygn hos den nya ägaren hade en inflammation i ögat , delvis beroende på miljöombyte och stress blossat upp och även gett snuva. Trots veterinärbesök slutade Kimmie äta och dricka och då den nye ägaren inte trodde hon skulle överleva fick jag tillfälle att köpa tillbaka henne. På fredagkvällen, drygt en vecka efter hon lämnat oss, åkte vi ner och hämtade en apatisk liten pälstrasa. Vi hemkomsten till Skara klev Kimmie in i hallen, höjde svans och huvud, hälsade på gammelonkel Albert, svängde med bestämda steg ut i köket och upp på diskbänken och undrade var kvällsmaten var. Med tårar i ögonen såg vi på när Kimmie klämde i sig lite mat och efter rengöring av ögat blev hälsad på av de övriga i Catnip´sgänget. Som en skyddande mur satte sig de stora katterna runt den lilla ungen. Natten till lördagen tillbringade hon som hon alltid gjort i husses säng. På lördagen deltog hon i frukosterandet på köksgolvet med det övriga gänget samt knyckte vårt pålägg. Snuvan försvann efter ett par dagar och även ögat är nu återställt och hon har på mindre än två veckor ökat över tre hg.Kimmie återtog också sin plats som vårt utbrytardrottning då vi redan efter ett par dagar hittade henne på garagetaket. Numera är rastgården helt innätad med kycklingnät
Vad som kommer att hända med Kimmie har vi inte bestämt. Hon ska få bo härhemma under vår semester och är anmäld till de utställningar vi åker på i höst. Kaske hittar hon en egen familj som vet hur man umgås med en ung somalidam och som kan ge henne det bra liv hon är värd. Det är ingen brådska och annars finns det rum härhemma även om moster Fia knotar en smula. Joker är i alla händelser lycklig att ha fått sin lilla kompis åter.


Kimmie 2006-08-01

16 juli 2006
Det har hänt mycket de sista tre veckorna.Först och främst gäller det Joker och Izabelle: 1:a juli var vi på utställning ett vackert värmländskt Kil. Izabelle tog sitt cert med riktigt bra kritik och måste nu till Norge för att få sitt sista cert till IC. Joker slog alla med häpnad, ja kanske inte sin husse, och blev inte bara domarens bästa junior utan även BIS-ungdjur.en riktig bedrift när man bara är 17 dagar över nedre åldersgränsen i klassen.
Kattungarna härnäst: Jodå även lilla Kattja hittade en matte och det på själva midsommar så nu har alla tre småtjejerna efter vederbörliga processer med vaccinering, chipsmärkning och veterinärbesiktning flyttat till sina nya ägare.Vi önskar dem alla lycka till:
Kattja som flyttade till sin matte Izabelle och kattkompisen Max, en maine coonkorsning.
Kimmie, numera Soya, som flyttade till Inger och Kaj samt deras russian bluedam i Mölndal samt tillsist
Kleo som stolt lät sig bäras iväg av sina småhussar Mattias och Daniel och deras mamma Susanne boende i Tidaholm. Där får hon dessutom en kompis i en liten hundflicka.
det blev riktigt tomt när gänget flyttade, Joker letade t.o.m. längre än mamma Gaia. Vi tvåbenta tycker det blev tomt i sängen men Joker och Belle hjälper gärna till att fylla ut tomrummet och lyckas riktigt bra.

20 juni 2006
Nu är ungarna avmaskade och i går vaccinerades gänget första gången mot kattpest och kattsnuva. Nu bilder på gänget är nu inlagda på kattungesidan. Unge Joker har även fått in en bild från Örebroutställningen.

12 juni 2006
Förra söndagen var Joker , Belle Husse och Matte på utställning i Örebro. Vi kom hem fyllda av stolthet. Izabelle tog sitt första CACIB med mycket bra kritik och som grädde på moset sexiga tassar. Vi kan inte säga annat än att Joker slog oss med häpnad. Han bliv bäst i variant, domarens bästa ungdjur och nominerad till panel. Tyvärr blev han slagen där av en läcker liten burmaunge med siffrorna 1-2.
Kattungarna växer och frodas. De har fått vara ute i rastgården tillsammans med de stora kissarna delar av dagen. De har funnit sig väl till rätta men främst unga Kimmie har i god somalistil lyckats hitta åtminstone ett par hål stora nog för en liten upptäckslysten kisse att ta sig ut genom. Stolt har hon då kommit travande genom trädgården medan syskonen avundsjukt kikat ut på henne gonom gallret.
Kattja är fortfarande otingad men önskar sig en egen familj gärna med barn och kompisar. Nya bilder kommer när vädret svalnat en smula till gagn för både folk och fä.

30 maj 2006
I helgen har två blivande kattägarfamiljer varit här och bekantat sig med kattungarna. Resultatet utföll till belåtenhet och nu är Kimmie och Kleo tingade för avflyttning i mitten av juli. Kvar är Kattja som också gärna vill ha en egen familj. I helgen har kattungarna för första gången fått upptäcka stora världen. Med kattmamma Gaia i koppel och under sträng övervakning av husse och matte vandrade tre små äventyrare ut i stora trädgården. Spänningen var stor, mista strå och kryp granskades noga men varje oväntat ljud fick till en början gänget att hoppa in igen. Kattungarna har också gått upp rejält och väger nu mellan 640gr, Kimmie och 670 gr, de två övriga. Bilder från utflykten är nu inlagda på kattungesidan.

21 maj 2006
Ibland går det inte som man önskar. Den lilla kattungen som vi kallat Katttrin gick inte att rädda. Sedan hon var knappt tre veckor hade hon haft problem med magen. Lika mycket som hon åt kom ut igen och hon verkade inte kunna kontrollera sin tarm alls. Så länge mamma Gaia slickade och höll rent märkte vi inget men sedan blev problemet uppenbart. När hon trots alla våra försök med tilläggsmatning inte gick upp i vikt på 10 dagar tog vi i går det tunga beslutet att avliva henne och bespara henne mer lidande. Gaia tog det med stort lugn, långt före oss människor hade hon gett upp hoppet om sin lilla sjuka unge.
De andra tre tjejerna växer nu så det knakar. De äter nötfärs och upptäcker världen. De har börjat leka med varandra och hittat en del av de leksaker som finns i huset. Mamma Gaia har svårt att dagtid samla alla tre till mat.
I går hade Billingebygdens Kattklubb sitt KM och från oss deltog tre generationer nämligen Asterix, Fia, Izabelle och unge Joker. Det gick bra för allihop men bäst av allt gick det för unge Joker som blev BÄSTA KATEGORI III-Katt TOTALT. De var en otroligt stolt husse som släpade ut alla Jokers vinster! Nytagna bilder är inlagda på kattungesidan.

8 maj 2006
I dag är kattungarna 3veckor och äntligen börjar mamma Gaia äta ordentligt. Fast i slutet på förra veckan skulle ungarna flyttas. Gaia bar iväg och vi, som inte förstod bättre, bar tillbaka. Efter en nästan sömnlös natt fick Gaia som hon ville och bor numera i gästrummet där hon kan ha full koll på allting. Kattungarna går sedan helgen ut ur bolådan och kommer fram mot oss med svansen rakt upp som en radioantenn. Nya bilder på småttingarna finns nu inlagda på kattungesidan

1 maj 2006
I dag är kattungarna 2 veckor och samtliga ögon är öppna. Ungarna äter och sover mest hela tiden men regerar nyfiket när vi sticker ner handen i bolådan. Fortfarande är de väldigt lika så det är nagellacksmärkning som gäller. Mamma Gaia verkar äntligen ha hämtat sig och äter nu riktigt duktigt, något som lär behövas för kattbarnen ökar bra i vikt. Nya bilder på småttingarna är inlagda på kattungesidan.

23 april 2006
I går var vi på Dackekattens utställning i Ljungby. Izabelle kan nu titulera sig Champion och Joker fick Ex 1 men blev trots jättefin kritik slagen av en brittunge i nomineringen. Kattungarna växer medan mamma Gaia har blivit smal och trött. Det tar på krafterna att få de små damerna att dubbla sin födelsevikt på mindre än en vecka. Bilder på kullen finns nu inlagda på kattungesidan, bara gruppbilder ännu mamma Gaia tillåter inget annat.

18 april 2006
På själva Annandag Påsk fick Gaia sin kull på 4 st viltfärgade tjejer. Vikterna var mellan 90 och 100 gr. och mamma Gaia klarade det riktigt bra men ville som vanligt ha stöd av matte som vackert fick sitta bredvid korgen samt vid behov hjälpa till med massage av mor och barn. Nu ett dygn senare ser ungarna ut som små runda sorkar och mamma Gaia verkar ha gott om mat. Bilder och information om kullen finns och kommer att finnas på kattungesidan.

14 mars 2006
I helgen var det dags för Jumjum att lämna oss för ett eget boende. Han såg nöjd ut när hans unga matte Jessica bar iväg med honom och ett första mail berättar att han funnit sig tillrätta. Han flyttar inte så långt, bara till Skövde, så det finns stort hopp att träffas igen. Hela Catnip´sgänget svänger med svansarna ochönskar sitt busfrö S*Catnip´s Juicy Jumjum all lycka i framtiden. Kvar härhemma går Joker och letar efter sin bror och kompis men tröstar sig med att sätta fart på Izabelle och morfar Asterix. Gaia har nu rosaröda tuttar och visar alla tecken på att bröllopet var lyckat. Se vidare på kattungesidan

28 Februari 2006
I dag är kattungarna 11 veckor och tiden är snart mogen för unge Jumjum att lämna oss. Joker ska bli kvar härhemma och överlämnades högtidligen till husse Lars på hans födelsedag. Bägge är nu vaccinerade en gång, avmaskade och chipsmärkta. Den stora nyheten för dagen är att Asterix ännu en gång blivit årets kastrat kat III inom Billingebygdens kattklubb. Vi hurrar alla för vår maffige kompis,farsa och morfar! Nya bilder av våra tjuvaktiga småkissar finns inlagda på kattungesidan.

12 Februari 2006
I morgon är kattungarna 2 månader och utvecklingen går svindlande fort. De är nu helt "tredimensionella",tuffa, nyfikna och sociala. Lilla Fiamamma får svårare och svårare att samla dem till en snuttestund eller bara hitta dem. Leken är mycket kampbetonad och involverad titt som tätt även Izabelle. Gaia har nu i helgen rest bort på bröllop. Rapporter har inkommit att de tu funnit varandra så vi hoppas att det har tagit sig. Väntan på små rosa tuttar blir spännande. Nya bilder på kattkillarna är inlagda på kattungesidan. Killarna är numera lättast att fota när de är mätta, trötta eller sovande.

31 januari 2006
Jaha det nya året började bra! Jag bytte dator och hemsidesprogram och så program igen och plötsligt var allt som hänt under januari 2006 bortraderat med bilder och allt! Nå som tur är har mitt närminne en längd som är något bättre än en månad så här kommer ett sammandrag. Joker och Jumjum har vuxit och utvecklats riktigt bra och de väger nu 800gr resp.830 gr. Deras aptit är enorm och de äter med glädje både nötfärs, burkmat för kattungar och torrfoder. Veckan efter trettonhelgen kravlade de målmedvetet ur sin bolåda och upptäcker nu världen med med upptäcksresandes iver och glädje. De vuxna katterna och hunden Jonte ser med undran och förvåning på de två små terroristerna. Lilla barnbarnet Emma ler lyckligt och tycker att kattungarnas små "radioantenner" är som skapta att ta tag i och hon utstöter små glada PRIIIP när de träffas. I förra veckan hade vi besök av ett ungt par, vilka var intresserade av en av killarna. De skulle tänka på saken men jag tror att tycke uppstod. I samband med datorbytet fick jag också en ny mailadress: birgitta.v.oelreich@wheeze.se
Dessutom har de flesta av bilderna hittat hem igen till kattungesidan.

30 december 2005
Nu har småkillarna på två veckor tredubblat sin vikt och de tillbringar sin tid med att äta och sova. Vi har också i veckan haft besök av Fias dotter S*Catnip´s Heavenly Hedvig, hennes två ungar Ask och Embla samt förstås husse Johnny och matte Emma. Det var roligt att träffa hela familjen och att konstatera att ungarna såg mycket lovande ut. Nya bilder på J-kullen är nu inlagda på kattungesidan.

19 december 2005
Joker och Jumjum växer så det knakaroch har nu fördubblat sin födelsevikt. Lilla mamma Fia äter som en häst men magen försvinner snabbt. Nya bilder på småkillarna är inlagda på kattungesidan.

13 december 2005
I dag kom två små "lussekatter" till världen. EC S*Catnip´s Fairy Felicia nedkom med visst besvär med två små viltfärgade killar. Killarna är bägge mycket mörka, arbetsnamnen är Joker och Jumjum samt födelsevikterna 85 respektive 95 gr. Allt är väl med den lilla familjen. Samtidigt fyllde gammelonkel Albert 13 år. Han och hans bror Adam var den första kullen jag fick och därmed startade S*Catnip´s somaliuppfödning.

1 december 2005
I förgår ringde en glad och nöjd matte till S'Catnip´s Heavenly Hedvig från Uppsala och berättade att Hedvig blivit mamma till två små somalibarn, en kille och en liten tjej. Kattmamma och barn mår fint och vi alla härhemma med mormor EC S*Catnip´s Fairy Felicia hurrar och önskar lycka till.

16 november 2005
Nu kan vi konstatera att Inteus lyckades i sin uppvaktning av Fia. Fias tuttar är stora och röda och magen börjar bli rund. Om vi har räknat rätt så kommer den lyckliga tilldragelsen ätt äga rum i mitten av december. Se vidare på kattungesidan.

4 oktober 2005
I helgen var vi på Elfborskattens utställning i Svenljunga. Vi som for var husse Lars, matte Birgitta och Asterix, Gaia och lilla Belle. Med oss hade vi också norska somalikillen CH Kiachero Inteus som tillfälligt bor hos oss och som om allt går väl ska ha ett romantiskt äventyr med Fia. Utställningen gick över förväntan. Mysfarbror Asterix fick sina två HP och blev bägge dagarna nominerad till panel ( tyvärr där slagen av en slank abyherre) Belle och Gaia tog sina certifikat och Gaia kan nu titulera sig Grand Internationell Champion. Inteus till sist tog certen, blev Bäst i Variant nominerad till panel och Bäst i Motsatt kön, endast slagen av ensvart devonrexdam. Detta bägge dagarna! Asterix låter nu hälsa att han drar sig tillbaka från utställningsvärlden förutom kanske något enstaka gästspel och låter ungdomarna fortsätta.

1 september 2005
I helgen som gick var det Scandinavian Winner 2005, den sista som Sverige och SVERAK har att erbjuda. Det hela gick i tågresans tecken och vi var med ombord. Det gick som vi hoppades och trodde. Asterix tog sitt sista CAPE och kan nu titulera sig EUROPAPREMIER. Gaia tog sitt CAGCIB, Fia fick HP och lilla Belle en mycket fin kritik. Ett par vackra finska somali knyckte BIVarna och lilla Belle fick se sig slagen i nomineringen till panel av en snygg devonrex. Men vi var nöjda och katterna kunde svänga på svansen. Av 12 viltfärgade somali var fyra barn till Asterix och ett barnbarn.
Nu väntar vi på att Fia ska få träffa sin unge herre i början av oktober samt att den pojke som vi skulle önska till Gaia blir stor nog att veta vad det handlar om. Innan dess ska bägge damerna ögonlysas så som Abysomaliringen kräver.

25 augusti 2005
Oj vad sommaren gick fort. Semester och sköna dagar gjorde att tiden framför datorn blev så kort som möjligt. Nu är vi tillbaka på jobb och utställningar igen och på lördag är det SW i Borås som gäller. Härhemma sitter fem nybadade katter och ser missbelåtna ut. Gamle Albert tycker det hela var helt onödigt, han som kämpat hela sommaren för att få en personlig doft. Asterix, Gaia och Fia anar vad som är på gång medan lilla Belle bara jagar sin våta svans och inte kan förstå varför den förföljer henne.
En tråkig sak har hänt. Som någon kanske märker har min gästbok "försvunnit" I helgen hade någon initiativrik varelse fyllt gästboken med länkar till porrsidor. Nu får den som i fortsättningen vill ta kontakt, och det hoppas jag är många, använda mail eller telefon.
Jag kan också berätta att Fia löper vilket bådar gott för i början av oktober ska hon träffa en ung stilig kattherre. Jag hoppas att tycke uppstår så att vi får ett gäng med nya små Catnip´sbarn framåt jul.

26 juni 2005
Nu har vi varit i Norge på Adelkattens utställning i Letohallen på Dal. Asterix och Gaia behövde sina norska certifikat och liten Belle fick följa med som träning. Vi hyrde en hytte uppe i Hurdal och katterna samt Jonte hund trivdes med campinglivet. Utställningen gick bra, Asterix och Gaia tog vad de skulle och lilla Belle fick fin kritik. En våldsamt ranglig dommarbur skrämde henne rejält på lördagen så vi får hoppas att hon med sin ungdom glömmer det hemska för nästa utställning för hela gänget är planerat att bli SW-05 i Borås och där gäller det att sitta i domarbur. Efter utställningen stannade vi kvar i Hurdal ytterligare ett par dagar där husse,matte och Jonte besåg Gudbrandsdalen och gick på tur medan kissarna tre vilade ut på dagarna.

24 Maj 2005
I helgen var det dags för Spinneriets utställning i Lerum. Från Catnip´s deltog Asterix, Felicia och lilla Izabelle. Resultatet blev över förväntan! Fia tog sina HP bägge dagarna, blev domarens bästa vuxna hona samt nominerad till panel på lördagen. Asterix tog sina CAPE bägge dagar och har nu tre cert kvar till EP. Lilla Impish Izabelle blev Bäst i Variant totalt, domarens bästa junior samt Nominerad till Panel BÄGGE DAGARNA! Inte illa för vår lilla tjej som blev 6 månader tre dagar innan utställningen!! Att hon dessutom tog det hela med upphöjt lugn gläder oss ännu mer. För Fia blir nästa utmanining Scandinawian Winner, för de andra två samt Gaia blir det en tur till Norge i juni som gäller.

8 Maj 2005
I går var hade Dackekatten utställning i Nässjö och vi åkte dit med Asterix, Fia och lilla Izabelle. Resultatet blev riktigt bra!! S*Catnip´s Fairy Felicia kan nu tituleras EUROPACHAMPION! Asterix tog sitt fjärde CAPE och lilla Izabelle som var den enda som hade konkurrens i sin klass vann den och blev även BIV-tot! d.v.s. slog även moster Fia! Som grädde på moset blev hon även "Mini på täppan" och knogade hem leksaker och mat till familjen! Alla Catnip´s katter är nu kvalificerade att delta på Scandnavian Winner i Borås i augusti! Hoppas att alla är i päls och form då ;-))

2 Maj 2005
Förra helgen hade Billingebydens Kattklubb sitt klubbmästerskap. Asterix, Fia och lilla Izabelle var alla med och skötte sig jättebra. Asterix blev bästa kastrat kat III, Fia bästa vuxna katt kat III medan lilla Izabelle som hade den svåraste konkurensen blev trea i sin klass men vann sidoklassen "mest lik Findus" Vi kom hem mycket nöjda och massor av priser och bäst av allt var att lilla Belle uppförde sig som om hon var utställningsvan och inte alls hade sin premiär. Största nyheten den här veckan är otvetydigt att Asterixsonen Gilbert boende hos dotter Monica och Patrik har fått en alldeles egen liten lillmatte Emma född 25 april. Alla vi här hemma gratulerar och önskar lycka till!

10 April 2005
I veckan fick jag till min glädje och förvåning fått veta att Fia för andra året i rad blivit Aby-Somaliringens bästa vuxna somali, innan dess var hon bästa ungdjur. Vi hurrar och svänger med svansen åt vår lilla terrorist-Fia som nu när pälsen börjar återkomma ska försöka ta sitt sista CACE mot EC. Gaia däremot har för tillfället tappat nästan all sin päls och ser just nu mest ut som en ljus abessinier. Lilla Izabelle växer och frodas. Hon har fått en riktigt fin färg nu så vi ser fram mot utställningsdebuten om en månad. Hon är numera också fullt utbildad terrorist, t.om. snäppet vassare än moster Fia. Att smita in eller ut genom dörrar är hennes specialitet och hennes envishet och uppfinningsförmåga trotsar alla gränser. Som en äkta somaliflicka är hon dessutom ljuvligt kelen och spinner som ett tröskverk.

12 Mars 2005
För någon vecka sedan fick vi till vår glädje veta att Asterix blivit bästa kastrat kat III i Billingebygdens kattklubb. Vi hurrar och svänger på svansen för vår duktiga pappa och morfarkatt. Lilla Izabelle är nu en i gänget och har idag fått en egen ruta på hemsidan Hon har blivit en stor flicka nu och pysslas om av alla de vuxna katterna och terroriserar gärna husse och matte. Hon har blivit mycket intresserad av vatten i alla former och hjälper husse och matte att spola av hunden Jonte.

20 Februari 2005
I veckan blev kattbarnen tre månader och i snöstormshelgen för en vecka sedan flyttade Izadora och Izac till sina nya ägare. Lilla Izadora flyttade till husse Amir i Nacka utanför Stockholm och Izac for iväg på söndagen till Elisabeth, Janusz och deras barn i Gislaved. Rapporter har kommit om att bägge kissarna har det bra och nu funnit sig tillrätta. Vi alla här på Catnip´s önskar hussar, mattar och småkissar all lycka till i framtiden. Kvar härhemma vandrar Izabelle omkring och undrar vart hennes busiga syskon tagit vägen. Hon tröstar sig med att busa med morfar Asterix, mamma Gaia och moster Fia samt Jonte hund. Hon har också kommit på att det inte längre är så stor konkurens vid matskålen så en viss noggranhet vid valet av mat kan nu märkas. Liten Belle är annars en liten tuff katt som varken räds att gå ut i snö och blöta eller besökande små hussebarnbarn.

30 januari 2005
Vad tiden går fort. Kattbarnen är nu helt utbildade terrorister. De går löst på allt från blommor till servetter och har dessutom blivit helt tredimensionella. Köksbordet genomsöks regelbundet på jakt efter något gott och ätbart. Allt duger från yogurt till lagrad ost,bordsmargarin är mycket åtråvärt medan juice smakar illa men måste provas. Hundmat kan ätas men med ena ögat hopknipet. Vattenkranen och strålen ur den måste undersökas och som första kull har dessa tre vandrat ut i snön utan rädsla. Kan Jonte hund så kan vi verkar de resonera. Izac växer som den hankatt han är medan hans systrar är mer måttliga i viktökningen.Mamma Gaia ger fortfarande lite mat men det är mycket trångt vid "matbordet" och hon försöker fly så fort hon bara kan. Nya bilder är inlagda på kattungesidan.

10 januari 2005
I helgen som gått har Izac och Izadora haft besök av sina blivande ägare. Tycke har uppstått och tingningsavtal har skrivits. Om allt går som tänkt flyttar alltså Izac till Gislaved och lilla Izadora till den stora huvudstaden. Izabelle ska stanna hos oss här i Skara,det bestämde hon tidigt och har visat med ivrigt kurrande att det är oss hon vill ha. Husse och matte är glada och stolta över förtroendet. Nya bilder är nu inlagda på kattungesidan

31 december 2004
Så här på årets sista dag har kattbarnen blivit sex veckor och utvecklingen går svindlande fort. De klättrar på allt och alla. Gaias oro över sina små gör de andra katternas tillvaro en smula osäker. Efter en jul då Asterix, Fia och gamle Albert blev ordentligt satta på plats är nu läget mer stabilt. Asterix tar sin tillflykt till Jonte hund, Albert sover på höga platser och Fia fräser för att hävda sin plats allt medan småterroristerna travar runt i skydd av sin morsa. Naturkatatastrofen i Asien till trots vill jag önska alla nära och kära, Catnipsungar och kattungeköpare ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

21 december 2004
Nu erövrar kattbarnen sakta men säkert resten av huset. Matvanorna inkluderar även rå nötfärs vilken aväts under småmorrande avundsamhet mot syskon och mamma. Gaia har mat till dem men det är svårt att samla tre små terrorister till matstunderna. Om två dagar ska granen kläs, en spännande syssla med tre små busfrön runt fötterna. Trots julstöket är nu nya bilder inlagda på kattungesidan

16 december 2004
I dag är kattbarnen 4 veckor och utvecklingen har gått fort. Sängkammaren är erövrad och potträningen har börjat.Izac växer så det knakar och väger nu mer än 500 gr. Hans små systrar har problem att hävda sig vid tuttarna så jag har satt in majzenavälling a´la Sigrid Ranvegs gamla recept med ägg, smör och grädde. Gissa vem som äter mest? Jodå Izac förstås. Vi får inte heller glömma att Albert fyllde 12 år i måndags. Han var en i min första kull och är fortfarande en pigg och alert herre med mycket egna åsikter och en stor längtan att dela mattes huvudkudde på natten. Husse får svansen om näsan vare sig han vill eller ej. Nya kort på ungarna kommer så fort jag hinner i julstöket!

10 december 2004
I dag har jag vänt bolådan så att en liten utsågad dörr vänder ut mot den jättestora världen i sängkammaren. Tre små nyfikna kattbarn sticker fram huvudena och piper. Mamma Gaia lockar och kurrar, det dröjer inte länge förrän tre små terrorister tar världen utanför i besittning. Ett par nya bilder är också inlagda på kattungesidan.

4 december 2004
För varje dag ökar ungarnas medvetenhet om omvärlden. Nu höjer de nyfiket huvudet och tittar mot den som närmar sig bolådan. Mamma Gaia vågar nu lämna dem kortare stunder för att äta, gå på pottan eller umgås men återvänder vid minsta pip igen. Inte ens Lars och jag kan väga eller fotografera dem utan hennes övervakning. Det är bara att konstatera att lilla Gaia får det jobbigt om ett par veckor när trion ska ut och utforska världen runtom i huset. Trots att min nya systemkamera är på lagning igen inom grarantitiden så finns nu nya bilder på ungarna inlagda på kattungesidan. (de lilla småbildskameran kom till heders igen!)

2 december 2004
Nu är kattbarnen 2 veckor. Dessa två veckor har mest ägnats till att sova, äta och pipa en smula. Ögonen har öppnats på alla tre och de sista dagarna har bolådan utforskats på svajande darriga ben. Viktutvecklingen har varit bra, allra bäst på Izac som hittills ökat från 102gr till 326gr nu i kväll. Tjejerna har var mer måttliga men väger i alla fall 285gr och 306gr. Gaia är en supermorsa som vakar över sina små vare sig det är folk eller fä som närmar sig korgen. Att hon har en glupande aptit är glädjande med tanke på telningarnas viktökningar. Nu är den den svåra uppgiften att ge de små passande namn, redan enligt T.S.Elliot "a difficult matter not just one of those things" Nya bilder kommer i helgen om inte min kamera fått något illavarslande fel.

21 november 2004
Torsdag kväll 18/11, den kallaste och snöigaste kvällen hittills denna vinter,fick Gaia sin kull. Tre små viltfärgade ungar, en kille Izac 102 gr, och två tjejer Izabella 94 gr och lilla Izadora 92 gr. Förlossningen gick fint och ungarna med mamma Gaia mår fint. Gaia är en riktigt bra mamma som vaktar sina små och verkar ha bra med mat. Pappa Kiachero Demothi är med matte och mormor på utställning i Bergen nu i helgen och låter i kväll meddela att han numera kan tituleras Internationell Champion. Dessutom blev mormor Agata Christi av Sina Bass BOX på lördagen och både Demothi och mormor Agata nominerade till panel på söndagen. Vi hurrar alla härhemma för en duktig pappakatt!! Bilder på den nya kullen

11 november 2004
Åter har det gått några veckor med jobb, utställningar och väntan. Vi har varit i Tibro på vår egen klubbs utställning där Asterix tog sitt första CAPE men tyvärr fick ett draget cert på söndagen p.g.a. övervikt! Fia blev slagen på lördagen men slog samma kisse på söndagen. I helgen var vi i Borås där utfallet blev bättre. Asterix och Fia tog sina cert bägge dagarna och Asterix blev nominerad till panel på söndagen men tyvärr slagen där med rösterna 1-2. Hugo var också med på lördagen. Med en jättefin kritik blev han ändå slagen av halvbrorsan från Göteborg. Vi hoppas att matte Johanna vill fortsätta att ställa ut sin snygge kille. Sist men inte minst så växer Gaia på bredden. Vi har nu bäddat "babysängen" och ger henne extra kattungemat. I dag var hon för första dagen instäng i sängkammaren och verkar ha prövat flera olika ställen att lägga sina ungar på. Husses säng, linneskåpet och inte minst babysängen var ordentligt genomkrafsade. SPÄNNINGEN STIGER!!! Blivande pappa KIachero Demothi var även han med i Borås och blev där Champion! Vi alla på Catnip´s hurrar och grattar!

18 oktober 2004
Det har varit en händelserik tid med både sorg och glädje. Till glädjeämnena hör att vi varit på utställning i Moss och därifrån kom Asterix som nybliven Grand Internationell Premier och lilla Fia tog en BIV på söndagen och har nu 4 CACE kvar till Europachampionatet. Vi jobbar på! Gaia har kommit hem från Norge med röda små tuttar och är dräktig. Beräknad nedkomst blir i slutet av november Se vidare på kattungesidan. Tyvärr dämpas glädjen över detta av att Eliza inte finns hos oss längre. För en dryg vecka sedan fick hon vad som syntes vara en övre luftvägsinfektion eller en främmande kropp i näshålan. Trots stor insats på djursjukhuset i Skara blev hon bara sämre och i lördags fick hon slippa mer lidande. Sorgen och saknaden är stor efter min lilla kattmamma och datakatt.

8 oktober 2004
Nu har höstutställningarna börjat på allvar. I helgen for Asterix och Fia med husse och matte till Stokke ovanför Sandefjord i Norge där Verak hade utställning. Kissarna börjar bli rejält resvana och Royal Canins tyg-nätbur som täcker hela baksätet gjorde succe´på resan. Utställningen visade hur olika domare uppfattar en katt. På lördagen fick Fia se sitt cert draget medan Asterix tog sitt, blev nominerad till panel och dessutom Bäst i motsatt kön BOX. På söndagen däremot med annan domare blev liten Fia lovprisad, fick sitt cert, nominerad till panel men tyvärr slagen där av en snygg burmilla. Asterix tog sitt cert men blev slagen i nomineringen. På det hela alltså en mycket lyckad utställning, tre cert och två nomineringar! Det har varit tyst om Gaia ett slag. Det beror på att hon är hos en kattpojke sedan ett par veckor. De unga tu håller det hemligt om de gjorde vad de skulle för två veckor sedan så Gaia får bo kvar i avvaktan på antingen ny brunst eller små röda tuttar ;-)). Spänningen stiger för varje dag!

8 september 2004
I helgen hade Västsvenska kattklubben utställning i kajskjul 105, Bananpiren i Göteborg. Asterix och Fia deltog med gott resultat. Asterix tog sitt CAGPIB, blev nominerad till panel men tyvärr slagen. Fia tog sitt CACE, blev BIV tot men slagen av en ursnygg burmadam i nomineringen kanske delvis beroende på Fias litenhet för domaren kallade henne " a perfection in miniture". Efter utställningen hälsade vi på hos Hugo och Figaro och deras familj. Det var bara att konstatera att lillkillen blivit en snygg unghane. Kanske hans familj vill ställa ut honom någon gång. Vi har fått en mängd kort på Hugo varav några nu ligger på kattungensidan.

1 september 2004
Så här i början av hösten kan en sammanfattning av sommarens sista veckor vara på sin plats. Sista juli for Asterix, Fia och Gaia på utställning i Värmländska Kil tillsammans med husse och matte. Med på resan var också lilla Hedvig och hennes matte Emma. Utställningen blev lyckad, samtliga vuxna katter tog sina cert, Asterix blev nominerad till panel, Fia blev BIV tot och sist men inte minst lilla Hedvig fick sin Ex 1 och jättefin kritik. Efter utställningen tog husse,matte och Jonte hund en välförtjänt semester och for med husvagn till ett soligt,varmt Blekinge och en lika skön Västkust. Rapporterna från de tre små terroristerna har varit sparsamma så jag hoppas att tystnad i Harrys fall betyder att allt är väl. Hedvig har flyttat till Uppsala nu och hjälper husse och matte med studierna. Hugos matte har hört av sig och skickat kort på den stilige unge mannen. Allt är väl även där men Hugo verkar vara ett strå vassare vad gäller bus än morbror Figaro. Gaia har slutat med p-pillren och vi väntar på att hon ska komma igång att löpa så att hon kan få åka och träffa en stilig kattpojke. Fia ska i höst ställas ut några gånger innan vi parar henne igen och pappa Asterix han knogar på mot Grand Int. Prem.

12 juli 2004
Nu har även unge Hugo flyttat till sin nya familj. Med två leksaksmöss i kattburen såg han mycket nöjd ut när han for. Hugo flyttar till Sävedalen för att dela hushåll med morbror Figaro. Hela gänget härhemma med mamma Fia i spetsen vinkade adjö och önskade Hugo och hans familj Johanna,Carina och Anders lycka till! Tomt blir det härhemma men planer finns att efter sommaren ta en kull på Gaia.

4 juli 2004
Hedvig flyttade redan förra helgen,längre kunde inte hennes ägare vänta. I går träffades vi igen då vi åkte till Vadstena på Amicas utställning. Resultatet var över förväntan. Asterix och Gaia tog sina cert, Gaia blev Internationell Champion. Asterix blev nominerad till panel och där slagen med rösterna 2-1 av en snygg abessinierkille. Hugo blev Ex1 och mycket knappt slagen av sin syster. Till sist men inte minst Hedvig blev Ex1 och BIV tot och mycket knappt slagen i nomineringen till domarens bästa ungdjur. Vi kanske har lockat Heddas nya husse och matte till vidare utställningar. Ett stort Grattis till Emma, Johnny och deras lilla C*Catnip´s Heavenly Hedvig. Nya bilder är inlagda på kattungesidan

22 juni2004
Nu har även Hedvig hittat sina nya ägare. Ett ungt par som vikarierar här i Skara i sommar har varit här,sett, bedårats, funderat och i går tingade de henne. Även Hedvig ska bo kvar medan hennes husse och matte firar midsommar och hon ska även med till utställningen i Vadstena. Därefter flyttar hon till sina nya ägare och en ny kompis, katten Razzel. För Hugos del är det en bra lösning, han har en kompis kvar att busa med och de andra katterna får lite lugn. Hugo har hittat sin specialite´. Han dränker pälsmössen i Jontes stora vattenbunke. Nöjd och belåten paddlar han runt med tassarna djupt nere i vattnet samt sätter små våta tassavtryck blandade med pottsand i hela huset. När och inte om han trillar ner i toaletten, det är frågan;-))

19 juni2004
I dag flyttade Harry i väg till sin nya ägare. Mamma Fia letade en smula efter sin busige son men verkar ta det hela med ro. Vi alla härhemma önskar Harry och hans nya familj lycka till i framtiden. Kvar härhemma är nu Hugo som är tingad men väntar med flytten tills hans familj varit på semester och lillasyster Hedvig som fortfarande är till salu och hoppas på ett eget boende gärna i en familj med barn, hund eller andra katter.

14 juni2004
I helgen var det utställningsdags igen. Asterix och Gaia tog husse och matte med sig till Hönefoss fem mil norväst om Oslo. Vackert väder och en underbar natur gjorde resan till en fin helgutflykt. Gaia bodde för första gången på hotell och fann sig väl tillrätta. Bägge katterna tog sina certifikat bägge dagarna och Asterix kan nu titulera sig Internationell Premier. Utställningen var trevlig förutom en utdragen panel på lördagen. På söndagen satte Katarina Wolffram och ett par andra svenskar fart på panelerna så till den grad att utställningen kunde stängas redan före fem på eftermiddagen vilket gjorde både domare, katter och ägare nöjda och glada.

8 juni2004
I söndags var det utställning i Örebro. 13 somali till start och det var ovanligt mycket och riktigt roligt med BIV både för vuxen katt,ungdjur och kastrat. Asterix tog sitt första CAPIB och Gaia tog sitt tredje CAC i konkurrens, blev Campion och BIV-vuxen. Roligt för "farmorshjärtat" var även att Asterix sonson Windjammers Midnight Cowboy (Morris kallad) blev nominerad till panel på sin andra utställning och fick en röst i panelen. Som vanligt var det en mycket trevlig utställning. Tack Nerikes Kattklubb!

24 maj 2004
Nu är tre små terrorister vaccinerade första gången och idag fick de sina chipsmärkningar. Som de tuffa somali de är, blev de mest irriterade över att sitta fast och inte ett pip hördes. Eftermiddagarna tillbringas nu i rastgården tillsammans med de vuxna katterna och små kissarna är rejält trötta när de kommer in på kvällen. Hungriga är de också så finns ingen annan mat att tillgå så får Jonte hunds duga. Ny bilder är nu inlagda på kattungesidan

16 maj 2004
I går hade Billingebygdens Kattklubb sitt klubbmästerskap och propagandautställning i Falköping. Av Catnip´skatterna deltog Asterix, Gaia och gammelmor Eliza. Asterix surade över att damerna var stökiga i buren men i övrigt gick det bra. Alla vann sina "officiella" klasser och Eliza blev nominerad till panel tyvärr där slagen av en Scottish Fold. Gaia vann sidoklassen "mumsigaste morrhår" och mor Eliza kom tre i klassen "svansigaste svans". Kattbarnen utvecklas svindlande fort och har nu fått börja vara ute i rastgården. Husse fick raskt säkra hela gården med kycklingnät och efter en del upptäckter av unge Hugo även delar av taket. Nya bilder är nu inlagda på kattungesidan

2 maj 2004
Vilken helg! Asterix och Gaia har med Husse, Matte och Jonte hund varit på Dackekattens utställning i Värnamo. För Gaia var det utställningspremiär och hon skötte sig fint och tog sitt första CAC. Asterix var också riktigt duktig. Han tog sitt CAP, blev nominerad till panel och blev BOX (bäst i motsatt kön) något han faktiskt aldrig lyckats med på sin färd mot europachampionatet. Slutligen blev han som publikens favorit vald till Mr Värnamo. Härhemma har kattbarnen utvecklats otroligt. Livet består numer nästan bara av upptäckter och kamplekar med syskon, anförvanter och leksaker.De tar sig även helt obehindrat upp i husses och mattes säng och i dag har Hugo som första unge vågat sig ut i trädgården. Nu blir det ingen öppen, obevakad altandörr längre när de vuxna katterna är i rastgården. Sist men inte minst, i dag har det varit en helt underbar vår, för att inte säga försommardag.

24 april 2004
De tre små terroristerna är nu även husockupanter! De har övertagit hunden Jontes säng som huvudkvarter och övergivit sin bolåda. Förutom mamma Fias mjölk duger nu även köttfärs, torrfoder och annan babymat. Mamma Fia börjar få tillbaka lite hull. Mormor Eliza och morfar Asterix försöker hjälpa till med barnvaktandet och morfar Asterix svans är ett uppskattat jaktbyte. I går var en familj här och tittade på kattbarnen. Tycke uppstod och lille Hugo är nu tingad. Nya bilder av ungarna är nu inlagda på kattungesidan

12 april 2004
Nu har ungarna klättrat ut ur bolådan. Först var naturligtvis lille Hugo som nu verkligen förtjänar tillnamnet Houdini. Hedvig var snabbt efter medan knubbisen Harry blev hängande över kanten. Jag har nu öppnat en liten "dörr" i lådsidan så att herrskapet även kan komma in igen. Nya bilder av gänget finns på kattungesidan

8 april 2004
Fick idag veta att GIC S*Catnip´s Fairy Felicia blivit Aby-Somaliringens bästa vuxna somali år 2003. Vi hurrar för lilla mamma Fia !!!!!

7 april 2004
Tre veckor gamla väger ungarna nu Harry 450 gr, Hedvig 427 gr och lille Hugo 405 gr. Inte undra på att mamma Fia är en smula tunn trots en glupande aptit.

1 april 2004
Nya bilder av ungarna är inlagda på kattungesidan. Harry och Hedvig har nästan tredubblat sin födelsevikt och Hugo hänger med om än en smula lättare. Ögonen är öppna och kravlandet runt i lådan har börjat. Lilla mamma Felicia har massor av mjölk men börjar bli smal över ryggen, inte undra på med tre små matvrak.

25 mars 2004
Ungarna är nu en vecka gamla och ögonen har börjat öppna sig på alla tre. Harry och Hedvig har dubblat sin födelsevikt och ser ut som välnärda åkersorkar medan lille Hugo måste få lite hjälp för att hävda sig i konkurrensen. Lite tillägg har gjort susen och nu hänger han som en igel igen vid mor Fias tutte.


22 mars 2004
Nu är bilder inlagda av småknattarna Harry, Hugo och Hedda på kattungesidan.

21 mars 2004
Den lilla familjen mår mycket bra! Ungarna äter och sover. Lilla Fia äter och ammar. Ungarna växer så det knakar. Bilder på ungarna kommer snart på kattungesidan.

18 mars 2004
Tidigt i morse föddes fyra nya små somalibarn. Tyvärr var den första killen alltför stor för att med livet i behåll komma ut i världen. Hans tre syskon föddes med kejsarsnitt på Blå Stjärnan i Göteborg. De tre som klarade sig var Harry 125 gr, Hugo 100 gr och liten Hedvig 120 gr. Mor Fia och ungarna mår nu bra och ungarna äter mest hela tiden hos mamma Fia som tack och lov har mat i överflöd.

16 mars 2004
Min webmaster har efter långt telefonsamtal i går kväll med stort tålamod lärt mig en del av hemsidesredigeringens grunder. En första nyhet är att BiK skaffat sig en ny hemsida. Se Länkar. Liten Felicia börjar anta formen av en limpformad säl med hårda knölar lite här och där över magen, väntan börjar bli olidlig;-).

4 mars 2004
Nu finns det bilder på tidigare kullar och på katter i minne.

3 mars 2004
Goliats matte har ringt och meddelat att hon har blivit allergisk mot sina kissar. Jag har lovat att försöka medverka till att han får ett nytt bra hem, så om det finns någon som är intresserad av en mycket trevlig ettårig kastrerad somalikille hör av er till mig så vidarebefordrar jag detta till kisses matte.
GIC S*Catnip's Fairy Felicia har blivit Billingebygdens Kattklubbs bästa kategori III-katt 2003! Jag är så stolt och glad över henne! Lilla Fia blir allt rundare om magen och i slutet av vecka 12 är det dags. Ellings första kull föddes idag. Enligt ägaren blev det många ungar! Vid senaste meddelandet hade fem små kattbarn fötts.

2 mars 2004
Med sorg i sinnet insåg jag att det inte gick att inlemma Bim i kattgänget. Då alla möjligheter för hennes del var slut och jag inte heller ville se henne ledsen och mobbad fattade jag det svåra beslutet att låta henne sluta sina dagar. Liksom alla mina andra katter jag har haft fick hon somna in i mitt knä härhemma. Saknaden är stor, men även lättnaden över att ha tagit beslutet.
I övrigt är bara att konstatera att liten Fia inte är så liten längre! Hon har numera formen av en boll. Vi väntar med spänning på ögonblicket när det avslöjas vad och hur många små kattbarn som finns där inne.

8 februari 2004
Nu tror vi oss bestämt veta att Felicia är dräktig! Hennes tuttar är stora och rosa, klämmer man försiktigt på hennes lilla mage känns små nya kattbarn, hon äter som en häst och har ett humör som en pitbullterrier mot sina kattkompisar här hemma. Stolt blivande pappa är CH Elling av Revebo, en viltfärgad ung herre från Göteborg. Se vidare på kattungesidan.
Det kan vidare berättas att min webmaster Katarina är i flyttagen så det dröjer ytterligare en tid tills alla kattbilder är på plats. Under tiden önskar vi Katarina lycka till med flytten till Borlänge och nytt jobb där.

18 januari 2004
I fredags kom Felicia hem från sin kärleksresa till Göteborg. Enligt hankattsägaren hade herrskapet jobbat som ett par kaniner så vi håller tummarna att det tog sig! Håll utkik efter mer nyheter om några veckor.
I lördags var Asterix på utställning i Örebro. Jättetrevlig och stor utställning med välsmort fungerande kansli. Allt färdigt i tid! Tack Nerikes Kattklubb!
Asterix tog sitt första CAP men blev välförtjänt slagen i nomineringen till panel av en yngling med mer och varmare färgad päls.

14 januari 2004
Felicia löper! Den utvalda brudgummens husse vill att vi kommer ner samma dag (10 januari) till Göteborg. Lilla Fia gillar inte att sitta i tvättstugan och går ur löpet men hoppet kvarstår, om än en smula darrigt. Flytt till familjens uterum framåt kvällen kanske kan muntra upp henne?
Två dagar senare meddelar herrkattens matte stolt att nu verkar det gå åt rätt håll! Lilla Fia löper igen och nu är frågan om herrkissen ska komma på hur man gör, men det brukar de ju göra! :-)

13 januari 2004
De olika sidorna har öppnat, men fortfarande saknas många bilder.

11 januari 2004
Nya hemsidan börjar ta form, men än återstår en hel del att göra ...

>>> En summering av år 2003


Sidan uppdaterad 2023-11-04 © Birgitta von Oelreich 2004

Om du har fastnat i någon annans ramar eller om du inte ser menyn till vänster: Klicka här